Prima slujbă pentru Regele Mihai a fost oficiată în seara de marţi, urmând să fie rostite rugăciuni în fiecare seară până duminică.
„Aseară, 5 decembrie 2017, la reședința regală privată de la Aubonne (Elveția), a fost rostită prima rugăciune de către IPS Mitropolitul Iosif, asistat de un preot ortodox de la Mitropolia Europei Occidentale și de patru maici. Au fost prezenți Margareta Custodele Coroanei, Principele Radu și Principesa Maria. Vor fi rostite rugăciuni în fiecare seară la reședința regală, până duminică, 10 decembrie 2017”, a anunţat Familia Regală pe o reţea de socializare.
În zilele următoare vor ajunge în Elveţia şi celelalte fiice ale Regelui Mihai – Principesa Elena şi Principesa Sofia, Principesa Maria aflându-se deja la Aubonne, potrivit corespondentului TVR.
La funeraliile din România va participa şi fiica aflată în Statele Unite, Irina, care a fost absolvită de orice vină după ce a avut probleme în justiţie în anii trecuţi, probleme în urma cărora şi-a pierdut titlul de principesă
La evenimentele din Elveţia, vor fi prezenţi şi cei care nu pot veni la funeraliile din România.
Familiei Regale i-a fost dificil să găsească o biserică ortodoxă pentru că Majestatea Sa este ortodox şi a ţinut să-şi păstreze religia poporului chiar şi în exil, a precizat corespondentul TVR.
Principelui Nicolae nu i se va interzice participarea la funeralii.
Statutul Casei Regale, care a fost modificat la mijlocul anilor 2000, prevede ca după moartea Regelui Mihai, Principesa Margareta să devină Regina Margareta.
„Şeful Casei Regale a României, potrivit tuturor practicilor şi convenţiilor de astăzi, este de jure sau de facto Suveran, în termeni de autoritate asupra Casei Regale a României, la orice moment. Imediat după decesul Şefului Casei Regale a României, fără vreo proclamaţie ulterioară, Moştenitorul Evident sau Moştenitorul Prezumptiv, în funcţie de cine va fi în viaţă şi primul în linia de succesiune la acel moment, va primi din acea clipă titlul şi apelativul de Rege sau Regină, indiferent de poziţia Familiei ca Dinastie domnitoare sau ne-domnitoare şi indiferent dacă, mai târziu, va alege sau nu să nu foloseasca un asemenea titlu sau apelativ„, se arata in statutul Casei Regale.