„În zona comunei Sânpaul, un dig mai vechi, construit în anii ’60, a fost rupt de ape şi o zonă importantă din comună a fost inundată. Au fost inundate peste 100 de hectare de teren arabil şi peste 200 de hectare de păşune şi există pericolul ca apele să intre în casele construite în această zonă. Având în vedere această situaţie, am dispus convocarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi a grupului tehnic de la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Se intervine cu forţe serioase, peste 80 de persoane de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Horea’ al judeţului Mureş, localnici, personal de la Administraţia Bazinală de Apă Mureş”, a declarat prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa.
Potrivit prefectului, în momentul de faţă se realizează un dig din saci cu nisip pentru a proteja casele care sunt în pericol să fie inundate.
„Am evacuat cele două familii din casele ameninţate şi, de asemenea, am dispus măsuri pentru deplasarea în zonă a două pompe de mare capacitate pentru evacuarea apei. Pe măsură ce va scădea debitul Mureşului, se va crea o nouă breşă în digul de apărare pentru revenirea apei în albie. Acestea sunt soluţii de moment, dar am discutat cu cei de la Administraţia Bazinală de Apă Mureş să realizeze un proiect pentru realizarea unui dig nou, care să protejeze atât comuna Sânpaul, cât şi localităţile din zonă pentru eventuale inundaţii”, a precizat Duşa.
De asemenea, apele revărsate ale râului Mureş au inundat un drum comunal care face legătură între Cipău şi Dileul Vechi, câteva sute de hectare de teren arabil şi păşune din comuna Ogra, precum şi o porţiune de 150 de metri din Drumul Judeţean 152A, între Iernut şi Lechinţa