Fotografia stranie, făcută în ospiciu dă fiori oricui o priveşte. În imagine se vede un tânăr cu un rucsac, iar în faţa lui, în casa liftului, cineva îmbrăcat în medic.
Poza a fost făcută de un grup de tineri, care a vizitat fostul spital. Curios este că atunci când s-au plimbat pe holurile ospiciului nu au observat personajul îmbrăcat în alb. Acesta s-a văzut ulterior doar în fotografie. Aceasta nu a este însă prima apariţie ciudată din ospiciu.
„Dacă vă uitaţi cu foarte mare atenţie, în dreapta sus, puteţi vedea o formă albă care iese din spatele peretului, se uită la noi, apoi pleacă. Oare este capul unui fost pacient care se uită la noi„, a declarat unul dintre tinerii care a filmat ospiciul.
Ospiciul St. Thomas, cunoscut în trecut ca Shaw Heath Hospital, a fost închis în 2004, după ce a tratat mii de pacienţi cu probleme psihice. Clădirea victoriană, supranumită „The Grubber”, a apărut în urmă cu trei ani într-un documentar despre fenomenel paranormale, în cadrul seriei Most Haunted.
„Dacă vă uitaţi cu foarte mare atenţie la capătul săgeţii, puteţi vedea picioare care merg în cameră. Oare a fost acesta un fost pacient care a murit în această cameră”, a mai precizat tânărul.
Unii vânători de fantome susţin că au discutat cu un spirit din ospiciu care le-a spus că aibă grijă la scări.
Alţi martori susţin că au văzut fantoma unei femei care purta haine de asistentă sau călugăriţă. Istoricii estimează că 25.000 de pacienţi au fost trataţi la ospiciul St. Thomas în era victoriană, când condiţiile de internare erau inumane, iar tratamentele păreau mai degrabă forme de tortură.
Ospiciul a fost ridicat în 1841 pentru a găzdui 690 de pacienţi. În 1894, British Medical Journal a dorit să investigheze modul în care sunt îngrijiţi oamenii în spitalul respectiv.
Citeşte şi APARIŢIE FANTOMATICĂ în timpul unei nunţi: O femeie s-a speriat de MOARTE FOTO
În urma vizitei la ospiciu, comisia BMJ a descoperit că pacienţii erau înghesuiţi în saloane „precum sardinele”. De asemenea, şefii spitalului păreau „lipsiţi de orice planificare” şi femeile-gardian „erau indiferente faţă de nevoile pacienţilor”. Multe din saloane erau supraaglomerate şi în cazul unui incendiu, suferinzii ar fi murit cu siguranţă.