Fără bani la pensie. Cristian Popa, membru în Consiliul de Administraţie al BNR, îi sfătuieşte pe tineri să înceapă să facă economii pentru a avea bani la pensie.
Cristian Popa trage un semnal de alarmă şi spune că generaţiile următoare de pensionari vor avea mari probleme cu finanţarea pensiilor.
„Cred că demografia este o mare problemă. Este o opinie personală, ca analist cred că demografia e o mare problemă când vine vorba de pensii, spre exemplu. Îmbătrânim, emigrăm, tinerii care ar trebui să intre în câmpul forței de muncă se duc în alte țări pentru a munci și asta crește „bulgărele”.
Generațiile noastre vor avea o problemă mult mai mare pentru finanțarea pensiilor. Dacă nu economisim pentru a avea niște venituri la pensionare, cu cât facem bulgărele mai mare, cu atât vom avea o problemă mai mare în viitor. Se vede, datele INS arată foarte clar că România va ajunge la sub 14 milioane de locuitori”, a spus Cristian Popa, membru în CA al BNR, la Digi24.
Florin Cîțu a anunţat la sfârşitul lunii august că pensiile și salariile vor crește anual din 2022. Prim-ministrul a afirmat că nu s-a decis încă procentul cu care se vor majora pensiile și alocațiile, însă se vrea ca aceastea să fie raportate la evoluția economică și la rata inflației din România.
„Alocaţiile vor creşte la începutul anului 2022. La fel şi punctul de pensii. Toate vor creşte la începutul anului 2022 şi vor creşte, de acum încolo, la începutul anului. Preferinţa mea este de a avea o formulă clară şi transparentă ca în fiecare an să crească cu un anumit procent, care să ţină cont de creşterea economică, de inflaţie şi aşa mai departe. Nu vreau să folosim aceste chestii, şi creşterea alocaţiilor, şi creşterea pensiilor şi salariul minim pe economie, în scop politic. Mie mi se pare că aici este un cinism de care PSD s-a folosit foarte mult în ultimii ani şi eu nu sunt de acord cu aşa ceva”, a declarat premierul.
Citeşte şi Marcel Ciolacu: 2 milioane pensionari trăiesc cu pensii sub 1.000 de lei!