Fără telefon în timpul orei, Ministrul Educației a făcut anunţul

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat miercuri, la Buzău, că vrea ca telefoanele mobile să nu mai fie folosite în timpul orei și că susține proiectul prin care elevii să nu mai facă de serviciu pe școală. Ministrul Educaţiei a anunţat, miercuri, la Buzău, că aproape 25 de milioane de lei sunt alocaţi pentru tipăprirea manualelor în acest an
Alina Costache
02 aug. 2017, 11:40
Fără telefon în timpul orei, Ministrul Educației a făcut anunţul

„Îmi doresc foarte mult să nu mai avem serviciu pe școală, îmi doresc foarte mult să nu se mai folosească telefonul în timpul orei și să existe o zonă în care să se păstreze telefoanele mobile în timpul orei, îmi doresc din punctul acesta o eficientizare a întregului proces instructiv educativ, dar pentru asta avem nevoie și de parteneri, autoritățile locale și, de ce nu, mass-media”, a precizat Liviu Pop, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, o decizie finală va fi luată după dezbaterea amplă pe Regulamentul de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar unde se va decide alături de parteneri, părinți și elevi.

Ministrul Educației, Liviu Pop, a participat miercuri, la Buzău, la Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor.

Liviu Pop a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute, într-o conferință de presă la Sibiu, că din această toamnă, elevii nu vor mai fi nevoiți să stea de serviciu la intrarea în școli, aceștia fiind înlocuiți de cadrele didactice auxiliare și cadrele nedidactice.

„Vă mărturisesc că nu sunt susținătorul acelui elev de serviciu. Violența în școală este descrescătoare. (…) Dar elevul de serviciu pe școală trebuie să dispară ca noțiune, pentru simplul motiv că scoatem din timpul actului de educație un elev, îl punem acolo la școală ca să facă ce? Intrare, ieșire. Cred că putem găsi la nivelul unităților școlare resurse suficiente în rândul cadrelor didactice auxiliare, care să stea la poartă să facă evidența elevilor, nu să stea doi elevi de serviciu, care să fie uneori expuși dacă nu avem pază în școală. (…) Eu cred că la începutul anului școlar putem să eliminăm noțiunea elevului de serviciu pe școală”, a spus ministrul Educației.

Pop: Aproape 25 de milioane de lei sunt alocaţi pentru tipărirea manualelor

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat, miercuri, la Buzău, că aproape 25 de milioane de lei sunt alocaţi pentru tipăprirea manualelor în acest an, apreciind că la începutul anului şcolar toţi elevii vor avea pe bănci manualele necesare, întrucât aşa prevede legea.

„Eu nu cred că cineva poate glumi cu legea. Legea conferă elevului dreptul de a avea manuale gratuite şi toţi copiii vor avea pe bănci manuale. Licitaţia pentru clasa a V-a este încă în desfăşurare, termenul fiind 7 august. În ceea ce înseamnă retipărirea pentru învăţământul primar şi liceal avem toate manualele asigurate în Inspectoratele Şcolare Judeţene şi ele urmează să ajungă în şcoli”, a declarat Liviu Pop, potrivit news.ro.

Acesta a precizat că un eventual manual de Educaţie Fizică ar putea fi tipărit pentru elevii de gimnaziu care practică un sport de performanţă şi care sunt în jur de 1.200-1.300, subliniind că ministerul pe care îl conduce va cheltui în acest an pe manuale aproximativ 25 de milioane de lei.

„Avem 1.200-1.300 de elevi în clasa a V-a care practică diverse sporturi de performanţă. Pentru aceşti elevi se poate constitui manualul pentru că aşa scrie în lege. Sunt foarte, foarte puţini. Avem în clasa a V-a 178.000 de copii şi doar 1.200 fac sport. Aproape 25 de milioane de lei avem alocaţi pentru tipărirea manualelor şi important e ca editurile să îşi facă treaba, inclusiv Editura Didactică si Pedagogică, şi aştept şi eu un răspuns de ce nu au depus manuale la toate disciplinele prevăzute în planul cadru”, a mai declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop.

Liviu Pop: Doar jumătate din locurile pentru învățământul profesional și dual au fost ocupate

Ministrul Educației, Liviu Pop, a declarat miercuri, la Buzău, că „din cele 35.000 de locuri pentru învățământul profesional și în jur de 3.500 pentru învățământul dual, doar jumătate s-au ocupat”, punctând că și în această zonă sunt „multe de făcut”.

„Sunt trist, dacă mă întrebați, în ceea ce privește învățământul dual, au fost scoase la concurs 35.000 de locuri pentru învățământul profesional și în jur de 3.500 pentru învățământul dual, din aceste locuri doar jumătate s-au ocupat după prima repartizare, acesta înseamnă că și pe zona învățământului dual și profesional avem multe de făcut”, a precizat, pentru AGERPRES, ministrul Educației.

Potrivit sursei citate, Ministerul Educației, în conformitate cu programul de guvernare, a venit cu strategia pentru învățământul dual și are bani alocați și pentru educația antreprenorială.

„Proiectele se vor depune și vor intra în licitație la început de septembrie, în așa fel încât să dezvoltăm învățământul profesional, să-l corelăm cu piața muncii și toți agenții economici să fie parteneri ai liceelor tehnologice, în principal pentru a dezvolta învățământul dual, dar în același timp este deschisă oportunitatea oricărui agent economic de a veni cu propuneri de modificare a legii în așa fel încât să vedem ce trebuie modificat în lege ca să facem atractiv și învățământul dual și profesional”, a mai mai spus Liviu Pop.

Ministrul Educației a participat miercuri, la Buzău, la Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor.

Spynews
Povestea Mariei, o mamă a opt copii care a luat examenul de Bacalaureat! Femeia visează să ajungă studentă la Universitate | FOTO
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
De ce ți se pare că arăți mai bine când te uiți în oglindă decât într-o fotografie făcută telefonul mobil. Motivul te va surprinde cu adevărat
Capital.ro
Obligatoriu pentru cei care fac ITP. Legea se aplică în toată România
Playtech.ro
ȘOC! Vedeta din România care DIVORȚEAZĂ pentru a 7-a oară!
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Caz unic în rețeaua globală a geoparcurilor UNESCO: propunere retrasă din cauza unei primării din România FOTO
Spynews
3 zile cu descărcări electrice anunțate de Accuweather. Urmează temperaturi de 17-18 grade în timpul nopții
Spynews
3 zodii pentru care fericirea bate la ușă mai târziu. O să ajungă cu persoana iubită la altar după 35 de ani
Evz.ro
Nebunie la Olimpiadă. Gestul extrem al unui hocheist australian
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de căsnicie 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
În România, la fel de cald ca în Filipine? Reacția unei filipineze la valul de caniculă din țara noastră: „Sufăr aici în România…”
Capital.ro
Mașinile care au interzis. Ordinul intră în vigoare de astăzi, 19 iulie, ora 11
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Direcția Generală Antifraudă Fiscala descoperă peste 19.000 de inspecții tehnice nedeclarate la o singură firmă
MediaFlux
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'