Agenţi din cadrul FBI au fost văzuţi luni pe o mică insulă americană în Caraibe, Little St. James Island, proprietatea lui Jeffrey Epstein. Doi reprezentanţi ai forţelor de ordine, citaţi de postul NBC, au confirmat că FBI a făcut percheziţie la reşedinţa investitorului financiar pe această insulă din arhipelagul Insulelor Virgine, supranumită ”insula pedofiliei” de către unele publicaţii.
Secretarul Barr, care a anunţat sâmbătă deschiderea a două anchete cu privire la moartea lui Epstein – care aparent s-a sinucis -, s-a declarat de asemenea ”consternat” şi ”sincer furios” la aflarea carenţelor ”în securizarea în mod adecvat” a închisorii din Manhattan în care era deţinut investitorul financiar de la începutul lui iulie, potrviit stiripesurse.ro
Mai multe publicaţii au dezvăluit duminică faptul că Jeffrey Epstein, care a fost mult timp un reprezentant al lumii bogate şi celebre, înainte să devină unul dintre deţinuţii cei mai urmăriţi din ţară, a fost lăsat singur în celulă, în timp ce se presupunea să fie mereu doi şi că rondurile la 30 de minute nu au fost respectate.
El a fost găsit uşor rănit, la 23 iulie, după ceea ce a părut să fie o primă tentativă de sinucidere, însă nu mai era supus unei supravegheri consolidate împotriva sinuciderii de la 29 iulie. Această decizie a contribuit la alimentarea indignării cu care a fost primit anunţul decesului. ”Vom merge în profunzime (…), vor fi socoteli de dat”, a dat asigurări Bill Barr, după ce în weekend au înflorit o serie de teorii ale conspiraţiei, promovate de către Donald Trump, potrivit stiripesurse.ro.
Multe dintre aceste teorii sugerează că Jeffrey Epstein, în vârstă de 66 de ani, ar fi fost asasinat din cauza oamenilor aflaţi la putere pe care i-a frecventat – de la prinţul Andrew la Bill Clinton şi de la fostul emisar special pentru Irlanda de Nord George Mitchell la CEO-ul Victoria’s Secret Leslie Wexner – care ar fi vrut să-l împidice să vorbească.
Cauzele morţii nu au fost confirmate încă în mod oficial. Medicul legist din Manhattan a anunţat duminică, după ce a efectuat autopsia, că păstrează concluziile în aşteptarea ”mai multor informaţii”. Epstein a fost găsit mort sâmbătă în zori, la Metropolitan Correctional Center, o închisoare cu reputaţia de a fi destul de sigură, unde îşi aştepta procesul, care urma să înceapă cel mai devreme în iunie 2020, potrivit stiripesurse.ro.
El a fost arestat la 6 iulie şi inculpat, la New York, cu privire la faptul că a organizat – cel puţin din 2002 în 2005 – o reţea alcătuită din zeci de tinere, unele studente, cu care ar fi întreţinut raporturi sexuale cu forţa în numeroasele sale proprietăţi, mai ales în Manhattan şi Florida.
Mărturii apărute din documente judiciare îl prezentau pe acest fost profesor de matematică drept un ”prădător” insaţiabil de minore. El a fost condamnat la o pedeapsă de maximum 13 luni de închisoare în 2008, cu privire la fapte de prostituţie, în urma unei înţelegeri cu procurorul federal al Floridei de la acea vreme, Alex Acosta. Acosta a fost nevoit să demisioneze din postul de la secretar al Muncii al lui Trump, în urma noii inculpări a investitorului financiar în iulie.