Alianţa D.A. reînvie. Mişcare surprinzătoare a lui MRU: FC şi PNŢCD fac alianţă politică

Mişcare surprinzătoare a lui Mihai Răzvan Ungureanu. Fostul premier reînvie Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr. Partidul condus de MRU, Forţa Civică, şi PNŢCD vor semna sâmbătă un protocol de constituire a unei alianţe politice, care va purta numele Alianţa D. A., denumire pe care a avut-o în 2004 alianţa dintre PNL şi PD. Traian Băsescu a fost invitat la eveniment.
Filip Stan
15 mart. 2013, 16:35
Alianţa D.A. reînvie. Mişcare surprinzătoare a lui MRU: FC şi PNŢCD fac alianţă politică

În cadrul Colegiului Director al partidului, desfăşurat astăzi (vineri – n.r.), preşedintele Mihai-Răzvan Ungureanu a prezentat identitatea alianţei pe care Forţa Civică urmează să o constituie împreună cu PNŢCD. Numele noii construcţii politice va fi Alianţa pentru Dreptate şi Adevăr (Alianţa D.A.)„, se precizează într-un comunicat al FC.

Protocolul alianţei urmează să fie semnat în cadrul unei ceremonii comune a celor două formaţiuni politice, care va avea loc sâmbătă, la Palatul Parlamentului.

Mâine (sâmbătă -n.r.) vom parafa înţelegerea noastră politică, va fi o alianţă politică între Forţa Civică şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat. Noi vom supune în forurile noastre statutare aprobării membrilor partidului deciziile politice luate în Biroul Permanent Naţional la începutul acestei săptămâni. Acesta este unul dintre motivele pentru care avem acum Colegiul Director, iar mâine (n.r. sâmbătă) Consiliul Naţional”, a declarat liderul FC, Mihai-Răzvan Ungureanu.

Întrebat dacă această alianţă presupune candidaţi comuni la alegerile europarlamentare şi un candidat unic la alegerile prezidenţiale de anul viitor, Ungureanu a răspuns afirmativ. Despre posibilitatea ca el să fie desemnat candidat la alegerile prezidenţiale din partea alianţei cu PNŢCD, Ungureanu a precizat că acest lucru ţine de „decizia partidelor componente”.

În privinţa colaborării noii alianţe politice cu PDL, MRU a spus că „acesta este primul pas către o dreaptă unită”.

Şi noi suntem doritori să vedem cum se vor poziţiona candidaţii la funcţia de preşedinte al PDL faţă de iniţiativa noastră politică pe care o considerăm a fi primul pas către unitatea de acţiune coerentă a dreptei. Şi vedem mai departe, după ziua de 23 martie, ce se va întâmpla„, a menţionat Ungureanu.

Întrebat dacă ia în calcul şi PNL în această construcţie de centru-dreapta, liderul FC a spus că între cele două formaţiuni există ”o prăpastie de netrecut”.

”Între noi şi cei care au declanşat vârtejul politic din care nu am ieşit până acum, în vara anului trecut, între noi şi cei care au adus România într-o stare de dezastru economic, au reuşit să transforme România într-o ţară lipsită de credibilitate externă, între noi şi aceştia, mă refer la persoane în cazul de faţă, este o prăpastie de netrecut. Nu suntem dispuşi să facem compromisuri cu autorii răsturnărilor politice din vara anului trecut”, a completat Ungureanu.

Despre poziţia faţă de Traian Băsescu, în contextul afirmaţiilor recente ale şefului statului privind revenirea sa în politică pentru a reconstrui dreapta, Ungureanu a spus că nu poate comenta declaraţiile acestuia.

Vă pot, însă, spune că astăzi a plecat spre cabinetul domniei sale o invitaţie la ceremonia alianţei politice Forţa Civică şi PNŢCD de mâine. Domnia sa e plecat, dar aşteptăm răspunsul„, a mai arătat preşedintele Forţei Civice.

Conform unui comunicat anterior al celor două partide, Forţa Civică şi PNŢCD vor semna sâmbătă un protocol de constituire a unei alianţe politice, care „să pună bazele principalului pol de dreapta din România”.

Potrivit sursei citate, Mihai-Răzvan Ungureanu şi Aurelian Pavelescu vor supune votului forurilor de conducere ale celor două formaţiuni „constituirea unei alianţe politice, având în comun un set de principii şi valori reprezentative pentru o mişcare autentică de centru dreapta”.

Alianţa Dreptate şi Adevăr (D.A.) a fost denumirea alianţei dintre PNL şi PD, care a candidat la alegerile din 2004.

FC şi PNŢCD au făcut parte din alianţa electorală ARD (Alianţa România Dreaptă), alături de PDL, sub sigla căreia au candidat la alegerile parlamentare din decembrie 2012.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Ursă agresivă pe Transfăgărășan: turiști străini atacați după ce i-au dat de mâncare
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...