FCSB – DINAMO 6-0. Formaţia lui Gigi Becali a învins, duminică seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 6-0 (4-0), echipa Dinamo, într-un meci din etapa a opta a Ligii 1. Golurile au fost marcate de Keşeru ’26, Octavian Popescu ’42, Vinicius ‘45+2, Cordea ‘45+7, V. Gheorghe ’55 şi Grigore ’67 (autogol).
Jucătorii au intrat pe teren cu mai mulţi câini în braţe, parte a iniţiativei “Umple golul din viaţa ta”. Animalele provin din adăpostul public Brăneşti şi sunt disponibile pentru adopţie.
Înainte de startul partidei, la una dintre intrările în stadion a avut loc un incident în urma căruia a fost reţinut un suporter. Potrivit GSP, jandarnii au folosit gaze lacrimogene.
Min. 67: 6-0, Ricardo Grigore marchează în propria poartă, după un şut al lui Miron
Min. 55: Măcelul continuă, 5-0, Valentin Gheorghe îşi trece şi el numele pe tabelă
Min. 45+1: 4-0! Cordea marchează din penalty.
Min. 45: 3-0, Vinicius marchează în ultimul minut al primei reprize
Min. 42: În superioritate numerică, FCSB majorează diferenţa, Octavian Popescu duce scorul la 2-0!
Min. 37: CARTONAŞ ROŞU pentru Steliano Filip
Min. 25: Lovitură liberă pentru FCSB de la 16 m. GOOL Keşeru!!! 1-0 pentru FCSB
Min. 16. Cordea pătrunde în careul lui Eșanu, trimite spre poarta „câinilor”, moment în care Octavian Popescu încearcă să devieze balonul și să înscrie.
Min.6: Jucătorii de la FCSB cer penalty după ce Cordea cade în careu. Istvan Kovacs lasă jocul să continue.
Echipele de start:
FCSB: A. Vlad – V. Crețu, Miron, Vinicius, Radunovic – Olaru, I. Cristea, Oct. Popescu – Cordea, Keșeru, V. Gheorghe
Rezerve: Straton – Haruț, Șut, Dumiter, I. Stoica, Ov. Popescu, Oaidă, Musi, D. Șerban
Antrenor: Edi Iordănescu
Dinamo: Eșanu – A. Radu, Giafer, R. Grigore, Amzar – Itu, Al. Răuță, S. Filip – C. Matei, Torje, Sorescu
Rezerve: P. Iliev – Ehmann, G. Crețu, V. Borcea, Ivanovski, R. Moldoveanu, A. Bani, Cl. Stan, R. Popa
Antrenor: Dario Bonetti
UPDATE: Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene, cu o oră înaintea derby-ului dintre FCSB și Dinamo, la porțile Arenei Naționale dinspre Bulevardul Basarabia. Sute de suporteri au fost afectați și au fugit panicați din zonă.
Derby-ul dintre FCSB și Dinamo a debutat cu incidente. Cu o oră înainte de start, jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene, la una dintre intrările de pe bulevardul Basarabia. Totul a pornit de la un suporter care a stârnit o altercație cu jandarmii. Mai multe persoane din apropiere au vrut să-i sară s în ajutor. A fost momentul în care forțele de ordine au apelat la gazele lacrimogene.
Roș-albaștrii, care nu-și mai permit pași greșiți dacă vor să păstreze șanse pentru cununa cu lauri, se laudă cu noile achiziții Claudiu Keșeru (34 de ani), Valentin Gheorghe (24 de ani) și Constantin Budescu (32 de ani). Dintre aceștia, Budescu și Keșeru au șanse de a fi chiar titulari, în timp ce Gheorghe, cel mai probabil, va începe ca rezervă.
De partea cealaltă, Dinamo, după Gabriel Torje, Răzvan Popa, Constantin Nica și Cosmin Matei, i-a mai legitimat pe Mirko Ivanovski, Plamen Iliev, Cătălin Itu și Cătălin Țîră. Astfel, ”câinii” au adus opt jucători noi după ridicarea interdicției.
FCSB: Al. Vlad – V. Crețu, Vinicius, Miron, Radunovic – Olaru, Ov. Popescu – Cordea, Budescu, Oct. Popescu – Keșeru
Antrenor: Edi Iordănescu
Dinamo: Eșanu – Nica, Giafer, Popa, Filip – Matei, Răuță, Itu – Torje, Ivanovski, Sorescu.
Antrenor: Dario Bonetti
Arbitrul Istvan Kovacs va conduce la centru derbiul FCSB – Dinamo, programat, duminică, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, în etapa a VIII-a a Ligii I.
El va fi ajutat de asistenţii Ovidiu Artene şi Alexandru Cerei, precum şi de rezerva Viorel Flueran. Cornel Sorescu va fi observator de arbitri la acest meci. Tot duminică, de la ora 18.15, va avea loc partida Gaz Metan Mediaş – FC Voluntari, care va fi condusă de Adrian Cojocaru.
Asistenţi la acest meci vor fi Andrei Constantinescu şi Alexandru Filip, iar rezervă, Marius Chiţu.
Antrenorul FCSB, Edward Iordănescu, se aşteaptă la un meci dificil cu Dinamo, „o confrunatre cu toate armele scoase”, în opinia lui, în ciuda problemelor de la rivala din Şoseaua Ştefan cel Mare.â
„Suntem în faţa unui joc extrem de important din toate punctele de vedere. E în primul rând important pentru economia clasamentului, pentru că suntem pe o poziţie care nu ne face cinste, greu de acceptat şi de digerat. Nu ne mai permitem paşi greşiţi, e important ca să înăcepem să producem rezultate şi să aducem puncte în clasament. Importanţa este cu atât mai mare datorită tradiţiei care este la mijloc, orgoliilor care sunt, pentru suporterii noştri este foarte important să căutăm victoria şi să reuşim să o producem. E important pentru că ştim cât de mult contează pentru ei. Încercăm să strângem rândurile, de două zile s-au întors şi băieţii de la loturile naţionale, nu ne-am permis să le dăm nici măcar o jumătate de zi liberă, au venit şi i-am reintegrat. Perioda de pauză competiţională ne-a prins cât de cât bine, pentru că am avut jumătate de grup aici şi am apucat să mai lucrăm la anumite aspecte. Cred că la ora jocului echipa va fi pregătită din toate punctele de vedere pentru o confruntare pe care cine o crede facilă se înşeală.
https://www.youtube.com/watch?v=NUmWVzQ41Og
Va fi o confruntare cu toate armele scoase, pentru că şi din punct de vedere valoric atunci când cele două echipe se întâlnesc, indiferent de moment, totul se nivelează un pic şi atitudinea, ambiţia determinarea, uneori poate şi pragmatismul ies la suprafaţă şi influenţează rezultatul final. Am încercat să ne culegem foarte multe informaţii şi este destul de mare provocarea, pentru că sunt 8-9 jucători care au venit la Dinamo în ultimele zile, e foarte dificil să anticipăm anumite lucruri, nu ştim fiecare la ce nivel de pregătire este, care intră sau nu în planurile lui Dario (N.r. – Bonetti) pentru acest joc. Încercăm să ne focusăm atenţia pe ceea ce avem noi de făcut, corecţiile jocului nostru. Deocamdată, jocul nostru este de multe ori întâmplător, haotic, iar lucrul ăsta nu este ceva ce mă bucură. M-a surprins împumutul lui Itu, un jucător cu care am lucrat, dstul de tânăr, dar sunt sigur că va avea un impact în echipă. Am văzut Matei, am văzut Torje, jucători cu ştate vechi la Dinamo, lângă ei Popa, Ivanosvski, sunt multe mişcări, era normal, am văzut Iliev, cu care am lucrat la Astra. Sunt jucători pe care în linii mari îi cunoaştem, dar nu avem informaţii despre satrea lor de moment, dacă vor apărea sau nu.
Reacții la nivel mondial după ce Emma Răducanu a câștigat US Open 2021: Dacă muncești din greu și primești și o mână de ajutor poți reuși orice
(n.r. – cine a făcut transferurile mai bune, FCSB sau Dinamo) Nu vreau să fac paralele, ei au transferat în masă, noi am transferat… Fiecare avea situaţii diferite, Dinamo avea nevoie de cantitate şi calitate, noi am căutat doar calitate şi experienţă. Sunt bcuuros că i-am adus pe Claudiu Keşeru, pe Budi şi pe Vali Gheorghe, cu care am lucrat în trecut. Sunt jucători pe care îi ştiu foarte bine şi sunt sigur că ne vor ajuta.
UTA – RAPID 2-2. Derby cu răsturnări de situaţie în Liga 1
(n.r. – despre Mamut şi Dumiter) Sunt în program cu echipa, se antrenează normal, sunt jucători pe care i-am găsit aici şi care în niciun moment nu au ieşit din lotul nostru. Pentru mine, toţi jucătorii sunt la fel de importanţi, vedeta pentru mine a fost mereu echipa şi nu un jucător sau altul. Cine demonstrează că se pregăteşte bine şi poate să aducă randament pentru echipă, vom apela la ei. În iarnă, cu siguranţă va fi prima linie pe care o voi trage şi voi avea concluzille mele atunci. Dacă cineva nu se poate integra sau ridica la nivelul aşteptărilor pe care acest club le are şi pretenilor mele, e posibil să plece. Florinel Coman s-a operat în Anglia, acum este printre noi, aici, zi de zi vine la recuperare, este foarte atent cu procesul ăsta de recuperare, care poate să dureze două luni, trei luni.
(n.r. – despre sfatul lui Duckadam de a-l titulariza pe Straton în locul lui Vlad) Aprecieri nominale nu o să fac. Domnul Duckadam a fost mereu în sufletul meu şi a avut parte de aprecierea mea totală, am şi lucrat într-o perioadă tot aici împreună şi am avut o comunicare. E un om care mi-a arătat sprijin în spaţiul public de fiecare dată când a avut ocazia. E un om cu multă experienţă care are cu siguranţă păreri obiective tot timpul, însă eu sunt aici, eu antrenez echipa, eu îi văd, sunt lângă ei, îi cunosc deja, dialoghez cu ei, cunosc starea lor de spirit, încep să-i învăţ ca temperamente şi, după cum am veificat ultima oară, eu sunt cel care face echipa. Aşteptaţi-vă să ţin cont de toată lumea, dar să fac ceea ce cred eu.
(n.r. – cine va fi căpitanul echipei în absenţa lui Tănase) Vedem, sunt doi, trei jucători pe care îi am în vedere, sunt jucători cu experienţă, dar vor fi cazuri când pot să apară şi jucători foarte tineri, cărora vrem să le construim personalitate, să le dăm încredere. În primul rând să stablizăm primul 11, după care mâine o să vedeţi cine o să fie căpitan. Teoate deciziile tehnico-tactice îmi aparţin. Eu voi alege căpitanul, acela va fi, grupul se va supune. Când iau o astfel de decizie o analizez foarte bine. Când Tănase va reveni, cu suguranţă pentru mine va fi prima soluţie de căpitan al echipei.
(n.r. – pe ce stadion va juca FCSB) Nu e uşor să joci pe suprafeţe diferite, în oraşe diferite, practic tot timpul joci în deplasare. E important să ai stadionul tău, casa ta, dar nu avem soluţii, trebuie să ne adaptăm. Eu am ceva informaţii, nu sunt finale, este posibil va şi următoarea etapă acasă să jucăm tot pe Arena Naţională. Mi-aş dori să mergem pe Stadionul Steaua, ar fi o emoţie extraordinară începând cu mine şi până la ultimul om din club. Mi-aş dori să jucăm cât mai aproape şi pe o suprafaţă bună. Avem profilul de echipă care caută suprafeţe bune că să putem să ne punem în valoare calităţile pe care le avem.
(n.r. – dacă i-a interzis tatălui său, Anghel Iordănescu, să mai vorbească despre FCSB) Nu-mi permit să fac acest lucru, i-am sugerat.
(n.r. – dacă FCSB are cel mai puternic lot din Liga I) Suntem pe locul 8, ar fi ridicol să spun asta. Eu am încredere foarte mare în grupul de jucători pe care îi antrenez, au fost nişte mişcări, unele pe care le-am dorit, altele pe care nu le-am dorit, în ultima perioadă. Ne lipsesc foarte mult Coman şi Tănase, pentru că erau jucători decisivi, importanţi, marcatori, ne-au dispărut automat cifre prin accidentarea lor, dar drumul e lung. Ca să spun eu acum că suntem cei mai valoroşi, trebuie să am acoperire, dar până în momentul de faţă faptele nu arată asta. Am încredere nu mare, extrem de mare în grupul pe care îl antrenez că există valoarea necesară să progresăm rapid şi să urcăm şi în clasament”, a declarat Iordănescu.
Tehnicianul FC Dinamo, Dario Bonetti, a vândut sâmbătă bilete în peluză pentru meciul cu FCSB, din Liga 1, de pe Arena Naţională.
“Antrenorul lui Dinamo, Dario Bonetti, a vândut astăzi bilete în peluză pentru meciul de mâine seară. Mai sunt 1500 de bilete. În Ştefan cel Mare, casele de bilete vor fi deschise astăzi până la ora 20:00 şi mâine între 10:00 şi 17:00. La Arena Naţională, casele de bilete pentru peluza noastră vor fi deschise între 13:00 şi 21:00”, a anunţat FC Dinamo.
Jucătorii echipelor FCSB şi Dinamo vor intra pe teren însoţiţi de mai mulţi câini, înaintea meciului programat duminică, de la ora 21:00, în runda cu numărul opt din Liga 1. Acţiunea face parte din proiectul UMPLE GOLUL DIN VIAŢA TA!, un proiect al Consiliului Judeţean Ilfov în colaborare cu Liga Profesionistă de Fotbal.
Câinii provin din adăpostul public Brăneşti şi sunt disponibili pentru adopţie. Recent, Consiliul Judeţean Ilfov a încheiat un protocol de colaborare cu Liga Profesionistă de Fotbal cu scopul de a promova adopţia animalelor în România. Câinii sunt vaccinaţi, deparazitaţi, adulţii sunt sterilizaţi, pregătiţi să fie luaţi ACASĂ. Toate animalele din adăposturile din Ilfov se găsesc şi pe platforma www.ilfovadopta.ro.
Problema câinilor fără stăpân este în continuare una de actualitate în ţara noastră. Câinii nedoriţi sunt aruncaţi pe străzi. Cei mai mulţi ajung în adăposturi, acolo unde duc o viaţă grea. Potrivit statisticilor, doar unul din zece câini de pe stradă este adoptat. Protocolul încheiat între Consiliul Judeţean Ilfov şi Liga Profesionistă de Fotbal este o premieră atât la nivel naţional, cât şi la nivel european.
În momentul de faţă, cei mai mulţi câini din România sunt adoptaţi de organizaţii nonguvernamentale ori de persoane fizice din Marea Britanie, Germania şi Olanda. De exemplu, doar în 2018, aproximativ 15.000 de câini din ţară şi-au găsit familii în Regatul Unit.