FCSB, foarte aproape de a folosi marca Steaua în Europa. CSA Steaua și şcoala de fotbal Steaua Noua Generație au depus, de asemenea, contestații împotriva solicitării celor de la FCSB în prima fază, iar aceasta a fost respinsă.
În prezent, avocatul lui FCSB, Adrian Căvescu, a depus o nouă solicitare pentru dreptul de a utiliza marca „Steaua” la nivel continental și a cerut celor care au contestat să furnizeze dovezi că au folosit-o în scopuri comerciale în ultimii cinci ani. Oficiul EUIPO a acordat CSA Steaua și Steaua Noua Generație termen până pe 4 martie pentru a furniza aceste dovezi.
Adrian Căvescu a declarat că marca „Steaua” este referința internă a clubului și că au solicitat probe de folosire de la cei care au contestat, deoarece mărcile acestora sunt mai vechi de cinci ani. Aceștia vor fi obligați să furnizeze dovezi că au folosit mărcile lor în scopuri comerciale în ultimii cinci ani.
„Steaua 23 este referința noastră internă, a cabinetului (n.r. – adică marca Steaua, depusă în 2023). Cu privire la notificarea de mai sus, la înregistrarea mărcii s-au primit două opoziții. Noi am cerut probe de folosire, de la oponenți, având în vedere că mărcile lor sunt mai vechi de 5 ani. Ei vor fi obligați să depună dovada că au folosit mărcile lor în scop comercial în ultimii cinci ani”, a declarat Adrian Căvescu pentru iamsport.ro.
Această mișcare recentă are loc în contextul unui conflict legal mai amplu între CSA Steaua și FCSB, inclusiv disputa privind dreptul asupra palmaresului echipei din perioada 1947-2003. La finalul lunii octombrie, Curtea de Apel București a luat o decizie în favoarea CSA Steaua, anulând parțial o sentință anterioară și acordând drepturile de palmares din acea perioadă celoe de la CSA Steaua. FCSB a avut dreptul să depună recurs în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei.