FCSB a făcut o postare controversată la aniversarea a 72 de ani de la înființarea secției de fotbal din cadrul clubului Steaua. Cei de la FCSB susțin cu convingere că ei sunt continuatorii de drept ai Stelei, precizând că „odată cu deciziile ÎCCJ, clubul nostru a fost obligat să își schimbe numele în FCSB”.
În continuare, este prezentat palmaresul FCSB, din care nu lipsește Cupa Campionilor Europeni câștigată în 1986.
Gigi Becali, jigniri la adresa şefilor CSA Steaua. Limbaj INCALIFICABIL folosit de patronul lui FCSB
„FCSB aniversează astăzi, 7 iunie, 72 de ani de la înființarea celui mai mare club din istoria fotbalului românesc. În 1947, printr-un ordin al Ministrului Armatei Regale, Generalul Mihail Lascăr, lua naștere ASA București, iar primul meci din istorie al echipei a avut loc pe data de 24 august 1947.
De-a lungul timpului, echipa a avut cinci denumiri: ASA București (Asociația Sportivă a Armatei), în perioada 1947-1948, CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei) între 1948 și 1949, CCA București (Casa Centrală a Armatei) între 1950 si 1961, iar denumirea Steaua București a fost adoptată în 1961. Odată cu deciziile ÎCCJ, clubul nostru a fost obligat să își schimbe denumirea în Fotbal Club FCSB.
Clubul de fotbal a devenit privat în totalitate la începutul anilor 2000, fiind preluat de la Clubul Sportiv al Armatei, în conformitate cu prevederile FIFA și UEFA și a continuat tradiția glorioasă la nivel profesionist și în noul mileniu!
De-a lungul istoriei, echipa noastră a cucerit 26 de titluri de campioană, 22 de Cupe ale României, 2 Cupe ale Ligii și 6 Super Cupe ale României, toate acestea reprezentând recorduri ale fotbalului autohton.
În ceea ce privește palmaresul european, FCSB este singura echipă românească ce se poate lăuda cu deținerea unor trofee continentale, Cupa Campionilor Europeni (1986) și Supercupa Europei (1987). De asemenea, pe plan european, ros-albaștrii au mai jucat o finală a Cupei Campionilor Europeni, în 1989, finala Cupei Intercontinentale în 1986, o semifinală a Cupei Campionilor Europeni, în 1988 și o semifinală a Cupei UEFA, în 2006.
FCSB le mulțumeste, pe această cale, tuturor fotbaliștilor și antrenorilor de clasă care au adus glorie națională și internațională clubului nostru în cei 72 de ani de existență!”, este postarea FCSB.
În procesul principal, CSA Steaua se luptă să dovedească la Tribunalul București că FCSB ar fi prejudiciat Armata cu 37 de milioane de euro printr-o presupusă folosire abuzivă a mărcii Steaua. Echipa de avocați ai lui Gigi Becali a apelat la un proces secundar deschis la Curtea de Apel pentru marca notorie: FCSB cerea să-i fie recunoscut dreptul de a folosi din nou marca Steaua având în vedere notorietatea câștigată din 2003 sub acest nume. Curtea de Apel București a oferit la finalul lunii aprilie o hotărâre agreată de Florin Talpan, juristul Armatei: marca notorie rămâne la CSA Steaua, dar clubul Armatei pierde dreptul de folosință pentru următoarele mărci: MN 26915 STEAUA BUCUREŞTI, MN 63179 CS STEAUA 1947 -1967, MN 63180 – STEAUA, MN 63287 – A.
După decizia dată de Curtea de Apel, procesul revine la faza în care Florin Talpan îi cere despăgubiri lui Gigi Becali.