Februarie debutează cu temperaturi până la 0 grade şi cu precipitaţii slabe PROGNOZA PE 2 SĂPTĂMÂNI

Finalul lunii ianuarie va fi caracterizat de o creştere a temperaturilor până la 10 grade, perioadă în care precipitaţiile vor căpăta caracter de ploi, potrivit prognozei în perioada 29 ianuarie - 10 februarie a Administraţiei Naţionale de Meteorologie. În prima decadă a lunii februarie temperaturile vor scădea până la cele normale ale perioadei, iar pe alocuri vor apărea atât ploi, cât şi ninsori.
Romania TV
28 ian. 2013, 10:29
Februarie debutează cu temperaturi până la 0 grade şi cu precipitaţii slabe PROGNOZA PE 2 SĂPTĂMÂNI

În Banat, vremea se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 2 februarie, când temperaturile maxime vor creşte în medie de la valori de 2 grade, până la valori de 8…10 grade Celsius. În schimb, în a doua săptămână a intervalului, valorile diurne vor marca o scădere şi se vor situa în medie în jur de 4 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi negative în primele nopţi, după care până în data de 4 februarie vor fi uşor pozitive, sau apropiate de 0 grade. Începând din 5 februarie acestea vor scădea şi se vor situa în jurul valorii de – 4 grade Celsius.

În prima săptămână a intervalului analizat temporar vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare în 28 şi 29 ianuarie, apoi predominant ploaie. Precipitaţii mixte se vor semnala în a doua parte a intervalului, posibil mai consistente între 2 şi 4 februarie.

Crişana: Maximele termice vor creşte treptat de la valori medii de 1 grad, până la valori în jur de 8 grade Celsius în perioada 31 ianuarie – 2 februarie. Apoi vremea se va răci uşor în până la valori în medie de 2…3 grade, cu menţiunea că în ultimele două zile temperaturile ar putea creşte din nou. Valorile nocturne vor fi negative la începutul intervalului, apoi se vor situa în medie în jur de 0 grade Celsius, dar începând din data de 4 februarie vor scădea până la valori medii de – 4 grade.

Temporar se aşteaptă precipitaţii pe aproape tot parcursul intervalului. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în primele două zile, predominant ploi până pe 2 februarie, apoi mixte. Precipitaţiile pot fi mai consistente între 2 şi 4 februarie.

În Transilvania, vremea va fi rece în primele două zile, dar se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, când maximele termice vor creşte până la valori medii în jur de 4 grade Celsius. Începând din data de 4 februarie, vremea se va răci, astfel că valorile diurne se vor situa la medii apropiate de 0 grade şi abia spre sfârşit vor creşte uşor.

Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului. Acestea se vor situa în medie în jur de – 10 grade în primele nopţi, după care până în data de 4 februarie vor creşte în medie până la valori în jur de – 4 grade Celsius, apoi vor scădea din nou până la valori medii de -8 grade.

Temporar vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, sub formă de ninsoare în primele zile, mixte între 31 ianuarie şi 2 februarie, apoi predominant ninsori.

Maramureş: Temperaturile diurne vor creşte în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie până la valori medii de 4 grade Celsius. Începând din data de 4 februarie, vremea se va răci, astfel că maximele termice se vor situa la medii apropiate de 0 grade şi abia spre sfârşit vor creşte uşor. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului. Acestea se vor situa în medie în jur de – 8 grade în primele nopţi, după care până în data de 4 februarie vor creşte în medie până la valori de – 2…0 grade Celsius, apoi vor scădea din nou până la valori medii de -6 grade.

Temporar vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, exceptând intervalul 30 ianuarie – 3 februarie când vor fi mixte şi tot atunci acestea vor putea fi mai consistente.

În Moldova, vremea va fi rece în primele două zile, dar se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, când maximele termice vor creşte până la valori medii în jur de 4 grade Celsius. Începând din data de 4 februarie, vremea se va răci, astfel că valorile diurne se vor situa la medii apropiate de 0 grade şi abia spre sfârşit vor creşte uşor. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului. Acestea se vor situa sub pragul gerului în primele nopţi, până la valori medii de – 12 grade Celsius, după care până în data de 4 februarie vor creşte în medie până la valori în jur de – 2 grade Celsius, apoi vor scădea din nou până la valori medii de -8…-6 grade.

Vor fi precipitaţii slabe, mixte între 30 ianuarie şi 2 februarie şi predominant ninsoare începând din data de 3 februarie.

În Dobrogea, vremea va fi rece în primele două zile, dar se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, când temperaturile maxime vor creşte până la valori medii de 6…8 grade Celsius. Începând din 4 februarie, vremea se va răci uşor, astfel că valorile diurne se vor situa în jur de 4 grade, însă spre sfârşit din nou ar putea creşte uşor. Temperaturile minime vor fi în medie în jur de – 8 grade în primele nopţi, dar vor creşte apoi până la valori de 0…2 grade între 2 şi 4 februarie. Apoi acestea vor fi din nou negative până la valori de – 4…-2 grade.

În prima zi va ninge slab, iar în zilele de 30 şi 31 ianuarie va ploua slab. Precipitaţii slabe se aşteaptă în a doua săptămână, sub formă de ploaie, dar trecător şi lapoviţă şi posibil ninsoare.

Muntenia: Vremea se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 2 februarie, când temperaturile maxime se vor situa în medie la valori de 8 grade Celsius. În schimb, în a doua săptămână a intervalului, valorile diurne vor marca o scădere uşoară şi se vor situa în medie la valori de 2…4 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului. În primele nopţi se vor înregistra valori medii de – 8 grade, după care până în data de 4 februarie vor creşte până spre medii de – 2 grade Celsius. Începând din 5 februarie acestea vor scădea şi se vor situa în medie între – 6 şi – 4 grade Celsius.

Vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare în prima zi şi predominant ploi în 30 şi 31 ianuarie. În a doua săptămână a intervalului vor fi precipitaţii mixte în general slabe cantitativ.
 
În Oltenia, vremea se va încălzi în intervalul 30 ianuarie – 3 februarie, când maximele termice se vor situa în medie la valori de 9 grade Celsius. În schimb, în a doua săptămână a intervalului, valorile diurne vor marca o scădere uşoară şi se vor situa în medie la valori de 4 grade. Temperaturile minime vor fi negative pe tot parcursul intervalului. În primele nopţi se vor înregistra valori medii de – 8… – 6 grade, după care până în data de 4 februarie se vor apropia in medie de 0 grade Celsius.

Începând din 5 februarie acestea vor scădea şi se vor situa în medie la valori de – 4 grade Celsius.  Mai ales în a doua săptămână a intervalului vor fi precipitaţii mixte, în general slabe cantitativ.

La munte, vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului cu maxime termice în medie în jur de – 4 grade Celsius, exceptând perioada 30 ianuarie – 3 februarie când se vor apropia de 0 grade. Nopţile vor fi caracterizate de ger în primele zile ale intervalului, dar şi în perioada 5 – 10 februarie.

Temporar vor fi ninsori în general slabe cantitativ, însă în intervalul 30 ianuarie – 2 februarie vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă sau trecător chiar ploaie.

DailyBusiness
România evită recesiunea în 2025, dar stă pe un butoi cu pulbere economic. Adrian Vasilescu (BNR): Trebuie să stăpânim inflația!
Spynews
Vijelii puternice în România. Vântul a mișcat mașinile care erau parcate. Imagini incredibile / FOTO
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Lidl bagă la raft trei produse pe care foarte mulți români se bat să le cumpere. Sunt în toate magazinele de sâmbătă, 12 aprilie. Au prețuri excelente, se vor vinde ca pâinea caldă, pentru că nu sunt mereu la ofertă
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Au fost activate mecanismele de urgenţă. Interzis de astăzi, 11 aprilie
Playtech.ro
Ce conţine telemeaua de vacă marca Pilos. Mulţi români o iau din Lidl fără să citească eticheta
DailyBusiness
Revoltă la ANL: Angajații acuză sabotaj guvernamental și cer stoparea reorganizării care lasă zeci de oameni pe drumuri!
Adevarul
Convorbiri interceptate. Soldați ruși blocați pe front mănâncă medicamente și câini. „Au mâncat chiar și Theraflu!”
wowbiz.ro
Ioana Tufaru este însărcinată la 48 de ani! Fiica Andei Călugăreanu a dat vestea, în premieră, pentru WOWbiz. Cum a aflat că va mai avea un copil? „Sper să pot să duc sarcina până la capăt”
Spynews
Robert Lele anunță despărțirea de Andra Volos? Mesajul ciudat pe care l-a postat și l-a sters imediat: ”Ne-am separat” | FOTO
Spynews
Armin Nicoară, prima imagine cu fiul său, Amir Efrem. Micuțul a venit pe lume cu puțin timp în urmă / FOTO
Evz.ro
Val de seisme fără precedent. Este alertă maximă
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc
kanald.ro
Cine e Georgiana Lobonț. Biografie, CV și familie. Cum a ajuns pe culmile succesului și câți copii are artista
Cancan.ro
Dalida din Las Fierbinți a băut până nu a mai știut de ea. Și Scărlătescu s-a făcut PRAF
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu imens. S-a stins cea mai frumoasă femeie. A fost o stea a lumii: Eleganță, forță și frumusețe
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă gimnastă din lume, care a făcut o avere impresionantă, a luat decizia să se retragă. Cum va arăta viața ei
stirilekanald.ro
Detalii terifiante din vila în care românca Andreea Mottram a fost ucisă de fiica adoptată. Ce a găsit soțul româncei: În jurnal scria negru pe alb cât își detesta mama
Horoscop de weekend 11–13 aprilie 2025. Este o perioadă încununată de succes
MediaFlux
Prăbuşirea pensiilor publice: Românii vor primi doar 30% din salariu
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Se schimbă regulile pentru portarea numerelor de telefon. Ce trebuie să ştii