Joi vremea va fi caldă pentru ultima zi a lunii ianuarie. Meteorologii prognozează maxime termice cuprinse în general între 1 grad în estul Transilvaniei şi 12 grade în Oltenia. Cerul va fi acoperit o bună parte a zilei în nord, în centru şi în est, unde aşteptăm precipitaţii pe arii extinse, mai ales lapoviţă şi ninsoare la munte, mixte în Maramureş şi în Transilvania şi predominant ploi în celelalte zone. Izolat se menţin şansele de formare a poleiului. Vântul va sufla cu putere la munte, unde viscoleşte sau spulberă zăpada, dar prinde putere şi în celelalte regiuni, mai ales în vest, în sud şi în centru, unde poate depăşi 45-50 km/h.
Şi în Capitală, temperatura aerului mai creşte joi, iar vremea devine caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, dar temporar nori mai groşi domină cerul şi trecător sunt condiţii de ploaie. La amiază termometrele arată între 7, 9 grade, dar vântul suflă cu intensitate şi practic nu simţim că este mai cald decât în mod normal la această dată.
Luna februarie începe cu vreme caldă pentru data din calendar. În nord şi în centru cerul va fi mai mult noros şi cad precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ploaie în timp ce în zonele de munte predomină ninsorile. În celelalte zone norii vin şi pleacă, temporar însă zăbovesc ceva mai mult şi lasă ploi locale în est şi în sud. Vântul continuă să sufle cu putere pe creste, dar local şi temporar se intensifică şi în vest, în sud şi în centru. Temperaturile maxime pleacî de la 2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi ajung la 12 grade în sudul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei.
Vineri, pentru bucureşteni vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil aşa că putem vorbi mai degrabă despre o vreme de început de primăvară pentru că în termometre se adună până la amiază în jur de 10 grade, valoare care din punct de vedere climatologic este specifică mai degrabă celei de-a doua decade a lunii martie.
Sâmbătă temperaturile scad uşor în vest şi în sud-vest, dar vremea rămâne mai caldă decât în mod normal la început de februarie. Meteorologii prognozează maxime în general cuprinse între 2 grade în nordul Moldovei şi 12 grade în sudul extrem. Cerul rămâne mai mult noros peste vestul, centrul şi nordul ţării, unde pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă. La munte vor fi precipitaţii mixte. În celelalte regiuni mai puţini nori şi mai puţine precipitaţii, doar local cad ploi seara. Vântul mai suflă cu intensificări în zona montană, în Câmpia de Vest şi pe litoral.
Şi în Capitală prima zi de weekend vine cu vreme caldă pentru această dată, adică maxime de 8,9 grade. Cerul va fi parţial noros şi abia în noaptea de sâmbătă spre duminică sunt condiţii să plouă.