Pizza nu este un produs tip junk-food, ba chiar poate fi un preparat sanatos, in functie de cum este preparata.
Cu multe legume si verdeturi
Daca esti in oras, comanda o pizza cu multe legume si verdeturi. Ai fi surprinsa cat de gustoasa poate fi o pizza vegetariana bine facuta! Daca vrei sa o prepari in casa, renunta la adaosul de carnati, cascaval si bacon, umpland-o cu rosii, cu ardei, cu broccoli si alte legume, bogate in vitaminele A si C si in multe fibre, dar sarace in calorii.
Opteaza pentru aluat subtire
Evita sa mananci pizza cu aluat gros si pufos sau cea care are aluatul cu umplutura. Doar aluatul dintr-o felie de pizza poate avea 300 de calorii. Comanda sau prepara acasa aluat subtire si crocand. De fapt, aceea este pizza adevarata a italienilor. In felul acesta, o felie va avea mai putin cu pana la 100 de calorii decat o felie de pizza cu aluat normal sau pufos.
Alege branza mozzarella
Orice ar fi, nu opta pentru cascaval, cu atat mai putin ca extratoping. Cea mai usoara branza care se intinde, totusi, pe pizza, la temperaturi ridicate este mozzzarella. Este mai usoara, are mai putine calorii si mai putine grasimi decat orice alt tip de branza care poate fi pus pe pizza. Cel mai indicat este sa folosesti mozzarella proaspata, caci are si o cantitate mai mica de sodiu decat cea procesata, perfect compacta.
Absoarbe uleiul cu un servetel
Daca ai vazut vreodata pe cineva ca-si tamponeaza mancarea cu un servetel pentru a lua excesul de grasime sau ulei si te-ai intrebat daca functioneaza, ei bine, sa stii ca metoda are succes. Absoarbe uleiul sau grasimea de pe pizza cu un servetel si astfel poti „taia” in cel putin 50 de calorii de pe felie. Daca esti in public si ti-e jena, atunci poti recurge la o metoda mai subtila. Inclina felia pana incepe sa curga uleiul. Unele pizza sunt facute cu ulei, altele nu. Fiind la cuptor, ele nu ar trebui sa contina ulei, caci, de regula, produsele de pe ea isi lasa oricum grasime.
Citeste continuarea pe lyla.ro.