Nicolae Ceaușescu a adorat o cântăreață română, care a reușit să îl cucerească prin prisma vocii și carismei pe care o avea pe scenă. Aceasta nu lipsea de la petrecerile organizate de fostul lider comunist, unde dictatorul se bucura de muzica pe care o învățase pe de rost.
Pe numele ei Tita Bărbulescu, renumita cântăreață de muzică populară s-a născut în 1936 la Topoloveni și a fost fiica unui lăutar din zona Argeșului, numit Nicolae Bărbulescu. După primul succes notabil în muzică, a fost propusă pentru Școala Populară de Artă din București, unde studiază canto, având ca profesori pe Ana Armășeșcu și Gheorghe Oancea.
Întoarsă în Argeș, se angajează la orchestra populară Doina Argeșului din Pitești și face numeroase culegeri de folclor de la vechii lăutari autentici din Argeș. De altfel, face imprimări la radio cu orchestra, interpretând piese precum „Sus la munte la Muscel”, „Lele, lelișoara mea”, „De-ai fi neichii drăguliță”, „Din Pitești pân la Trival”, sau „Argeșene, argeșene”.
Citește și : Rețetă de gogoși șomloi. Este un desert unguresc, foarte gustos și se prepară destul de simplu
Între anii 1960 și 1962 vine la București, fiind angajată la Teatrul „Ion Vasilescu”, dar ulterior își continuă activitatea la „Doina Olteniei” din Craiova și la „Flacăra Prahovei” din Ploiești.
De-a lungul carierei sale a colaborat cu dirijori și cântăreți mari ai timpului și a participat la multe turnee în țară și străinătate, precum în Anglia, Spania, Turcia, Austria, Cehoslovacia sau Bulgaria (cu Maria Tănase). A cântat cu Maria Lătărețu, Emil Gavriș, Ion Luican, Maria Ciobanu sau Ion Dolănescu.
În activitatea sa de peste 40 de ani a interpretat peste 300 de cântece și a participat în peste 500 de spectacole. A realizat peste 30 de discuri și casete audio pe care a adunat folclor din zona sa natală, romanțe și cântece de voie bună.
Citește și : Cum prepari cea mai delicioasă placintă cu mere din aluat fraged
Nicolae Ceaușescu a organizat mai multe petreceri la care a fost invitată Tita Bărbulescu, care era una dintre artistele preferate ale dictatorului. Liderul comunist știa majoritatea melodiilor interpretate de ea pe de rost, iar dacă se întâmpla ca un artist să înlocuiască sau să încurce un cuvânt, Nicolae Ceaușescu urca degrabă pe scenă, lua microfonul și cânta chiar el în continuare versurile corecte.