Britanica Velma Lyrae se plânge că este alergică la tehnologia modernă şi că, odată ce se expune radiaţiilor electomagnetice suferă de dureri acerbe de cap, nevralgii, pierderi de memorie, palpitaţii, vertij şi dureri ale încheieturilor.
Pe scurt, este una dintre acele persoane care suferă de „electrosenzitivitate”, un sindrom mai puţin cunoscut, care nu este considerat şi tratat ca o boală decât în Spania şi Suedia.
Aceste suferinţe au făcut-o pe Velma, care era secretară la o firmă în anii ’80, să renunţe la serviciu, pe măsură ce tehnologia a avansat. Astfel, ea nu poate să vorbească la telefonul mobil, nu poate să folosească sisteme de navigare prin satelit, nu poate folosi aparatele electrice, nici chiar pe cele casnice şi nici măcar uscătorul de păr.
Îşi petrece 18 ore pe zi într-un fel de buncăr care o izolează de undele electromagnetice, construit de ea în propria-i casă, pe principiul cuştii Faraday. Îşi petrece toată ziua citind, desenând, pictând, scriind … Are numai un laptop special izolat de care se poate folosi.
Sindromul hipersensibilităţii magnetice (HSE) i s-a acutizat odată cu apariţia telefoanelor mobile 3G. Iniţial, hipersensibilitatea ei electromagnetică se pare că apăruse în adolescenţă. Atunci ea a suferit un şoc când a atins întrerupătorul din baie ca să aprindă lumina. Simptomele specifice HSE au devenit tot mai frecvente pe măsură ce mediul a devenit din ce în ce mai expus undelor electromagnetice.