Femeia care a aruncat în aer un bloc a fost condamnată în anii ’80 pentru că şi-a ucis copilul

Femeia acuzată că a provocat explozia dintr-un bloc din localitatea clujeană Floreşti şi arestată pentru distrugere a fost condamnată, în anii '80, după ce şi-ar fi ucis copilul nou-născut, potrivit unor surse judiciare, transmite Mediafax.
Romania TV
06 iul. 2013, 11:55
Femeia care a aruncat în aer un bloc a fost condamnată în anii '80 pentru că şi-a ucis copilul

În încheierea penală a Judecătoriei Cluj-Napoca, prin care s-a dispus arestarea Margaretei Jula, sub acuzaţia de distrugere, după ce a deşurubat un racord de gaz din apartamentul său din Floreşti, provocând o deflagraţie în bloc, se arată că procurorii au motivat că aceasta reprezintă un pericol social şi pentru că „a comis un omor”.

„Reprezentantul Parchetului susţine propunerea privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpată pe o perioada de 29 zile. Inculpata a săvârşit infracţiunea pentru care legea prevede pedeapsa închisorii mai mare de patru ani, iar lăsarea ei în libertate prezintă un pericol concret pentru ordinea publică. .(…) Un asemenea pericol s-a dedus în speţă din gravitatea faptei, din modul concret în care aceasta a fost săvârşită, din conduita inculpatei în societate (a comis un omor), precum şi din atitudinea pe care acesta a avut-o după comiterea faptei (atitudinea în timpul urmăririi penale de emitere de declaraţii contradictorii fără explicaţii plauzibile)”, se menţionează în încheierea penală.

Conform unor surse judiciare, în anii ’80 Margareta Jula a făcut închisoare pentru ucidere din culpă, fiind acuzată că şi-a omorât copilul nou-născut.

În noaptea de luni spre marţi, a avut loc o explozie într-un bloc de pe strada Gheorghe Doja din localitatea clujeană Floreşti, într-un apartament situat la parter.

În urma deflagraţiei, două apartamente au fost distruse, pereţii acestora fiind dislocaţi, iar alte 14 locuinţe au suferit pagube mai mici, respectiv geamuri sparte, uşi rupte, pereţi crăpaţi şi mobilier distrus. De asemenea, au fost avariate şase autoturisme parcate în apropierea blocului.

În blocul afectat de explozie – un imobil cu parter, trei etaje şi mansardă – locuiesc peste 60 de familii.

În urma anchetei s-a stabilit că explozia a fost provocată de Margareta Jula, în vârstă de 62 de ani, care locuia în apartamentul de la parter.

Potrivit anchetatorilor, femeia a plecat de acasă luni seară, lăsând o candelă aprinsă într-una din încăperile locuinţei. Femeia este suspectată că, anterior, a deşurubat racordul flexibil de gaz situat în spatele aragazului, lăsând robinetul de la conducta de gaz deschis, iar astfel, după acumularea gazului metan, s-a produs explozia.

Femeia este cercetată penal pentru distrugere, ea fiind iniţial reţinută şi apoi arestată preventiv pentru 29 de zile.

Conform unor surse judiciare, femeia le-a declarat anchetatorilor că ar fi vrut să se răzbune pe persoanele care ar fi înşelat-o, dar ar fi recurs la acest gest şi din cauză că urma să fie evacuată din locuinţă.

Sursele citate afirmă că în 2007 Margareta Jula ar fi vrut să îşi ajute doi prieteni care aveau nevoie de un împrumut, prin cedarea apartamentului său de pe strada Gheorghe Doja, cel în care s-a produs explozia. Femeia le-a spus anchetatorilor că a făcut un contract de vânzare-cumpărare pentru apartament, cumpărători fiind soţii Florin şi Alexandrina Petrea. Jula susţine că tranzacţia a fost una fictivă, pentru ca familia Petrea să poată lua un credit, femeia neprimind suma completă pentru apartament.

Potrivit surselor citate, Jula a declarat că a primit de la familia Petrea doar 8.000 de lei, cu titlu de împrumut, şi nu 20.000 de euro, cât scria în contractul de vânzare-cumpărare a apartamentului. Alexandrina şi Florin Petrea au luat un credit, au girat cu apartamentul luat de la Jula, dar nu au mai plătit ratele, astfel că Margareta Jula urma să fie evacuată, mai spun sursele meţionate.

În 2011, femeia a deschis o acţiune în instanţă la Judecătoria Cluj-Napoca, prin care a cerut anularea contractului de vânzare-cumpărare a apartamentului. În 13 iunie 2012 Judecătoria Cluj-Napoca i-a respins însă acţiunea.

„Instanţa admite excepţia nulităţii recursului. Constată nulitatea recursului declarat de reclamanta Jula Margareta împotriva sentinţei civile nr. 2419/2012 din 3 februarie 2012 pronunţată în dosar nr. 31801/211/2010 al Judecătoriei Cluj-Napoca, pe care o menţine în totul. Fără cheltuieli de judecată în recurs. Decizia este irevocabilă”, se arată în sentinţă.

În urma acestei decizii, Jula urma să fie evacuată din locuinţă, după ce soţii Petrea nu şi-au mai plătit ratele la creditul luat, astfel că finanţatorul a obţinut o decizie de evacuare a Margaretei Jula din locuinţă.

Conform aceloraşi surse, femeia ar fi provocat explozia din locuinţă chiar în zilele în care evacuarea urma să fie pusă în practică.

Spynews
Laura Cosoi, primul interviu după ce a devenit mamă pentru a patra oară. Frumoasa prezentatoare TV s-a întors deja pe platourile de filmare / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Cele mai avantajate zodii până pe 23 august. Vești bune, bani și fericire pentru 4 nativi
Capital.ro
Se montează obligatoriu pe vehicule. Guvernul a dat ordin. Amenzi din 1 septembrie
Playtech.ro
Antonia, în cea mai transparentă rochie! Are un posterior prea obraznic, a lăsat la vedere chiar TOT
DailyBusiness
CUTREMUR PUTERNIC ÎN ROMÂNIA în urmă cu scurt timp. Anunțul făcut de INFP
Adevarul
Impactul declarațiilor ÎPS Teodosie: Normele religioase stricte lasă urme care persistă și în viața adultă ANALIZĂ
Spynews
Cine este și cum arată soția lui Adrian Nartea, Alina Ferinceac. Imagini de colecție cu cei doi
Spynews
Împăcați, dar pe ascuns! Cum au încercat Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău să fenteze paparazzii! I-am prins la întoarcerea din escapada secretă /VIDEO SAVUROS
Evz.ro
Tricoul, obligatoriu în afara plajei. Te amendează pe loc, s-a dat Ordonanță
Ego.ro
Imaginile pe care Carmen Iohannis NU le-ar vrea publice! Cum arată când nu este în ținuta oficială
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
Imagini dureroase cu Nicu Covaci în sicriu. Trupul neînsuflețit al artistului a fost depus la Filarmonica din Timișoara
Cancan.ro
Oana Niculescu Mizil, transformată TOTAL de când e o femeie singură! A rupt plaja-n două când s-a ridicat de pe şezlong
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Când vor intra pensiile recalculate pe card! Data la care se livrează pensiile în luna septembrie
Capital.ro
Românii PIERD BANII. Ajutorul de care au maximă nevoie: Rușine națională!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Cum au murit, de fapt, Alexandra și Alin! Sfâșietor ce a filmat camera de bord
substantial.ro
Alertă epidemiologică: Virusul Oropouche amenință țările din America Centrală și de Sud
MediaFlux
PENSIONARII care vor pierde BANI de la 1 septembrie LA RECALCULARE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!