Bărbatul din Alba Iulia are un autoturism A4, iar acțiunea de distrugere s-a soldat cu pagube de peste 2.000 de euro. Acesta și-a lăsat mașina în parcarea special amenajată de lângă blocul în care locuiește.
„A doua zi, utilizând automobilul, a observat că acesta a suferit multiple distrugeri care trezeau suspiciunea că au fost create intenţionat, motiv pentru care a solicitat administratorului asociaţiei de proprietari să asigure imaginile capturate de sistemul de supraveghere video. Vizualizând înregistrările, a observat o persoană de sex feminin pe care a recunoscut-o ca fiind fosta sa concubină, oprind maşina lângă a sa, apoi lovind cu piciorul oglinda lateral dreapta şi zgâriind cu cheia caroseria autoturismului, la ora 01:00 a zilei de 10.04.2022”, a declarat bărbatul la poliție.
Femeia a fost chemată pentru declarații și a susținut că a recurs la acest gest pe fondul unor conflicte avute anterior cu fostul partener, pe care îl bănuia că i-a distrus mașina. A spus că a lovit oglinda din dreapta cu piciorul și a zgâriat cu cheia caroseria automobilului, susținând însă că nu ar fi provocat daune materiale parbrizului mașinii.
„Declaraţia inculpatei privind faptul că a avariat toate componentele autoturismului ce aparţine victimei, mai puţin parbrizul acestuia, se coroborează cu imaginile surprinse de camerele de supraveghere, imagini vizionate în şedinţa publică din care rezultă lovirea oglinzii din dreapta cu piciorul, producerea unor urme de zgâriere cu cheia pe portbagajul, portierele şi aripa din spate dreapta a autoturismului aflat în proprietatea persoanei vătămate”, se precizează în dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia.
Femeia, Ecaterina S., a fost condamnată la plata unei amenzi de 4.000 de lei. Bărbatul a solicitat și daune materiale de 13.763 de lei, însă instanța i-a respins cererea pentru că a fost formulată prea târziu.
„Instanţa reţine că inculpata a săvârşit fapta în contextul unor tensiuni punctuale acumulate în timp faţă de persoana vătămată, prin angajarea unor metode care să producă degradarea bunului, dar fără a-l aduce în stare de neîntrebuinţare. Astfel au fost realizate prejudicii materiale pentru repararea cărora sunt generate nişte costuri băneşti, în principal a fost afectată estetica autovehiculului, fără a fi pusă în pericol siguranţa utilizatorului. Aşadar, instanţa apreciază gravitatea faptei ca fiind una redusă spre medie”, a concluzionat magistratul, prin hotărârea din 14 decembrie 2023.