Femeia din Ucraina, a cărei poză face înconjurul lumii, şi-a spus povestea: „Mă voi ridica și pleca, voi face totul pentru Ucraina”

Olena Kurilo, o profesoară din Chuguev, supraviețuitoare a atacului din această dimineață, se consideră norocoasă că a scăpat cu viață, chiar dacă trauma îi va rămâne întipărită pe față, la propriu.
Alina Costache
24 feb. 2022, 23:10
Femeia din Ucraina, a cărei poză face înconjurul lumii, şi-a spus povestea:

Ucraina este atacată din toate părţile, iar civilii sunt prinşi în mijlocul unui conflict pe care nu l-au vrut.  Olena Kurilo, o profesoară din Chuguev, a ajuns pe prima pagină în întreaga lume după ce imaginile cu ea rănită au apărut pe reţelele de socializare. Este primul erou al unui război care se anunţă de uzură şi care, din păcate, va face şi alţi eroi în zilele următoare.

O femeie a cărei față plină de sânge a devenit o imagine emblematică a invaziei Ucrainei a promis că va „face totul pentru patria mea”, după ce a supraviețuit unui atac cu rachete rusești în această dimineață.

Olena Kurilo, vorbind cu fața bandajată în fața casei ei distruse din Chuguev, în regiunea Harkov, a spus că a fost „foarte norocoasă” și a recunoscut că „trebuie să am un înger păzitor”, altfel nu înţelege cum a supravbieţuit atacului.

Profesoara a spus că „nu s-a gândit niciodată că acest lucru se va întâmpla cu adevărat în timpul vieții mele”, deoarece, vocea i s-a sugrumat de lacrimi.

Ucraina, lovită de al doilea val de rachete. Sirenele de război sună iar în toată ţara VIDEO

”Nu am crezut niciodată că așa ceva s-ar putea întâmpla, nu m-am gândit niciodată că acest lucru se va întâmpla cu adevărat în această viață. Am scris poezii despre război, eu însumi sunt director, educator, am studiat istoria, dar nu m-am gândit niciodată că asta se va întâmpla pe pământul nostru”, a declarat profesoara Olena Kurilo, din Chuguev, pentru Daily Mail.

Alertă nucleară. Armata rusă a cucerit zona din jurul centralei de la Cernobîl, angajaţii au fost luaţi prizonieri de război
Drama prin care trec civilii din Ucraina pare desprinsă din filme. ”Casa este complet distrusă, nu există ferestre, nici măcar uși, au zburat, chiar și podeaua a fost smulsă complet. Sunt foarte norocoasă, cred că am un înger păzitor foarte puternic pentru ca eu să fi rămas în viață. Mă voi ridica și pleca, voi face totul pentru Ucraina, cât pot cu câtă energie am. Voi fi mereu doar de partea patriei mele”, a mai spus profesoara, cu lacrimi în ochi.

Olena a spus că „nu s-a gândit niciodată” că Rusia va lansa o invazie a Ucrainei, dar a promis că „se va ridica și va merge” în apărarea Ucrainei. „Eu însumi sunt regizor, educator, am studiat istoria, dar nu ne-am gândit niciodată că acest lucru se va întâmpla pe pământul nostru”, a spus ea, făcând aparent referire la afirmația bizară și inexactă a lui Putin conform căreia Ucraina a făcut parte istoric din Rusia. Ea a adăugat că casa ei din Chuguev a fost „complet distrusă” în lovitura cu rachetă. „Nu există ferestre, nu există uși, o ușă a zburat vreodată, chiar și podeaua a fost smulsă complet”, a spus ea.

Imaginile de astăzi au arătat adevărata față a războiului, cu civili acoperiți de sânge care au fost ajutați în siguranță de către serviciile de urgență în urma bombardamentelor și alții cu răni la cap, fețele și brațele fiind reparate de medici.

În orașul Chuguiv, din estul Ucrainei, un fiu a plâns peste cadavrul tatălui său, printre epavele unei lovituri cu rachete într-un cartier rezidențial. „I-am spus să plece”, a suspins bărbatul în repetate rânduri, lângă ruinele întortocheate ale unei mașini.

 

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Ministrul italian al apărării acuză pe secretarul general al NATO de trădare
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!