Femeia ucisă în Iaşi de soţ depusese anterior două plângeri la poliţie împotriva acestuia

Femeia ucisă de soţ într-un coafor din Iaşi depusese o plângere la Poliţie împotriva acestuia, la începutul lunii noiembrie, pentru lovire, însă a retras-o la scurt timp, iar în 26 decembrie a fost agresată din nou, a depus o a doua plângere, fiind cazată apoi într-un centru pentru persoane abuzate, informează Mediafax.
Romania TV
28 dec. 2013, 21:02
Femeia ucisă în Iaşi de soţ depusese anterior două plângeri la poliţie împotriva acestuia

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Iaşi, Anca Vâjâiac, a declarat, sâmbătă seară, că femeia a depus prima plângere la Poliţie împotriva soţului său la începutul lunii noiembrie, pentru lovire şi alte violenţe, însă la scurt timp a retras plângerea, după ce s-ar fi împăcat cu acesta.

„La începutul lunii noiembrie a depus o plângere la Poliţie împotriva soţului, pentru lovire şi alte violenţe. La scurt timp, femeia şi-a retras plângerea, după ce s-a împăcat cu soţul. În noaptea de 25 spre 26 decembrie, între cei doi soţi a avut loc un nou conflict, iar femeia a sunat la Poliţie şi a depus o nouă plângere, tot pentru lovire şi alte violenţe. Ulterior, ea a fost dusă de poliţişti la un centru pentru protecţia victimelor violenţei domestice, împreună cu cei trei copii ai săi”, a spus Anca Vâjâiac, care a precizat că nu a existat un ordin de restricţie din partea instanţei în cazul bărbatului.

Centrul pentru protecţia victimelor violenţei domestice în care fusese cazată femeia, împreună cu cei trei copii ai săi, între care unul major, se află în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi.

Femeia, în vârstă de 38 de ani, a fost ucisă de soţul său, sâmbătă seară, în coaforul unde lucra, aflat la parterul Căminului studenţesc T 17 de pe bulevardul Tudor Vladimirescu din Iaşi.

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a intrat în coafor şi şi-a înjunghiat soţia de mai multe ori, lovind-o cu un cuţit în zona gâtului şi abdomenului. Ulterior, bărbatul s-a aşezat în genunchi lângă trupul femeii şi a încercat să se sinucidă, înjunghiindu-se cu acelaşi cuţit.

Coodonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că echipajul medical care a ajuns la faţa locului a constatat că femeia avea plăgi multiple la gât şi abdomen şi era în stop cardio-respirator, încercându-se fără succes resuscitarea acesteia.

Bărbatul este în stare critică, intubat, fiind dus la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Sfantul Spiridon din Iaşi. El are o plagă înjunghiată abdominală şi este în şoc hemoragic, pronosticul medicilor fiind rezervat.

Una dintre angajatele care se aflau în coafor la momentul atacului a declarat că în salon mai erau două fete, cliente, şi că totul s-a petrecut în câteva secunde: „În câteva secunde s-a întamplat totul. Am auzit ţipete, iar când am văzut ce se întâmplă am fugit în vestiar şi am chemat paza, poliţia. Erau două fete în salon”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Iaşi, Anca Vâjâiac, conflictul între cei doi soţi a avut loc într o anexă a coaforului, şi nu în locul în care se aflau clintele şi celelalte angajate ale salonului.

Sâmbătă seară, după ce s-a produs tragedia, unul dintre copiii femeii, o fetiţă de 13 ani, a venit la coafor îngrijorată că mama sa întârzie de la serviciu. Fata a fost însoţită de un supraveghetor al centrului respectiv şi nu a putut intra iniţial în incinta coaforului, din cauza anchetei poliţiştilor şi procurorilor, ea fiind anunţată ulterior despre moartea mamei sale.

Un incident similar a avut loc în Capitală în 5 martie 2012, când agentul de poliţie Gheorghe Vlădan, şofer la Policlinica „N. Kretzulescu”, a deschis focul în incinta coaforului de la complexul Perla. Soţia acestuia, care voia să divorţeze de el, şi casiera coaforului au fost ucise. Alte şase persoane, angajaţi şi clienţi ai salonului, au fost rănite.

În ziua masacrului, Vlădan fusese citat telefonic să se prezinte la Secţia 14 Poliţie din Capitală, unde soţia sa îl reclamase în data de 1 martie 2012 pentru ameninţări. Florina Vlădan declarase la Poliţie, în 1 martie 2012, că soţul său, cu care se afla în acţiune de divorţ, termenul de judecată fiind 7 martie, o ameninţa şi că este deţinătorul unei arme cu foc, însă autorităţile nu au grăbit soluţionarea plângerii, iar după patru zile femeia a fost ucisă.

Gheorghe Vlădan vorbea la telefon când a intrat în coaforul din complexul Perla, apoi a discutat cu soţia sa, după care a ieşit pe holul unităţii, unde îl urmase casiera Mariana Bendre, căreia i s-a adresat. Imaginile înregistrate de camerele video aflate în salon redau momentul în care bărbatul şi-a scos de undeva din spate pistolul Glock de 9 milimetri, cu care a împuşcat-o în piept pe soţia sa, care venise înspre hol, apoi a tras două gloanţe în casieră, după care a intrat în camera unde era frizeria şi a continuat să tragă. Bărbatul s-a întors în cealaltă cameră, unde era coaforul, şi a împuşcat-o în cap pe casiera rănită, care o proteja cu corpul său pe Florina Vlădan, apoi a continuat să tragă în coafor, au precizat surse judiciare.

În februarie, Vlădan a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la închisoare pe viaţă, decizia fiind menţinută, în luna octombrie, de Curtea de Apel Bucureşti.

Vlădan a spus, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, că nu poate nici acum să îşi explice de ce a comis crimele: „Sunt aproape doi ani de la acea întâmplare nenorocită. Încerc să înţeleg ce s-a întâmplat în acea zi, numai că mi se pune un val de ceaţă şi nu pot să-mi dau seama de ce am făcut acest lucru. Nu ştiu cum să mă revanşez faţă de persoanele cărora le-am produs atât de multă durere. Viaţa mea nu mai este cea de dinainte”.

Spynews
Saveta Bogdan îi duce dorul iubitul său de când a plecat în America. Cum decurge relația lor la aproape 8.000 de km distanță
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Patru zodii sunt lovite de noroc în următoarele 4 zile. Vine cea mai bună perioadă și totul se schimbă în bine în viața lor
Capital.ro
Românii care stau la casă sunt obligați să plătească. Este ORDIN în România
Playtech.ro
DOLIU imens în Familia Regală Britanică! A MURIT în urmă cu puțin timp, ce tragedie…
DailyBusiness
E ZIUA DECISIVĂ pentru milioane de români! Anunțul momentului
Adevarul
Român stabilit în Spania, surprins de transformarea țării natale: „A ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene”
Spynews
Noi informații în cazul Raisei. Familia fetiței ucise de un polițist ar putea rămâne fără despăgubirile de 500.000 de euro dictate de instanță
Spynews
Exclusiv! I-a dat sau nu i-a dat Georgică Cornu o sumă fabuloasă de bani Marinei Almășan în timpul relației lor! Ce spun apropiații celor doi
Evz.ro
Adevărul despre Traian Băsescu. A lovit sau nu a lovit copilul
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Pudra de talc, declarată posibil cancerigenă de OMS. În talc a fost descoperit azbest, un mineral toxic și interzis în Uniunea Europeană
Capital.ro
Mașinile sunt interzise. Restricția a intrat în vigoare de miercuri, 14 august, de la ora 20:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Maltratată de iubitul ofițer, Ioana și-a urlat durerea: M-a distrus, nu-l mai... Ce le-a povestit prietenelor
substantial.ro
Lamine Yamal revine la antrenamente după atacul asupra tatălui său
MediaFlux
Daniel Baciu, anunțul momentului pentru seniori după ce s-a terminat recalcularea! Șeful Casei de Pensii a dat vestea: „Avem o creștere a pensiei”
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...