Femeie bolnavă de cancer, lăsată să moară pentru că avea coronavirus. A ajuns la ATI aproape moartă. „Mama nu a primit ajutor”

Soartă cruntă pentru o femeie din Târgu Jiu bolnavă de cancer. S-a infectat cu noul coronavirus la Spitalul Fundeni, unde făcea tratament pentru leucemie, şi, din acest motiv, a fost transferată la Spitalul Colentina. Rudele femeii acuză medicii de acolo că i-au dat un tratament mult prea puternic, iar ea a intrat în comă și a fost lăsată să moară în salon. Mai mult, medicii au refuzat să o transfere la Terapie Intensivă. 
Romania TV
06 aug. 2020, 19:31
Femeie bolnavă de cancer, lăsată să moară pentru că avea coronavirus. A ajuns la ATI aproape moartă.

Fiica femeii, Roxana Tundrea, a povestit în direct la România TV despre calvarul pe care l-a trăit. Mama ei a fost internată la Spitalul Fundeni în perioada 26 iunie – 20 iulie pentru a fi tratată pentru leucemie.

„Admiterea în acest spital a fost în baza unui test COVID. Când boala era în remisie şi era propusă pentru transplant de măduvă spre sfârşitul anului, la rezultatele de sânge s-a depistat infecţia cu noul coronavirus”, a explicat fiica femeii (foto).

Sora Roxanei Ţundrea, care fusese admisă ca însoţitor pe durata spitalizării, a fost, la rândul ei, infectată cu COVID-19. Atât femeia, cât şi mama ei au fost transferate la Spitalul Colentina, unde au fost internate pe secţia de neurochirurgie.

„Medicii le-au preluat, însă vizitele medicilor erau făcute o dată la 3-4 zile. Medicii nu prea apăreau. Numai asistentele erau trimise la vizitele de dimineaţă şi seara. Mama având afecţiunea hematologică combinată cu COVID-19, boala a avansat mult mai repede şi s-a ajuns într-o situaţie critică”, a povestit Roxana Ţundrea, în direct la România TV.

Roxana Ţundrea a mărturisit că a întâmpinat dificultăţi pentru a afla informaţii despre starea de sănătate a mamei sale deoarece locuieşte în străinătate. Mai mult, femeia susţine că a primit răspunsuri care au bulversat-o.

„Mi-au spus că sunt neurochirurgi. Nu sunt virusologi. Nu ştiau de ce i s-au administrat anumite medicamente. Au preluat schema de la Fundeni şi mama a avut foarte multe efecte adverse. Am încercat să aflu dacă este necesară administrare a opt medicamente dimineaţă şi opt medicamente seara, am primit răspunsul: ne învăţaţi dumnevoastră ce trebuie să facem?”, a precizat femeia care lucrează în domeniul sănătăţii.

Pe 31 iulie, starea de sănătate a femeii s-a deteriorat.

„A intrat în comă. Medicii mi-au spus că nu sunt locuri disponibile la ATI. Am întrebat dacă se poate muta la alte spitale şi mi-au spus că este riscant să o mute.

Pacienta a fost lăsată în comă, inconştientă. La insistenţele mele, a fost mutată la ATI. Doctoriţa mi-a spus că a ajuns acolo aproape moartă, în şoc septic. La două ore după ce a ajuns la ATI, mama a decedat”, a povestit Roxana Ţundrea.

Femeia susţine că sora ei este marcată de cele întâmplate pe motiv că mama lor nu a primit „ajutorul de care avea nevoie”.

Gabriela Firea cere demisia ministrului Sănătăţii, după gafele din ultima perioadă: „Ar trebui să plece din funcţie sau să fie demis”

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Statul VREA BANII românilor. E ultimul avertisment: Nu spun că vine apocalipsa, dar...
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Capcana de la semafor. Rămâi pe loc fără permis
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Gratis de la stat pentru proprietarii de teren și case din România. Mergi la Primărie până pe 10 septembrie
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Medicul stomatolog Marina Gavril, găsită moartă în cabinetul din Brăila
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'