„De patru rude nu ştim nimic. Nu ştim nimic de părinţii mei, o mătuşă şi un unchi. Nu ştim nimic de ei. Mama ştiu că este este la terapie intensivă, însă nu mi se dă nicio altă informaţie, de un unchi la fel. De tatăl meu, care este filmat non stop de toate posturile de televiziune, nimeni nu poate să spună nimic, iar de mătuşa mea nici atât. La telefon ni s-a spus că sunăm prea des şi că informaţiile se actualizează la o oră. De la 12.30 ni se dă aceeaşi informaţie. Nu există sprijin şi compătimire. Mai mult sprijin am primit de la poporul vecini. Cu ei suntem într-un permanent contact„, a declarat la România TV, Andreea Papadopol, o femeie din Bucureşti.
De asemenea, femeia a povestit că această excursie este organizată cu trei luni înainte. Rudele care au scăpat de moarte i-au povestit că şoferul avea viteză în momentul tragediei. „Mai am patru rude internate în spital în diferite secţii. Am vorbit la telefon şi mi-au spus că nu au nicio relaţie, nu li se dă nicio informaţie, nu au voie să iasă din saloane. Mi-au spus că circulau cu viteză. Nu mai am speranţe că părinţii mei sunt în viaţă, după atâtea ore în care nu ni s-a spus nimic”, a completat Andreea.
MĂRTURII din autocarul GROAZEI: Şoferul era în depăşire şi avea viteză mult peste limită
Cel puţin 19 persoane au murit după ce autocarul în care se aflau, înmatriculat în România, a căzut într-o prăpastie, în Muntenegru, duminică după-amiază. Alţi 27 de pasageri au suferit răni moderate. Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acroşat uşor de autocar şi a fost rănit. Vezi LISTA românilor RĂNIŢI şi internaţi în spitalele din Podgorica
Autorităţile din Muntenegru au confirmat că toate victimele din autocar sunt cetăţeni români. Ambasadorul român în Muntenegru, Mihail Florovici, a declarat duminică seara în faţa spitalului în care sunt internaţi răniţii că autocarul transporta 46 de pasageri, care mergeau din România către Budva cu o agenţie de turism românească.
Accidentul a avut loc duminică după-amiază, imediat după ce autocarul a ieşit dintr-un tunel, a derapat pe un asfalt alunecos, a rupt balustrada de siguranţă în partea stângă a drumului şi a căzut 30-40 de metri în prăpastie. Cauza accidentului nu a fost stabilită, dar se pare că şoferul nu a adaptat viteza la acel segment de drum.
Potrivit agenţiei de ştiri MINA, acesta este cel mai grav accident rutier din istoria Muntenegrului. Tragedia a avut loc în zona canionului Moraca, unde, în 1998, un autocar sârb a avut un accident similar, soldat cu 20 de morţi.