Gabriela Rodriguez, o femeie de serviciu originară din Ecuador, a fost responsabilă cu curățenia birourilor firmei Devonshires Solicitors timp de doi ani.
Organizația United Voices of the World (UVW), care oferă sprijin muncitorilor migranți, afirmă că ea a fost concediată chiar înainte de sărbătorile de Crăciun din 2023, după ce contractorul Total Clean a primit o plângere de la Devonshires Solicitors cu privire la faptul că sandvișurile rămase nu sunt returnate.
RollOnFriday, un site de ştiri juridice, a relatat că femeia de serviciu, Gabriela Rodriguez, a fost concediată de serviciul de curăţenie comercială care o angaja, chiar înainte de Crăciunul din 2023.
Rodriguez, o mamă singură din Ecuador, ar fi fost concediată după ce firma de avocatură, Devonshires Solicitors, s-a plâns companiei că Rodriguez a mâncat un sandviş cu ton, în valoare de aproximativ 1,90 dolari.
Ce salariu câștigă o femeie de serviciu de la Lidl România. Care sunt condițiile de angajare la retailerul german
Sandvişul în cauză fusese lăsat după o întâlnire la firma de 235 de avocaţi şi trebuia aruncat, potrivit RollOnFriday.
Un purtător de cuvânt al Devonshires Solicitors a declarat pentru The Post că nu a făcut o „plângere formală” împotriva lui Rodriguez, insistând că nu a „cerut să se ia nicio măsură împotriva ei”.
Total Clean susţine, însă, că Rodriguez a comis un furt prin faptul că a mâncat resturile din sandvişul cu ton. După aflarea veştii că Rodriguez a fost concediată, membrii sindicatului United Voices of the World s-au adunat în faţa birourilor Devonshires cu 100 de conserve de ton, 300 de sandvişuri împachetate de mână, baloane în formă de inimă şi scrisori de apreciere la adresa femeii, potrivit The Guardian.
Elena Negru, un exemplu de mamă eroină. Fiul ei a ajuns director la școala unde ea lucrează ca femeie de serviciu
Între timp, Rodriguez însăşi a protestat şi ea faţă de decizie, a relatat The Guardian, susţinând că a fost concediată pentru discriminare rasială indirectă.
Petros Elia, secretarul general al UVW – care reprezintă un număr mare de femei de serviciu din Marea Britanie, dintre care majoritatea sunt lucrători migranţi – a declarat: „Doar pentru că le curăţăm mizeria, nu înseamnă că ne pot trata ca pe nişte gunoaie”.