Femeile din Iran continue să protesteze față de moartea lui Mahsa Amini, bătută de poliția moralității pentru că nu a purtat vălul islamic.
Polițiștii iranieni au deschis focul asupra oamenilor de la o stație de metrou din capitala Teheran și au bătut femei care nu și-au acoperit părul în conformitate cu legea iraniană.
The Islamic Republic’s security agents were seen shooting directly at the women passengers in a subway station on Wednesday night, according to a video obtained by @IranIntl. pic.twitter.com/HmZxAOqWld
— Iran International English (@IranIntl_En) November 17, 2022
Imaginile apărute pe rețelele de socializare sunt absolut șocante. Oamenii care se aflau pe peron aleargă disperați spre ieșiri, în toate direcțiile, mulți dintre ei căzând și fiind călcați în picioare, după ce poliția a deschis focul.
Polițiști au fost filmați în timp ce loveau cu bastoanele din dotare femeile aflate în vagoanele trenurilor, potrivit The Guardian.
Horrific. Islamic Republic regime crackdown forces shooting at people in a metro station in Tehran. pic.twitter.com/PB5Af3wQmU
— Bahman Kalbasi (@BahmanKalbasi) November 15, 2022
Moartea activistei Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, după ce a fost arestată la Teheran pentru că nu purta vălul islamic, a declanșat o mișcare de protest a multor femei iraniene.
Oamenii și-au strigat nemulțumirile față de regimul de la Iran și au strigat pe străzile din Teheran „moarte dictatorului”.
Tânăra de 22 de ani a murit într-un spital din Teheran, după ce a fost arestată și bătută de poliția morală din capitala iraniană, potrivit BFM TV.
Recent, cel puțin 50 de minori au fost uciși în timpul manifestațiilor împotriva regimului, între 500 și 1.000 se află în detenție, iar autoritățile urmăresc alte câteva mii de adolescenți, într-o amplă operațiune de reprimare a protestelor naționale pentru drepturi civile care au cuprins Iranul în ultimele luni, spun activiștii și cetățenii din Iran, citați de New York Times.
Protestele s-au intensificat marți, atunci când protestatarii au comemorat „Noiembrie sângeros” din 2019, când sute de oameni au fost uciși în timpul protestelor împotriva creșterii prețurilor la combustibil.