Prima iubire a regelui Mihai a fost Yvonica. Relaţia lor s-a consumat între anii 1937 şi 1939 şi s-a încheiat brust, când Yvonica a acceptat suma de două milioane de lei ca să iasă din viaţa tânărului prinţ.
A urmat apoi una dintre cele mai frumoase poveşti de dragoste din perioada interbelică. În 1938, când principele a cunoscut-o pe Lulu Malaxa, nici unul dintre ei nu împlinise 18 ani. Se pare ca a fost dragoste la prima vedere, iar tinerii păreau să aibă consimţământul tacit al taţilor lor: regele Carol al II-lea şi magnatul Nicolae Malaxa. Devenit Rege al României Mihai însă a rupt relaţia cu Lulu Malaxa din raţiuni de stat. El urma să treacă prin vremurile tulburi ale celui de-al Doilea Război Mondial şi să cunoască la un moment dat, o nouă iubire.
Tânărul rege se îndrăgosteşte la puţin timp de actriţa Mariella Lotti. Ambii aveau 18 ani la acea vreme. Războiul a întrerupt povestea de amor dintre Mihai şi Mariella. Actriţa a continuat să-i scrie zilnic, însă regele nu-i răspundea.
A urmat, începând cu 1942, povestea de dragoste cu Dolly Chrissolegos, alintata „Dodo”, o grecoaică roşcată, cu ochi mari şi verzi, în vârstă de 20 de ani. Dintr-un articol apărut la acea vreme reiese însă că Dolly era „omul sovieticilor”, infiltrată în anturajul regelui pentru a-i influenţa deciziile în sprijinul comuniştilor. Mihai a oprit relaţia după abdicare.
În 1947 Regele Mihai a cunoscut-o pe Principesa Ana care avea să-i şi devină soţie.
„N-aş zice iubire, fiindcă iubirea înseamnă multe lucruri. Iubeşti un animal, o floare, un obiect. Pentru noi, pentru mine, iubirea e o prietenie ce durează o viaţă întreagă”, mărturisea Regina Ana, într-un interviu.
Însă de departe maşinile au rămas cea mai mare pasiune a Regelui Mihai I. Prima maşină pe care regele Mihai a condus-o se numea „Gândacul roşu”. Era propulsată cu ajutorul unei baterii electrice şi a primit-o în 1927, când avea doar şase ani. Atunci a început ceea ce avea să se numească marea lui pasiune. Dragostea pentru automobile.
Dar prima maşină adevărată a fost un mini Morris, un dar de la principele Nicolae. Au urmat, rând pe rând un Ford, un Lincoln Zephir, un Buick şi un Aero 30 primit în dar de la preşedintele cehoslovac Edvard Beneş. În 1937, când a devenit ofiţer a primit un Jaguar SS 100, o maşină sport cu două locuri.
Toate maşinile din colecţia regală au fost restaurate personal de majestatea sa. Pentru că dincolo de bucuria de a le conduce, Regelui Mihai îi plăcea să le şi repare.
Regina Ana şi-a ajutat soţul să-şi întreţină colecţia de maşini. „Am luat lecţii de mecanică şi am vrut să ştiu cum e să faci o muncă grea. De aceea, când ne-am cunoscut, şi el avea Jeepurile, mi-a fost destul de uşor să continui să muncesc alături de el”, povestea Regina Ana.