În această pădure există aproximativ 400 de pini care au crescut îndoit, cu un unghi de 90 de grade la baza trunchiului, scrie descopera.ro.
Şi mai ciudat este că aceştia sunt înconjuraţi de o zonă mai mare de pădure în care pinii sunt drepţi, normali.
Citeşte şi Fenomen STRANIU: Ruşii au căzut în genunchi când au privit cerul
Experţii cred că ciudaţii copaci au fost plantaţi în jurul anului 1930 şi că au început să se curbeze când aveau 7-10 ani.
Există mai multe teorii care încearcă să explice misterul, dar niciuna nu este demonstrată.
O teorie vorbeşte de o anomalie a gravitaţiei în această zonă. Dar gravitaţia ar trage în jos copacii, cu în lateral, mai ales că majoritatea sunt înclinaţi spre nord. La fel, gravitaţia ar fi afectat şi copacii care sunt drepţi.
O altă teorie vorbeşte despre o zăpadă abundentă care ar fi acoperit copacii când erau puieţi. Iarna grea ar fi fost urmată de o primăvară foarte lungă, astfel că zăpada s-a topit foarte încet, afectând creşterea arborilor.
Citeşte şi Avioane dispărute în mod INEXPLICABIL de pe radar. Controlorii de trafic aerian au rămas ÎNMĂRMURIŢI
Nici această variantă nu exlică însă de ce alţi pini din apropiere nu au fost afectaţi.
Alţii cred că totul a început în timpul invaziei Poloniei, când tancurile inamice ar fi turtit puieţii, iar apoi copacii au crescut deformaţi.
Dar, dacă aşa s-ar fi întâmplat, copacii nu şi-ar mai fi revenit deloc, iar în plus este greu de crezut că tancurile au strivit doar anumiţi arbori.
Teoria cea mai plauzibilă, dar mai puţin spectaculoasă, susţine că arborii au fost determinaţi de oameni să crească în acest fel.
Astfel, fermierii ar fi modificat pinii pentru a obţine lemn pentru construcţii care să aibă o anumită formă. Copacii curbaţi sunt utili în special pentru construirea de corăbii.
Invazia Poloniei i-a întreruptă însă pe fermieri, care au abandonat pădurea, lăsând astfel acest pâlc de copaci cu forme ciudate.
În prezent, localnicii nu ştiu povestea pădurii bizare, pentru că oraşul din apropiere a fost distrus în timpul războiului şi refăcut abia în anul 1970.