Există locuri în România care îţi dau fiori numai când auzi de ele. Oriunde mergi în ţară vei descoperi o mulţime de legende şi de locuri pline de mister. Născociri sau nu, miturile se transmit de la o generaţie la alta şi sunt mereu la fel de interesante.
Unul dintre cele mai cunoscute locuri „bântuite” din Capitală este Foişorul Sinucigaşei sau Foişorul de Foc. Clădirea din inima Bucureştiului este învăluită în mister, iar legendele urbane spun că aici s-ar petrece lucruri extrem de stranii. Foişorul de Foc este unul dintre cele mai vechi imobile din Capitală, fiind construit între anii 1890-1891. Nu sunt puţine însă legendele urbane care înconjoară acest loc.
Una dintre poveştile care bântuie acest loc este cea a unui pompier care a murit în acest loc în urmă cu 105 ani. Potrivit legendelor, el a avut parte de un sfârşit ironic, mai exact prin combustie spontană.
Citeşte şi ROMÂNIA MISTICĂ. Descoperă blestemul mireselor moarte
Mai multe persoane au susţinut de-a lungul timpului că aici în fiecare zi de 9, exact cu o jumătate de oră înainte de miezul nopţii se văd prin geamurile monumentului istoric lumini stranii.
O altă legendă care este legată de Foişorul de Foc este cea a unei femei, care era convinsă că soţul ei, pompier fiind, o înşela chiar în clădire cu o spălătoreasă. Astfel că, ea a venit să-şi prindă soţul în fapt, dar din nefericire a căzut de la etajul doi şi şi-a rupt gâtul. Legenda spune că de atunci femeia bântuie Foişorul ca să găsească dovada infidelităţii soţului.
Nu se cunoaşte exact dacă în interior există sau nu demoni, pentru că nimeni n-a îndrăznit vreodată să petreacă o noapte în Foişorul Sinucigaşei.
Mulţi dintre vizitatorii muzeului Foişorul de Foc au raportat senzaţii de durere şi apăsare în piept, combinate cu o frică inexplicabilă.
Un alt mit urban face referire la un beci în care în urmă cu mulţi ani se tranşau oameni, dar după o cercetare mai atentă a locului se pare că Foişorul de Foc nu are pivniţă.
Citeşte şi: Dispariţii BIZARE, sunete înfricoşătoare, ritualuri sataniste în apropiere de Bucureşti VIDEO
Muzeul Național al Pompierilor funcționează în cadrul Foișorului de Foc, care este o clădire de 42 metri înălțime, aflată între Obor, Calea Moșilor și Nerva-Traian, mai precis la intersecția străzii Traian cu bulevardul Regele Ferdinand I, în imediata apropiere a bisericii Oborul-Vechi (clic pentru hartă!). Monumentul ocupă centrul unei piațete care îi poartă numele și către care mai converg și alte artere, respectiv străzile Vasile Stroescu, Iancu, Cavaler de Flondor, Zece Mese și Popp de Băsești. În trecut servea drept turn de observație pentru apărarea împotriva incendiilor.