ANM anunţă COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată în intervalul 23 aprilie, ora 12 – 23 aprilie, ora 23. În Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…60 km/h), vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.
Vremea va fi deosebit de caldă la Bucureşti. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 25 de grade.
Notă ANM: Astfel de fenomene se vor semnala izolat și în restul teritoriului, urmăriţi alertele meteo de moment AICI
„Vorbim de o atentionare de Cod galben valabila pana la 23.00. Alerta vizeaza zonele montane si din vestul tarii, acolo unde perioadele de instabilitate pot fi caracterizate prin averse intensificari ale vantului si aspect de vijelie, pe intervale scurte de timp. De miercuri, vremea va fi instabila in partea de vest, si in zonele montante si submontane. Momentan, este mai cald decat in mod obisnuit, dar de duminica urmeaza sa consemnam o scadere a regimului de temperatura, ne vom apropia de normalul termic al perioadei, cu valori intre 10 pana la 19 grade. În ziua de 1 mai, vor foi temperaturi de 15 pana la 22 de grade, 22 de grade in Capitala, 17 18 grade pe Litoral, o probabilitate redusa de precipitatii„, a declarat Elena Mateescu, în exclusivitate la România TV.
Prognoza meteo. Furtuni electrice, averse şi vânt, vremea se strică de miercuri
Potrivit prognozei emise de ANM, în unele zone ale țării vremea se va răci ușor începând de săptămâna viitoare, iar temperaturile se vor apropia mai mult de cele normale pentru această perioadă.
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României.
Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, sud-vestice, precum și în zona montană aferentă, dar și deficitar în cele nordice și nord-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.
Temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.
Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nordice.
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.
Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării.
Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.