Fenomene meteo bizare în România. Accuweather anunţă 4 anotimpuri într-o săptămână, vremea se schimbă radical de la o oră la alta

„Vara din aprilie” ia o pauză de la mijlocul săptămânii, iar vremea își schimbă direcția. Aerul mai rece va cuprinde România și va aduce chiar și o adiere de iarnă la munte.
Filip Stan
15 apr. 2024, 08:51
Fenomene meteo bizare în România. Accuweather anunţă 4 anotimpuri într-o săptămână, vremea se schimbă radical de la o oră la alta
Vremea se schimbă radical în România. Aspectul vremii va fi foarte diferit în a doua parte a săptămânii. După ce marți seara și miercuri va trece un front rece cu ploi, furtuni locale și intensificări ale vântului , temperaturile vor scădea accentuat.

În același timp, contrastul mare de temperatură și contextul favorabil din straturile înalte ale atmosferei va determina formarea unei depresiuni secundare. Aceasta va afecta și țara noastră și va aduce ploi însemnate cantitativ în mai multe regiuni, dar și o intensificare a pătrunderii reci.

Începând de joi, vremea va deveni rece pentru această perioadă. Contrastul va fi uriaș față de începutul săptămânii: maximele se vor prăbuși de la valori în jur de 30°C până la 10 – 15°C și chiar mai puțin în unele zone.

În zonele de munte, ploile se vor transforma treptat în lapovițe și ninsori la peste 1200 de metri, dar câțiva fulgi ar putea să apară, trecător, și la altitudini mai reduse, de până la 800 – 1000 de metri, anunţă meteoradar.ro.

Un alt val de aer rece este așteptat să ajungă la noi în weekend. În consecință, temperaturile vor rămâne scăzute, iar, local, în văi și depresiuni, minimele ar putea scădea ușor sub pragul de îngheț.

Luna aprilie pare să fie mai capricioasă decât de așteptam din punct de vedere meteorologic. Dacă ne uităm la previziunile meteorologilor de la Accuweather, observăm că săptămâna viitoare va fi, practic, una a patru anotimpuri.  Spre exemplu, p1 15 aprilie se vor înregistra 32 de grade, o temperatură caracteristică mai degrabă anotimpului cald, anunţă şi Accuweather.

Pe 17, 18, 20 și 21 aprilie, temperaturile vor semăna mai degrabă cu cele de toamnă. Se vor înregistra ploi și temperaturi de până în 20 de grade Celsius. Pe 19 aprilie, în schimb, vremea va semăna cu cea caracteristică iernii, cu minime de 7 grade.

Prognoza Accuweather în România. Nu va lipsi zăpada în aprilie, cum se anunţă vremea de Florii şi Paşte 2024

Temperaturile vor coborî sub 0 grade. Meteorolog: ”Precipitațiile se vor extinde în cea mai mare parte a țării”

Luna aprilie a debutat cu temperaturi de vară, termometrele arătând peste 20 de grade în cele mai multe regiuni din România. Însă, vremea bună nu s-a instalat definitiv în țara noastră, meteorologii nu vin deloc cu vești bune.

Elena Mateescu, directorul executiv al Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat că vremea se va schimba radical săptămâna viitoare. „Vom avea o vreme caldă în continuare, cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni, chiar și debutul săptămânii următoare. La scara întregii țări vom conta pe valori între 20 până la 29 grade Celsius. Ziua de luni, săptămâna următoare, pare să aducă cele mai ridicate valori din acest episod și este posibil, în sudul extrem, să vorbim de temperaturi de 30 de grade, posibil în Câmpia Română, în extremitate sudică a acesteia, de 31 de grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu.

 

Luna aprilie a debutat cu temperaturi de vară, termometrele arătând peste 20 de grade în cele mai multe reginiuni din România. Însă, vremea bună nu s-a instalat definitiv în țara noastră, meteorologii nu vin deloc cu vești bune.

 

Potrivit șefei ANM, vremea se va schimba, temperaturile vor coborî șa limita înghețului, iar precipitațiile vor cuprinde întreaga țară.

”De marți însă vom observa o schimbare în evoluție. Vom mai vorbi de valori între 20 până la 29 de grade, însă în a doua parte a săptămânii, începând de miercuri, în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu vor mai depăși 10…15 grade.

Vom vorbi de ploi în vestul, în nordul și în centrul țării, în timp ce în sud vor mai fi posibile valori de 15 până la 24…25 de grade Celsius, în special în sud-est.

De joi însă, săptămâna următoare, precipitațiile se vor extinde în cea mai mare parte a țării, chiar și minimele vor fi unele mai coborâte, de la valori pozitive în aceste zile, 10…12 grade Celsius, vom vorbi de minime de cel mult 6…7 grade în zonele mai joase de relief și posibil spre 0, chiar -1 grad în zonele depresionare din estul Transilvaniei”, a mai spus directorul ANM la Antena 3.

Meteorologii ACCUWEATHER anunță când vine vara, de fapt, în România. Pe ce dată exactă vin temperaturile de peste 30 de grade Celsius
Meteorologii de la Accuweather au actualizat pentru următoarele luni. Așadar, după ce la începutul lunii aprilie, temperaturile au trecuy lejer de 20 de grade, toată lumea se așteaptă la o vară timpurie.

Așadar, când vine vara, de fapt, în România? Potrivit specialiștilor, primăvara va fi una deosebit de caldă, cu temperaturi peste normalul termic al perioadei, însă vara, cu adevărat, va veni abia în luna iunie.

Potrivit meteorologilor Accuweather, în Capitală, prima zi de vară autentică va fi abia la spre finalul lunii iunie, când în București se vor înregistra 30 de grade Celsius.

 

Cum va fi vremea la vară și când să vă planificați concediile. Șefa ANM Elena Mateescu a explicat la ce să ne așteptăm din punct de vedere al prognozei meteo în perioada următoare

Vremea va continua să se încălzească în următoarele zile. Termometrele vor indica până la 28 de grade.

„În continuare și în țara noastră, o vreme caldă pe parcursul acestei săptămâni. Cel puțin până la mijlocul lunii aprilie vorbim de temperaturi cu mult mai mult față de normalul datei din calendar și vorbim, în medie, cu 8°C-10°C față de ceea ce ar fi normal să consemnăm în această perioadă.

Dacă astăzi am consemnat 26°C în partea de vest a țării, am depășit maxima unei zile de vară, mâine deja temperaturile vor fi în creștere în această parte a țării 27°C.

Începând de miercuri deja să consemnăm valori de 28°C, la început în partea de vest, sud-vest, apoi și în zonele sudice, sud-estice ale țării, astfel încât cea de-a doua lună de primăvară și în țara noastră să fie caracterizată, cel puțin așa cum arată estimările la acest moment, ca fiind o lună mai caldă decât în mod obișnuit după în martie, cea mai caldă din istorie a măsurătorilor meteorologice.

1 aprilie a adus în țara noastră valori de 31°C, iar la 125 de stații meteorologice am consemnat cele mai ridicate temperaturi maxime pentru o zi de 1 aprilie, de când se fac măsurători meteorologice și vorbim de un procent de 75% din totalul stațiilor care monitorizează parametrii meteorologici”, a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3.

Citește și: Prognoza meteo 8 aprilie 2024. Temperaturi de vară autentică la mijlocul primăverii. Maximele ajung până la 30 de grade

Cum va fi vremea la vară și când să vă planificați concediile. Șefa ANM Elena Mateescu a explicat la ce să ne așteptăm

„Cu siguranță, vara va fi caracterizată de valori de temperaturi cu mult peste 35°C. Ne amintim anii anteriori în care vorbeam de posibilitatea ca în fiecare lună, anotimp sau sezon, să depășească recordurile înregistrate în anii anteriori și întotdeauna când aceste valuri de căldură apar mult mai timpuriu, mult mai devreme și sunt mai frecvente, iată, încă din lunile de primăvară, ele se prelungesc cu siguranță și vor avea efecte și în lunile de vară și chiar și debut de primăvară, în condițiile în care există o probabilitate foarte ridicată ca 2024 să înregistreze noi recorduri și să fie potențial mai cald decât 2023, atât la nivel mondial, dar și în țara noastră”, a spus Elena Mateescu, la Antena 3.

„Deja vorbim de instalarea fenomenului de secetă în bună parte din țară. Jumătatea estică a țării și vorbim aici chiar de Moldova, Dobrogea, Muntenia și chiar și zone extinse din Oltenia, la acest moment, înregistrează un deficit de apă, după un an agricol care a debutat la 1 septembrie cu nu început de toamnă secetos.

prognoza-4saptamani (5)

A doua jumătate a lunii noiembrie a adus cantități importante de precipitație, însă iarna nu a fost una bogată în precipitații și mai ales a fost una foarte călduroasă. Ne amintim 2023, 2024, sezonul de iarnă cel mai cald din istorie și vorbim de măsurători din anul 1900.

Așadar, ce se va întâmpla în următoarea perioadă, pentru că estimările indică o probabilitate redusă de a avea precipitații semnificative care să compenseze nevoia de apă. Cu siguranță vor face ca deficitul de apă să se accentueze în zonele în care deja consemnăm nevoia de apă, dar și în extindere, pentru că doar în partea de vest, nord-vest și local în nordul țării vorbim la acest moment de o limită satisfăcătoare în ceea ce privește gradul de aprovizionare cu apă al solului”, a spus la Antena 3 , Elena Mateescu, de la ANM.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Zodiile care devin bogate până la finalul lunii iulie. Au parte de măriri de salariu și câștiguri neașteptate
Capital.ro
Interzis la volan! Legea care se aplică în toată România. Vei fi reținut pentru 24 de ore
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
A nins ca în luna decembrie în unele stațiuni
Adevarul
Unul dintre cele mai mari spitale din România în pericol de colaps. Deficitul de personal este de 1.000 de persoane, iar radiologia abia mai funcționează
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ipoteză bulversantă lansată în cazul morții lui Andrei Pârvan A fost otrăvit Versace?! 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Noi TESTE pentru șoferii din România. Ce analize sunt obligați să facă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Un bărbat atacat de urs în Sântioana, județul Bistrița-Năsăud
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!