În România, matematicianul Constantinescu P. Bogdan a popularizat această formulă cu ani în urmă într-un periodic regional intitulat „Display informatic„, scrie jurnalul.ro.
F este egal cu A/V. Sau derivata lui A în funcţie de timp împărţită la derivata lui V în funcţie de timp (t). Altfel spus, cantitatea de fericire a unui individ reprezintă raportul dintre obiectivele sau dorinţele pe care el le-a atins la un moment dat şi tot ceea ce el doreşte conştient sau inconştient la acel moment dat notat cu t.
„Fericirea depinde de trei factori: timp, obiective dorite de persoana respectivă şi realizarea acestor obiective. Revăzând formula se constată o dificultate în măsurarea fericirii, dificultate care reiese din faptul că dorinţele inconştiente nu pot fi exprimate sau estimate… Acest deficit este compensat de faptul că un individ nu va fi interesat în mod deosebit de acest calcul şi, obţinând o valoarea aproximativă, îşi va pune problema sporirii cuantumului de fericire. Odată problema formulată, rezolvarea ei poate fi abordată cu ajutorul unor cunoştinţe minime de aritmetică. Ea se reduce, practic, la mărirea valorii raportului prin creşterea factorului A din formulă şi micşorarea factorului V”, explică matematicianul român.