Ferma Dacilor a primit autorizație de funcționare parțială la șapte luni după incendiu, în vara anului 2024. Doar partea de restaurant este funcțională, dar patronul spune că, în scurt timp, după obținerea a „două, trei hârtii„, va începe să facă și cazări, potrivit cancan.ro
De sărbători, Ferma Dacilor a fost închisă. Tragedia care a avut loc în a doua zi de Crăciun a fost imensă, astfel că patronul a considerat inoportun ca oamenii să se veselească în locul în care, cu un an înainte, își pierdeau viața opt persoane în chinuri cumplite. Așa că, deși sărbătorile i-ar fi dus profituri uriașe, Dinicu a preferat să nu întineze memoria celor care și-au pierdut viața acolo.
Trei copii au murit în incendiu, inclusiv fiul de 11 ani al lui Cornel Dinicu. Tatăl celorlalți doi copii, de 11 și 16 ani, a murit și el, încercând să-i salveze. Pe lista îndoliată se mai regăsesc o tânără handbalistă de 20 de ani și fiul generalului Petru Băiceanu, şeful Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei. Vlad Băiceanu avea 21 de ani și era student.
Noua Fermă a Dacilor, redeschisă în vara anului 2024, este, de fapt, un spațiu improvizat în care clienții iau masa. Masa se pregătește în aer liber: la grătar, la proțap sau în rulote mobile. Restaurantul de odinioară nu mai există, fiind mistuit de flăcări. Mesele și evenimentele se organizează pe o terasă, care, în vremea în care complexul turistic era în picioare, funcționa ca un corp secundar.
”Restaurantul care era nu mai există. Aveam o terasă în partea de sus, practic, al doilea restaurant, care este, de fapt, o terasă și cu aceea funcționăm. La cazare încă nu am dat drumul, că așteptăm să mai iasă două, trei hârtii. Teoretic, putem să funcționăm oricând, am avut inspecție și de la ISU. Am putea să funcționăm oricând, dar mai așteptăm niște avize și o să dăm drumul. Nu avem nicio restricție.
Nu am deschis, pentru că evident are legătură cu tragedia, este normal. Și că muncesc acolo îmi este foarte greu, dar trebuie să trăim și noi din ceva, trebuie să muncim. Mai am patru copii pe care trebuie să-i cresc. Am responsabilități și facturi de plătit, nu mi le plătește nimeni. Că-mi face plăcere, că nu-mi face plăcere, trebuie să muncesc, pur și simplu.
Dacă oamenii se simt bine și se bucură, nu înseamnă că eu dansez și mă bucur, nu îmi face nicio plăcere să mai muncesc în același loc, dar asta este, merg înainte. Trebuie să văd înainte, nici în pământ, nici în sus”, a spus patronul pentru sursa citată.
Cornel Dinicu este cercetat în stare de libertate pentru distrugere din culpă, alături de pompieri și foști angajați ai primăriei, acuzați că au eliberat documente ilegal.