Fermierii din Tg. Mureş renunţă la proteste. Ministrul Florin Barbu merge cu doleanţele lor la Bruxelles

Ministrul Agriculturii: Fermierii din Mureş mi-au spus să cer demisia comisarului european pe Agricultură, dacă nu susţine solicitarea României privind derogarea de la 4% pârloagă pe terenurile agricole
Filip Stan
22 ian. 2024, 17:21
Fermierii din Tg. Mureş renunţă la proteste. Ministrul Florin Barbu merge cu doleanţele lor la Bruxelles

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că fermierii din Mureş i-au spus să ceară demisia comisarului european pe Agricultură, dacă nu susţine solicitarea României privind derogarea de la 4% pârloagă pe terenurile agricole iar el trebuie să ducă vocea fermierilor în Consiliul de miniştri. Ministrul anunţă într-o postare că protestul fermierilor din Târgu Mureş se suspendă.

Florin Barbu afirmă că ”una dintre principalele solicitări ale fermierilor este prelungirea derogărilor de la GAEC 7 (rotaţia culturilor) şi GAEC 8 (4% pârloagă), solicitare pe care a prezentat-o la Bruxelles încă din iulie 2023 şi pe care astăzi o susţin 15 state membre prin vot”.
”Având în vedere lipsa unui răspuns din partea Comisiei Europene, fermierii mi-au dat mandat să solicit plecarea din funcţie a comisarului european. Sunt alături de fermierii noştri şi le mulţumesc tuturor pentru deschidere şi implicare!”, mai arată Florin Barbu.

>Citește și Ministrul Agriculturii a trimis Corpul de Control la Casa de Comerț Agroalimentar Unirea: „Situația nu este una bună”

”Toate revendicările fermierilor, din punctul de vedere al Guvernului, sunt rezolvate. Mai este o problemă care ţine de Comisia Europeană, înseamnă ca fermierii să nu lase 4% pârloagă teren arabil în România, la nivel de fermă. Lucrul acesta a fost spus de către România la ultimul Consiliul AGRIFISH, în care 15 state au susţinut şi au votat cu majoritate de 70% acest lucru”, a spus ministrul.

El a precizat că le-a explicat fermierilor această situaţie. ”Mi-au spus foarte clar: în cazul în care comisarul nu respectă votul celor 15 state care au susţinut derogare de la 4% pârloagă şi rotaţie de culturi, să plece acasă şi mandatul fermierilor români este să îi susţin, acolo, inclusiv să cer demisia comisarului european”, a completat Florin Barbu. Ministrul Agriculturii a mai spus că el vrea să respecte vocea fermierilor.

”Asta este vocea fermierilor şi eu, ca ministru al Agriculturii, trebuie să duc şi vocea fermierilor în Consiliul de miniştri”, a afirmat Barbu.

„PROTESTUL FERMIERILOR DIN TÂRGU MUREȘ SE SUSPEND

La Târgu Mureș, am găsit azi fermieri dornici să rezolvăm problemele pe care le au, care cunoșteau actele normative adoptate săptămâna trecută în Guvern, care au avut răbdare să asculte răspunsurile mele și au înțeles că eu nu vreau decât să îi ajut și să lucrăm împreună pentru a dezvolta agricultura și procesarea românească!

Schimbări majore în Ministerul Agriculturii! Florin Barbu anunță angajări în masă

Una dintre principalele solicitări ale fermierilor este prelungirea derogărilor de la GAEC 7 (rotația culturilor) și GAEC 8 (4% pârloagă), solicitare pe care am prezentat-o la Bruxelles încă din iulie 2023 și pe care astăzi o susțin 15 state membre prin vot. Având în vedere lipsa unui răspuns din partea Comisiei Europene, fermierii mi-au dat mandat să solicit plecarea din funcție a comisarului european.
Sunt alături de fermierii noștri și le mulțumesc tuturor pentru deschidere și implicare!”, a scris ministrul Florin Barbu pe Facebook.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Stațiunea de la mare în care, în plin sezon, sunt utilaje pe plajă. Turiștii sunt dezamăgiți: „Nu aș recomanda”
Capital.ro
A murit marele actor al României. Drum lin, maestre! Va fi apreciat etern
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Sorin Grindeanu, anunțul momentului pentru milioane de șoferi! Se închide un drum important
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
A murit unul dintre cei mai iubiți actori români. A jucat în zeci de filme de succes
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Laurențiu Reghecampf o pune la zid pe Prodanca: 'Cum să-ți plătesc curentul când tu stai cu Ronald' 😲
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Ies la lumină noi detalii în cazul accidentului din Suceava, în care au murit cinci persoane! Tahograful vehiculului care a produs tragedia a fost manipulat
Capital.ro
Teo Trandafir îl face praf pe Florin Salam: Regele României a murit!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Bundestagul Renunță la Utilizarea Faxurilor în Favoarea Proceselor Digitale
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?