Fermierii tună și fulgeră! Care sunt actele necesare pentru a conduce un tractor pe drumurile publice

Fermierii tună și fulgeră deoarece nu pot conduce tractoarele cu permisul pentru categoria B, valabil pentru autoturisme. În România, pentru conducerea utilajelor care au o greutate totală de peste 3,5 tone pe drumurile publice este nevoie de un permis de conducere specific și alte câteva documente.
Alina Costache
10 aug. 2023, 22:51
Fermierii tună și fulgeră! Care sunt actele necesare pentru a conduce un tractor pe drumurile publice

Care sunt actele necesare pentru a conduce un tractor pe drumurile publice. Recent, un fermier nemulțumit a publicat pe un grup dedicat producătorilor agricoli o informare venită din partea unei primării din județul Mureș care anunța că pentru circulația pe drumurile publice, tractoarele agricole au nevoie de verificare și asigurare.

Citește și Criză acută de tractoriști! Fermierii sunt dispuși să plătească salarii de peste 4.500 de lei, dar tot nu găsesc oameni. ”Aducem tractorişti din Nepal”

Care sunt actele necesare pentru a conduce un tractor pe drumurile publice

Potrivit documentului, conducătorii utilajului trebuie să aibă permis de conducere specific categoriei, documentul de tip B fiind valid doar pentru tractoarele până în 3,5 tone.

Astfel, fermierii care vor să conducă un tractor pe drumurile publice din România trebuie să aibă asupra lor permis de conducere al categoriei respective (numai tractoarele până în 3,5 tone pot fi conduse cu permis categoria B); verificarea tehnică a tractorului/mașinii agricole; asigurarea valabilă a tractorului/mașinii agricole.

Postarea bărbatului a stârnit controverse în rândul fermierilor care susțin că prin această măsură se încearcă îngroparea agriculturii românești.

”Ce ziceți de treaba asta? Se va îngropa agricultura românească sau va mai fi vreo șansă cel puțin pentru cei care avem carnet categoria B? E doar o simplă întrebare sunt doar curios ce păreri sunt”, a început discuțiile un fermier.

Mai mult, producătorii agricoli susțin că autoritățile le-au pus gând rău și de aceea le impun condiții din ce în ce mai grele pentru deținerea și conducerea unui utilaj agricol.

”Să organizeze cursuri la nivel de fiecare comună pentru obținerea categoriei de Tr iar după să aibă această cerință”, a spus un fermier.

”Lăsați lumea să muncească pământul nu vă mai dați mulți cu părerea daca nu știți cu ce se mănâncă agricultura”, a opinat un alt producător agricol.

”Politiștii fac dosare penale pe bandă rulantă, cred că noi agricultorii am dormit prea mult, e timpul să ne trezim să facem ceva! Cred că era de ajuns un permis categoria B pentru utilaje agricole, sunt oameni în vârstă la mine în localitate care au făcut cu UTB-ul toată țara și acum au dosare penale ori acei tractoriști au circulat ani de zile în toată țara fără probleme”, a comentat un producător agricol furios.

”O mare prostie. Stat prost, parlamentari proști ce ridică mâna fără a știi ce votează. Miniștri incompetenți ce dau ordonanțe fără a avea suflet, inimă și conștiința sau suntem văzuți ca o adunătură de vite. Fă anunț public că se vor modifica legile, lasă timp pentru a se conforma oamenii, a se pregăti. Dă alternative: școli de tractoriști sau mecanizatori agricoli. Într-adevăr este nevoie de această reglementare dar fă-o ca la carte. La noi se dau legi sau mai nou ordonanțe fără studii prealabile care să vadă cât afectează sau cat îmbunătățesc societatea”, a mai fost de părere un fermier.

”Sunt de acord aibă categoria de permis corespunzătoare, dar cu ITP, asigurare la un tractor agricol și remorci statul român doar ne pune bețe în roate. Cine își permite sa își cumpere tractor și utilaje noi conforme? Statul nu ne ajută cu nimic ci dimpotrivă ne impune ceva care mulți nu putem îndeplini. Să nu mai zic de prețul îngrășămintelor chimice care în campanie se triplează și prețul cerealelor a scăzut la jumătate”, a mai arătat un alt fermier.

 

Citește și Fost internaţional român, reprofilat în agricultor, nu se sfieşte să conducă tractorul. Fotbalistul administrează terenurile unuia dintre foştii patroni ai lui Dinamo

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cartierul rău famat din București care a fost șters de pe fața pământului de comuniști. Multă lume trece acum prin acea zonă fără să aibă habar ce se petrecea acolo pe vremuri
Capital.ro
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără excepție
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Proletarul Ceaușescu venea, de fapt, dintr-o familie de „chiaburi”
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat! Nici inelul amanetat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Jaqueline Cristian în Turul Doi la Turneul Olimpic de Tenis de la Paris
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!