Festivalul Peninsula, mutat la Cluj-Napoca: „Va deveni un brand al Clujului”

Festivalul Peninsula va fi mutat de la Târgu Mureş la Cluj-Napoca şi va fi organizat în perioada 18-21 iulie, pe un teren de 10 hectare situat în zona unui fost poligon militar de lângă municipiu, a anunţat, miercuri, primarul Emil Boc, susţinând că "Peninsula" va deveni un brand al Clujului.
Romania TV
30 ian. 2013, 11:29
Festivalul Peninsula, mutat la Cluj-Napoca:

Primarul Clujului, Emil Boc, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Primăria va pregăti infrastructura pentru terenul unde se va desfăşura Festivalul Peninsula, lângă oraş.

Am decis să organizăm, în parteneriat, Festivalul Peninsula la Cluj-Napoca, care este binevenit şi va fi aici la el acasă. Peninsula va deveni un brand al Clujului şi un eveniment major al oraşului în 2015, când va fi Capitală Europeană a Tineretului, plin de forţă, vigoare şi dinamism. Primăria va pregăti infrastructura pentru terenul de 10 hectare din Valea Gârbăului, urmând să asigurăm apă, curent electric, drum, transport în comun şi iluminat public, investiţii care vor fi prinse în bugetul local. Organizatorii au depus şi o cerere de finanţare şi sunt convins că vor beneficia şi de o sumă de la Consiliul Local”, a spus Boc.

Bodor Laszlo, directorul Festivalului Peninsula, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că în ultimii patru ani evenimentul a crescut şi era nevoie de o nouă strategie.

„Pentru ca Festivalul Peninsula să crească trebuie şi un public şi o strategie adecvată. În ultimii patru ani, Peninsula a crescut şi aveam nevoie de o nouă strategie. Argumentele mutării de la Târgu Mureş la Cluj-Napoca ţin de terenul de la Târgu Mureş, care aparţinea unor persoane fizice şi nu avea utilităţi, iar dacă vrem o strategie pe termen lung, nu puteam să continuăm dacă nu aveam teren, nu aveam infrastructură. Am avut o colaborare mai bună cu autorităţile din Cluj decât cu cele din Târgu Mureş”, a precizat Bodor, care a adăugat că vârsta medie a participanţilor este între 18 şi 29 de ani.

Organizatorii Peninsula speră ca la festivalul de la Cluj-Napoca vor participa circa 80.000 de persoane, care vor avea la dispoziţie patru scene pentru concerte, pe care vor evolua trupe din România şi din străinătate.

Bugetul Festivalului Peninsula va fi de aproximativ un milion de euro. Terenul unde se va desfăşura festivalul este situat lângă municipiul Cluj-Napoca, în zona unui fost poligon militar.

Festivalul Peninsula (Felsziget) a luat fiinţă în 2003 la Târgu Mureş, iar în această perioadă a avut circa 600.000 de spectatori.

Festivalul este finanţat de compania SC Sziget Management SRL, bugetul manifestării ridicându-se în mod obişnuit la peste un milion de euro anual.

Festivalul a găzduit în fiecare an câteva zeci de trupe muzicale, abordând stiluri diferite – de la rock, pop, electro, hip-hop, blues şi jazz. La cea mai recentă ediţie a Festivalului „Peninsula”, desfăşurată în perioada 23-26 august 2012, printre artiştii care au urcat pe scenă s-au numărat The Straits, Tinie Tempah, finlandezii de la Children of Bodom, Akos, Sister Bliss, Netsky, Dirtyphonics, New Model Army, Babylon Circus, TIMO MAAS, Rotfront şi N.O.H.A.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Stațiunea perfectă pentru pensionari în august. E ferită de aglomerație, are ape termale, peisaje frumoase și foarte puțini români știu de ea
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat! Nici inelul amanetat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Șoferii cu permis auto categoria B nu au voie, sub nicio formă. Legea interzice, fără excepție
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Melania Trump va publica prima carte de memorii în această toamnă
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!