Fetiţă rănită la un loc de joacă din Capitală, după ce frânghia pe care se căţăra s-a rupt

O fetiţă a suferit leziuni grave la coloana vertebrală, la locul de joacă din Parcul Tei din sectorul 2 al Capitalei, după ce a căzut cu o frânghie de căţărat care s-a desprins. Autoritatea Naţională pentru pentru Protecţia Consumatorilor a declanşat o anchetă în acest caz.
Iulian Tudor
14 sept. 2017, 07:07
Fetiţă rănită la un loc de joacă din Capitală, după ce frânghia pe care se căţăra s-a rupt

Accidentul a avut loc miercuri seară, când fetiţa se afla la locul de joacă din Parcul Tei şi a căzut cu frânghia de căţărat pe care se afla şi care s-a desprins din şuruburile în care era fixată. La faţa locului a ajuns o ambulanţă, iar fetiţa a fost transportată la spital.

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, a declarat, joi dimineaţă, că Autoritatea Naţională pentru pentru Protecţia Consumatorilor face verificări şi, de asemenea, la primăria are loc o anchetă internă.

Din câte se pare, fetiţa nu are probleme grave. La acest moment, este o anchetă internă, iar în acelaşi timp ANPC face verificări pentru a vedea a cui este vina. De asemenea, am rugat să fie verificate din nou toate locurile de joacă din sector, unde se fac periodic verificări„, a spus viceprimarul, precizând că la acest moment locul de joacă din Parcul Tei este securizat.

Viceprimarul a mai susţinut că locul de joacă „este unul atipic”, fiind făcut în perioada 2006-2007, din donaţii primite de la statul azer.

DGPMB: Parchetul efectuează cercetări în cazul fetiței rănite la un loc de joacă

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă și pentru stabilirea persoanelor responsabile în cazul fetiței care a suferit o contuzie abdominală, după ce a căzut la un loc de joacă din Parcul Tei.

La fața locului s-au prezentat polițiști (…), care au demarat verificările, în vederea stabilirii contextului în care s-a produs vătămarea. A fost realizată cercetare la locul producerii evenimentului și au fost efectuate investigații în vederea identificării martorilor oculari„, informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) transmis joi AGERPRES.

Dan Cristian Popescu, viceprimar al sectorului 2, a declarat, pentru AGERPRES, că a fost demarată o verificare la toate locurile de joacă din această zonă.

Din fericire, nu și-a rupt coloana, e un accident regretabil care s-a întâmplat ieri (n.r. — miercuri), în Parcul Tei, la unul dintre locurile de joacă. S-a desprins o chingă sau s-a rupt o frânghie, nu știm exact încă, este o anchetă ANPC în curs. Fetița a căzut de la aproximativ un metru, a fost dusă la spital, au fost făcute verificări. Din informațiile pe care le avem, înțelegem că nu este nimic grav. (…) Am demarat o verificare la toate locurile de joacă, cu toate că acestea se verifică săptămânal de către angajații ADP. (…) Când a venit Salvarea, ei au spus să nu se miște, că e posibil să se fi rupt coloana, că e o măsură preventivă bună, dar înțeleg că nu e afectată coloana. (…) Dacă cineva trebuia să verifice și nu a verificat, atunci va fi sancționat. Dacă nu a verificat bine, iar poate fi o sancțiune, să vedem„, a spus joi viceprimarul.

Potrivit unor precizări ale Primăriei sectorului 2, a fost demarată o anchetă internă pentru stabilirea cauzelor producerii acestui incident.

Citeşte şi O fetiţă de 3 ani a căzut dintr-o maşina aflată în mers. Mama s-a ales cu dosar penal

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'