Fiica actriței Tily Niculae, în vârstă de numai 12 ani, a suferit un AVC. Ce a declarat actrița despre momentele prin care a trecut

Fiica lui Tily Niculae a suferit un AVC în toamna anului trecut, însă abia recent vedeta a prins curajul să povestească momentele grele prin care a trecut atunci. Aceasta trăiește o dramă de când fiica sa a suferit un AVC și trebuie să urmeze un tratament permanent.
Alina Costache
17 sept. 2024, 12:38
Fiica actriței Tily Niculae, în vârstă de numai 12 ani, a suferit un AVC. Ce a declarat actrița despre momentele prin care a trecut

Tily Niculae, în vârstă de 38 de ani, cunoscută pentru rolul pe care l-a interpretat când avea numai 16 ani în serialul „La Bloc”, difuzat pe Pro TV, a vorbit despre un moment care a încercat-o greu anul trecut, atunci când fetița sa a suferit un AVC.

Citește și : Ce crede, de fapt, Mihaela Rădulescu despre Iulia Vântur. Comentariul a devenit viral pe internet FOTO

Vedeta a povestit cum fiica sa a început să se simtă rău într-o zi din toamna anului trecut, semnalând dureri de cap, și cum treptat a început să nu-și mai simtă piciorul drept și să nu mai vadă cu ochiul drept, lucru care au alertat-o pe mamă care a cerut ajutorul medicilor.

Ce a declarat Tily Niculae

„În septembrie 2023, Sofia a făcut un accident cerebral. Din fericire, a fost unul tranzitoriu… Pur şi simplu, într-o zi m-am dus s-o iau de la şcoală şi mi-a spus că o doare capul (…) Şi am zis să meargă să facă o baie şi să se odihnească. Numai că, până să ajungem acasă, mi-a spus că nu mai vede cu ochiul drept, iar ceea ce s-a întâmplat apoi a venit în avalanşă: când a intrat în cadă nu şi-a mai simţit piciorul drept, după care a vrut să se ridice şi a căzut în cadă, cu piciorul întors ca la copiii care au tetrapareză spastică, apoi i s-a întors mâna.”, a spus Tily Niculae pentru OK! Magazine.

„Nu ştiu cum am reuşit să o scot din cadă singură, ea fiind acum mai înaltă decât mine, are deja 1,70 m, dar când am ajuns cu ea în sufragerie, deja nu mai putea nici să vorbească. M-am prins pe loc că e un fel de AVC – medicii nu i-au pus acest diagnostic, pentru că la RMN creierul a ieşit fără nicio pată, de-aceea l-au numit accident tranzitoriu ischemic. Adică a fost un tromb care a venit, a blocat şi a plecat”, a adăugat aceasta.

Citește și : Lora e mai pregătită ca niciodată de ziua cea mare. Deja a cumpărat verighetele, însă vor fi tradiții care nu se vor respecta.

Fiind de-a dreptul agitată, aceasta a decis să-și ducă fata la Spitalul Obregia din capitală. Un lucru suplimentar care a speriat-o pe mamă este că fata, după ce, treptat, și-a revenit, nu a mai putut să vorbească în română, ci doar puțin, în engleză.

„Când am ajuns la Spitalul Obregia (singurul centru din ţară unde ajung toți copiii cu boli rare, epilepsii grave sau cu atacuri cerebrale!), şi-a revenit. Însă, foarte curios, nu mai putea vorbi în română, ci în engleză, dar şi asta cu greutate. Era ca şi cum informaţiile i s-ar fi amestecat. Medicii m-au întrebat ce substanţe consumă. Iar eu, ca mamă care o duc şi o aduc de la şcoală, care îi cunosc prietenii, ştiu ce mănâncă, deci un părinte implicat, le-am zis că nu consumă nicio substanţă. (…) Analizele au confirmat ce le-am spus, dar era de datoria lor să întrebe, ca să ştie ce protocol să-i aplice – şi chiar le mulţumesc pentru tot ajutorul – , iar în timpul RMN-ului a fost cea mai mare luptă a mea cu mine, pentru că încercam să îi induc o stare de linişte, să nu se mişte. Nu există durere mai mare pentru un părinte decât să fii neputincios pentru copilul tău. Şi când Sofia a început să plângă şi m-a întrebat: „Ție ți se pare normal ca unui copil de 12 ani să i se întâmple așa ceva?”, mi-a fost foarte greu să-i răspund” a adăugat Tily Niculae.

În urma acelui eveniment, Tily Niculae a fost cu fata sa în Turcia pentru a face anumite investigații. Vedeta a spus că ea, precum și fiica sa, au fost afectate de ceea ce a văzut în spitale, ceea ce are un impact foarte profund asupra psihicului lor.

Fiica sa urmează în acest moment un tratament care, din păcate, nu garantează că evenimentul neplăcut nu se va repeta, deoarece trombofilia, adică tendința crescută a sângelui de a forma cheaguri de sânge, este o condiție genetică moștenită.

„Fizic, nu se mai simte copilul care era înainte, chiar dacă nu a fost afectată. Și-a revenit, dar a marcat-o foarte mult ceea ce a văzut în spital, mulţi copii bolnavi, multe mame triste și o atmosferă apăsătoare. (…) Sofia urmează un tratament, dar nimeni nu ne poate garanta că nu se va repeta. Trombofilia este o condiție genetică moștenită, iar tratamentul de fluidizare a sângelui e pe viață”, a mai spus Tily Niculae pentru aceeași sursă.

DailyBusiness
Candidații la prezidențiale 2024 își dezvăluie averile. Cine sunt milionarii care visează la Cotroceni!
Spynews
Lambada naște astăzi! Mama copiilor lui Tzancă Uraganu va aduce pe lume un băiețel | PAPARAZZI
Bzi.ro
Salarii de 5.000 de lei pe lună, pentru cei fără studii superioare! Unde găsești aceste locuri de muncă
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă două produse Parkside pe care foarte mulți români care stau la casă le caută. Sunt la raft de joi, 19 septembrie, și se vor vinde ca pâinea caldă
Playtech.ro
A murit jurnalistul TVR Dragoș Tăbăran. Ce a pățit fostul corespondent de război
DailyBusiness
Hidrocentrale cu acumulare prin pompaj în valoare de miliarde, în România. Despre ce este vorba
Adevarul
Satul care a dat marmură pentru vila lui Ceaușescu și Casa Poporului. Ce se întâmplă cu drumul de marmură care l-a făcut faimos
Spynews
Decizie importantă a instanței în cazul Danei Marijuana! Ce se întâmplă cu artista
Spynews
Garanția pentru reciclarea sticlelor ar putea să se majoreze semnificativ. În ce condiții se poate dubla suma
Evz.ro
Cătălin Vișinescu, cel mai răbdător de la Asia Express. Soțul lui Betty Salam, campion
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
Prosport.ro
„Încă am o viață sexuală foarte bună cu el”. Victoria Beckham dezvăluiri intime incendiare despre David Beckham
wowbiz.ro
Se închid școlile! Anunț de ultim moment. În ce zone din România vor fi suspendate cursurile?
Cancan.ro
Motivul pentru care Victor Slav a părăsit-o pe Selina. Ce s-a întâmplat la Asia Express 2024, de fapt
Playsport.ro
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
kanald.ro
Breaking News | Incendiu în Parlamentul României. Un individ a aruncat cu benzină. 300 de persoane au fost evacuate
StirileBZI
Dispare permisul auto! Unde se introduce Cardul My Number
Prosport.ro
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
stirilekanald.ro
Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor
substantial.ro
Minerii amenință cu greva generală: solicită păstrarea condițiilor de pensionare
MediaFlux
PUTIN a DECIS URGENT! ARMATA este PREGĂTITĂ. UNDĂ DE ȘOC la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...