Fiica celebrei avocate Paula Iacob, Ruxandra Iacob, a încetat din viaţă la 21 noiembrie, în urma unui accident vascular cerebral.
Ruxandra Iacob nu a dorit să urmeze aceeași profesie ca a mamei sale. A ales medicina şi a făcut o carieră de succees, devenind medic psihiatru.
În 2015, Anda, așa cum îi spuneau prietenii, și-a înmormântat mama, iar din acel moment viața ei s-a schimbat radical. Veste morții sale a îndurerat familia și apropiații.
La un an după ce Paula Iacob s-a stins, Ruxandra a dat un interviu într-o emisiune televizată, unde a vorbit despre Paula Iacob.
„A iubit viaţa, a iubit animalele, a dorit întotdeauna să ajute oamenii necăjiţi, să facă bine. Şi-n această profesie a activat peste 54 de ani. Pentru ea nu a existat o măsură a vârstei în ani, ci, a dorit să dea totul până în ultimul moment, ceea ce a şi făcut-o.”, a povestit Ruxandra despre celebra avocată Paula Iacob, cea care l-a apărat pe Nicușor Ceaușescu.
Citeşte şi: ULTIMUL DOSAR la care lucra Paula Iacob: Redeschiderea procesului soţilor Ceauşescu. Ce spune Dan Voinea
Paula Iacob a iubit viaţa, oamenii şi animalele, pe care le-a ocrotit cum a ştiut mai bine. Sănătatea din ce în ce mai şubredă i-a răpit din toate acestea. Familia i-a ascuns chiar şi faptul că bunul ei prieten, Corneliu Vadim Tudor, a murit. În urma Paulei Iacob, rămân amintiri reuşite şi o avere mai mult sentimentală.
Paula Iacob şi-a iubit cel mai mult meseria şi la peste 80 de ani încă mai pleda cu aceeaşi pasiune în toate instanţele din ţară.
Cu aproape o lună înainte să moară suferise un accident cerebral care i-a adus şi sfârşitul. Paula Iacob a fost internată la spitalul Floreasca din Capitală, apoi a fost transferată la Spitalul Bagdasar din Bucureşti.
Paula Iacob a locuit cu soţul şi fiica ei într-o casă impunătoare din zona Băneasa. Celebra avocată era mândră de mobila veche de sute de ani care a fost adusă tocmai din Viena.
„Totul este vechi aici, asta e o mobila de zestre venita de la Viena, când ne-am mutat în casă am văzut şi eu data la care a venit de la viena, in jur de 1900„, spunea Paula Iacob.
Cea mai preţioasă comoară aflată în camera Paulei iacob o reprezintau însă amintirile:„Acolo sunt amintiri de la congrese, din diverse tari, Spania, Italia, Germania, diverse fotografii, mama mea cu mine cand eram mica, aici este bunicul meu care fost seful politiei capitalei, aici sunt portrete de familie, eu nu i-am apucat, mama mera imi vb despre ei”.
Cel mai aglomerat loc din casă era biroul care era tot timpul plin cu dosare, asta pentru că avocata a continuat să lucreze până în ultima clipă de viaţă.
Petrecerile pe care celebra avocată le organiza de sărbători vor rămâne mereu în amintirea tuturor.
Paula Iacob a devenit celebră în România după Revoluţie, când a preluat cazul lui Nicu Ceauşescu, iar ulterior, a fost o cunoscută activistă pentru drepturile animalelor. L-a scăpat de la moarte pe maidanezul Bosquito, s-a luptat pentru eliberarea profesorului „de sex” de la Liceul Jean Monnet şi a fost avocata lui Gigi Becali şi chiar a lui Corneliu Vadim Tudor.
Citeşte şi Paula Iacob a murit. Ultimul regret al celebrei avocate