O singură medie de 10 a fost la Evaluarea Națională în județul Gorj. Este vorba despre fiica inspectorului școlar general al județului Gorj. Într-un interviu pentru TV Sud, șeful ISJ Gorj a mulțumit profesorilor de la școala fiicei sale și celor care au pregătit-o în particular.
„Fiica mea, așa cum spuneați și dumneavoastră, deși a obținut o notă foarte bună la Evaluarea Națională înainte de contestații, la având 10 la română și 9,90 la matematică, a decis într-adevăr, după ce a cumpănit așa vreo zi-jumătate, a decis să să facă contestație, fiind sigură că nu a greșit nimic la matematică. Și iată că a surpriza plăcută pe care am primit-o și eu acum o oră, când s-au afișat rezultatele finale: faptul că a obținut, după contestații, media 10. Mă face să fiu mândru de ea și să fiu ferm convins că tot ceea ce am făcut ca părinte, nu ca și dascăl, pentru fiica mea și pentru copilul meu este ceea ce îmi doresc ca toți părinții să conștientizeze că succesul copiilor noștri este strâns legat de colaborarea între părinte, copil și profesor. Fără acest trio nu se poate ajunge la un astfel de succes.
Și pe această cale, am dat și mai devreme un interviu, vreau să le mulțumesc încă o dată public, profesorilor de la clasă, profesorilor cu care s-a pregătit și în particular, fiica mea, conducerii Școlii Gimnaziale „Sfântul Nicolae” care a făcut posibil să aibă toate condițiile și vă spun, din punctul meu de vedere, este una din școlile gimnaziale care a progresat cel mai mult în ultima perioadă și faptul că a avut trei din cele șase medii maxime la nivelul județului, înainte de contestații, de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae”, acest lucru spune, spune practic totul despre condițiile în care copiii se pregătesc în școli de elită”, a declarat Mihai Istrate.
Fata din Gorj este doar unul dintre cei aproape 28.000 de elevi care au depus contestații după anunțarea primelor rezultate de la Evaluarea Națională 2024. Pentru 14.720 de lucrări, contestațiile au schimbat nota prin creștere, iar pentru 9.646 de lucrări, notele au fost modificate prin scădere, potrivit Ministerului Educației. Numărul total de note modificate după contestații este de 24.366.
Distribuție contestații EN VIII 2024/discipline:
14.485 la Limba și literatura română
425 la Limba și literatura maternă
12.730 la Matematică
La proba de limba și literatura română, în cazul a 77,4% (11.208) dintre lucrările reevaluate, diferența între nota inițială și nota obținută în urma reevaluării a fost sub 0,5 puncte (în plus sau în minus). Dintre acestea, pentru 814 dintre lucrări nota inițială nu a fost modificată.
La matematică, în cazul a 98,1% (12.488) dintre lucrările reevaluate, diferența între nota inițială și cea obținută în urma reevaluării a fost sub 0,5 puncte (în plus sau în minus). Dintre acestea, pentru 2.438 dintre lucrări nota inițială nu a fost modificată.
La proba de limba și literatura maternă, 322 de lucrări din 425 (75,8%) au diferențe mai mici de 0,5 puncte, iar 23 de lucrări au rămas cu note nemodificate.