Fiica unui român imploră să fie salvată din mâinile teroriştilor Hamas. Daniela apare în clipul în care este criticat Benjamin Netanyahu VIDEO

Hamas a difuzat o înregistrare video în care trei femei israeliene ţinute ostatice de gruparea teroristă în Fâşia Gaza îi face reproşuri premierului Benjamin Netanyahu, cerându-i să obţină eliberarea lor şi acuzându-l că nu a reuşit să împiedice atacul grupării teroriste din 7 octombrie, relatează The Times of Israel.
Filip Stan
30 oct. 2023, 20:26
Fiica unui român imploră să fie salvată din mâinile teroriştilor Hamas. Daniela apare în clipul în care este criticat Benjamin Netanyahu VIDEO

În imaginile făcute publice de Hamas pe reţeaua Telegram, cea care imploră pentru salvarea din mâinile teroriştilor este Daniela, fiica unui român care trăieşte în israel. În clip apar trei femei. Nu se ştie când au fost înregistrate imaginile şi nici dacă mesajul este cel al ostaticilor sau ceea ce vor teroriştii să transmită. Vizibil obosită şi în stare de şoc, Daniela îi cere premierului Benjamin Netanyahu să oprească bombardarea Fâşiei Gaza şi să îi salveze din mâinile militanţilor Hamas.

Pe 7 octombrie, ziua masacrului Hamas, Daniela şi fiica ei, de cinci ani, Emilia, se aflau în vizită la sora ei în kibbutzul Nir Oz, aproape de linia de demarcaţie cu Fâşia Gaza. Nu au avut nicio şansă când teroriştii au invadat comunitatea. A fost luată ostatică împreună cu fiica ei, cu sora, nepoatele şi cumnatul. Într-un interviu pentru Observator, Remus, tatăl lui Danielle, spune că se se teme că nu îşi va mai vedea niciodată toată familia.

Soția românului aflat în mâinile teroriștilor, strigăt de ajutor pe aeroportul Otopeni: „Copiii mei știu că este posibil ca tatăl lor să nu se mai întoarcă niciodată”

Ynetnews are detalii suplimentare despre cele trei femei răpite. Daniela Aloni, în vârstă de 45 de ani, din Yavne, este cea care vorbeşte în videoclip şi, potrivit televiziunilor Antena 3 şi Digi24, ar avea origini româneşti, tatăl ei, născut în România, având dublă cetăţenie, română şi israeliană. Ea se afla în vizită la sora ei, în kibbutzul Nir Oz, împreună cu fiica ei de 5 ani, Emilia, când a avut loc atacul Hamas. Potrivit Ynet, în mesajele pe care le-a trimis unui prieten din camera de siguranţă a casei, ea a descris atacatorii ca fiind „peste tot în casă, dând foc şi trăgând”. Alte relatări sugerează, de asemenea, că şi alţi membri ai familiei ei, familia Konios, au fost răpiţi şi duşi în Gaza. Jerusalem Post scrie că Aloni a fost răpită din Nir Oz împreună cu fiica, sora, cumnatul şi cele două nepoate gemene ale sale.

Yelena Trofimov (alte surse îi scriu numele Tropanov sau Trupanov) deţine un paşaport rusesc. Soţul ei, Vitali Trofimov, a fost ucis de teroriştii Hamas în masacrul din 7 octombrie şi urmează să fie înmormântat marţi. Fiul lor, Saşa Trofimov, şi prietena sa, Sapir Cohen, au fost răpiţi la Nir Oz când se aflau în vizită cu părinţii săi.

Cea de-a treia femeie este Rimon Buchshtab, în vârstă de 36 de ani, din kibbutzul Nirim, care a fost răpită împreună cu soţul ei, Yogev. Contactul cu ei a fost pierdut în orele dimineţii, iar când părinţii lui Yogev au reuşit să ajungă la apartamentul lor, l-au găsit ciuruit de gloanţe, dar golit de locatari, inclusiv de cei cinci câini şi trei pisici.

După apariţia acestui prim film cu ostaticii, premierul Benjamin Netanyahu a reacţionat printr-un mesaj pe Twitter
Remus, cetăţean român din Israel: Sper să fie o înţelegere împreună cu tot felul de state care se ocupă de asta ca să elibereze oamenii, cel puţin să elibereze femeile şi copiii. Dacă nu se face asta înainte de a începe toată invazia asta pe teren, n-am multe speranţe că o să mai putem să-i vedem în viaţă.

 

Citește și: „Testamentul” sub formă de poezie al unei femei-soldat ucise de Hamas: „Vreau să sărbătorești viața și să nu-mi plângi moartea”

În oficialii israelieni, dar şi în cei români îşi pune toate speranţele şi Ela, soţia românului răpit de Hamas. Femeia a venit la Bucureşti pentru a cere ajutorul pentru eliberare.

Ela Chaimi, soţia românului răpit: Am nevoie de ajutorul vostru! Am nevoie disperată de ajutorul vostru!

Tal Chaimi are 41 de ani, iar în ziua masacrului, după ce a pus-o pe Ela şi pe cei trei copii ai lor la adăpost, a ieşit să apere comunitatea. De atunci, Ela nu mai ştie nimic de el, iar cu fiecare zi ce trece, frica că nu îl va mai vedea nicodată, este tot mai mare.

Ela Chaimi, soţia românului răpit: Soţul meu nu i-a făcut rău niciunui om. Trebuie să se întoarcă. Repede, pentru că nu mai avem timp. Serios, chiar nu avem timp. Speranță, mi-au dat speranță. Cred că Guvernul României va face tot ce-i stă în putere ca să-l aducă pe Tal înapoi.

Potrivit ulitmelor cifre anunţate de armata israeliană 239 de oameni sunt ostatatici în mâinile Hamas. Doar 4 femei au fost eliberate. De restul nimeni nu ştie nimic, nici unde sunt, nici dacă sunt în viaţă. Potrivit presei israelieni ei ar fi fost duşi în tunelurile de sub Fâşia Gaza şi sunt folosiţi ca scut uman în faţa ofensivei israeliene.

De aici şi temerea că în cazul unei invazii niciunul nu va mai putea si salvat. Tot mai multe voci îl consideră vinovat pe Benjamin Netanyahu pentru situaţia în care s-a ajuns. Statele Unite spun că sunt gata să suţină o pauză umanitară.

Jack Sullivan, consilier Casa Albă: O pauză umanitară ar fi un lucru bun, ca să putem scoate ostaticii de acolo, dar poţi paria că Hamas va folosi acel timp în avantajul lor, de asemenea.

Oficialii israelieni nu par dispuşi să aştepte. Deşi nu a fost anunţată oficial, ofensiva terestră este în plină desfăsurare. Zeci de blindate ale armatei israeliene s-au îndreptat, noaptea trecută, spre linia de demarcaţie cu Fâşia Gaza, alte blindate au ajuns deja la periferia oraşului Gaza, iar un asalt pare iminent în orele următoare. Ţinta este tocmai aceas reţea de tuneluri în care se ascund militanţii Hamas şi cei pe care i-au răpit.

Daniel Hagari, Rear Adm. IDF spokesperson: Fiecare grup de terorişti pe care Hezbollah îl va trimite la granița noastră va fi eliminat. Fiecare terorist care încearcă să tragă spre teritoriul nostru va fi ucis. 600 de ţinte au fost lovite numai în ultimele 24 de ore în Fâşia Gaza. În urma lor, zeci de terorişti, care s-au baricadat în clădiri şi tuneluri, au fost ucişi. Cu toate astea, Israelul are de dus o luptă pe mai multe fronturi.

Asaltul împotriva Hamas lasă în urma lui suferinţă şi distrugere în Gaza. Ministrul sănătății palestinian a oferit un bilanț tragic: 8.000 de oameni și-au pierdut viața, în timp ce alți 20 de mii sunt răniţi. Morţii au început să fie înmormântaţi în gropi care erau deja ocupate. 2.000 dintre cei ucişi sunt copii. Mai mulţi decât au murit din 2019 până acum în toate teatrele de război de pe glob, susţine Organizaţia Salvaţi Copiii.

În înregistrarea video, cele trei femei israeliene răpite de Hamas se adresează premierului Benjamin Netanyahu, acuzându-l cu furie pentru „dezastrul din 7 octombrie”.

Descrierea videoclipului furnizată de Hamas sună astfel: „Câteva prizoniere sioniste deţinute de Al-Qassam trimit un mesaj lui Netanyahu şi guvernului sionist”, notează Jerusalem Post.

„Bună ziua Bibi Netanyahu”, începe să vorbească femeia care stă în mijloc. „Suntem în captivitatea Hamas deja de 23 de zile. Ieri a avut loc o conferinţă de presă cu familiile ostaticilor. Ştim că ar fi trebuit să existe o încetare a focului. Trebuia să ne eliberaţi pe toţi. V-aţi luat angajamentul de a ne elibera pe toţi. În loc de asta, noi suntem pedepsiţi pentru neglijenţa voastră politică naţională – din cauza acelei greşeli, a voastre, din 7 octombrie. Pentru că nu a fost niciun militar acolo. Nu a venit nimeni. Nimeni nu ne-a auzit”, spune femeia.

În videoclip, femeia subliniază, de asemenea, că ea şi celelalte femei sunt cetăţeni nevinovaţi care plătesc impozite şi totuşi se află în captivitate. „Suntem cetăţeni nevinovaţi. Cetăţeni care plătesc taxe statului Israel. Voi vreţi să ne ucideţi pe toate. Vreţi să ne ucideţi pe toţi folosind IDF (armata israeliană – n.r.)… Nu este suficient că au fost ucişi cetăţeni israelieni”, continuă ea, înainte de a cere eliberarea tuturor deţinuţilor palestinieni în schimbul lor, aşa cum cere, de fapt, Hamas.

„Lăsaţi-ne să plecăm. Lăsaţi-ne să plecăm acum. Lăsaţi-i pe cetăţenii lor să plece, lăsaţi-i pe deţinuţii lor să plece. Eliberaţi-ne! Eliberaţi-ne pe toţi.! Lăsaţi-ne să ne întoarcem la familiile noastre acum!” – insistă femeia pe un tot din ce în ce mai ridicat.

La finalul videoclipului, femeia strigă „ACUM!” de mai multe ori.

În urmă cu mai bine de o săptămână, Hamas a publicat un videoclip cu o altă tânără, Mia Schem, care a fost capturată de Hamas. La începutul înregistrării video, aceasta pare să primească tratament medical, iar după aceea este filmată vorbind direct către cameră şi afirmând: „Am fost grav rănită la mână, m-au dus în Gaza şi m-au tratat timp de trei ore. Au grijă de mine, mă tratează bine şi îmi dau medicamente – totul este în regulă. Vă cer să mă aduceţi acasă cât mai repede posibil, la părinţii mei, la fraţii mei. Vă rog să ne scoateţi de aici cât mai repede posibil”.

Un oficial de rang înalt al Hamas a declarat pentru NBC News la 17 octombrie că gruparea teroristă ar fi dispusă să elibereze toţi ostaticii civili într-o oră, dacă IDF îşi opreşte loviturile asupra Fâşiei Gaza. Oficialul a adăugat că soldaţii IDF reţinuţi de Hamas ar fi eliberaţi doar dacă toţi palestinienii reţinuţi de Israel ar fi eliberaţi, reaminteşte Jerusalem Post.

Netanyahu nu vrea să renunțe la ofensiva din Gaza: Biblia spune că există un timp pentru pace și un timp pentru război. Acesta este un timp pentru război

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a făcut declarații și a  ținut luni seară o conferință de presă în care a spus că nu este de acord cu o încetare a focului în Gaza. Benjamin Netanyahu a afirmat luni seara că Israelul face progrese în campania sa militară împotriva Hamas în Gaza. Referindu-se la o încetare a focului, el spune că Israelul nu va fi de acord cu aceasta. Apelurile pentru încetarea focului sunt apeluri pentru ca Israelul să se predea Hamas, să se predea terorismului, să se predea barbariei. Acest lucru nu se va întâmpla, spune el.

„Biblia spune că există un timp pentru pace și un timp pentru război”, a declarat Netanyahu.”Acesta este un timp pentru război”, a adăugat premierul israelian. La rândul său, ministrul israelian al apărării a declarat luni că soldaţii săi lucrează cu determinare şi forţă.

„Soldaţii vor reuşit să atingă obiectivele. Teroriştii Hamas au doar două posibilităţi, să moară în luptă împotriva armatei israeliene sau să se predea fără condiţii”, a declarat Yoav Gallant.

Spynews
Cine este Marina, femeia care a fost găsită moartă în propriul cabinet stomatologic, în Brăila. Ucisă la doar 41 de ani | FOTO
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Filmul de pe Netflix care rupe topul în România și e foarte apreciat în întreaga lume. Leonardo DiCaprio are un rol fenomenal în el
Capital.ro
Plată FĂRĂ numerar. Devine obligatoriu în toată România. Guvernul dă ordin
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
EXCLUSIV Românca martoră la tentativa de asasinat a lui Trump: „Inițial am crezut că cineva trage în mulțime”
Spynews
Cine este pe bancnota de 200 de lei. Există un detaliu pe care puțini români l-au observat
Spynews
Tu crezi că poți rezolva măcar 1 din aceste 10 ghicitori grele, fără ajutorul Google?
Evz.ro
Cătălin Bordea a uitat-o pe Livia. Amănunte ascunse despre noua iubită
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
BREAKING | Bogdan Cristoiu a murit încercând să salveze un tânăr de la înec 😢 -
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Pe ce dată și la ce oră urmează să fie virate alocațiile elevilor în august 2024
Capital.ro
Rusia se RETRAGE. Bucurie de nedescris în Ucraina: Amintiți-vă de această zi
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Ea este femeia, medic stomatolog, găsită fără suflare în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
substantial.ro
Diferențele de Preț la Apa Plată Între Supermarketuri și Litoralul Românesc, Criticată de Directorul ANPC
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'