Opt deputaţi PSD s-au instalat în balcoanele sălii şi s-au uitat cu atenţie la parlamentarii puterii ca nu cumva aceştia să suplinească absenţa colegilor prin folosirea a mai multor cartele de vot.
„Suntem aici să-i supraveghem să nu voteze la două mâini. Nu vom renunţa la protestul nostru până când nu se va da curs celor patru solicitări ale noastre”, a declarat Ioan Cindrea.
La rândul său, Mădălin Voicu a promis că va da dovadă de vigilenţă maximă faţă de cei din arcul guvernamental. „Furturile şi hoţiile vor avea loc pentru că altfel nu vor putea să îşi treacă legile. Sunt curios ce vor face mâine la votul final”, a spus Voicu. Acesta a venit însoţit la Parlament de către fiul său, student la SNSPA. „L-am adus să vadă cum nu trebuie să se facă politică”, a spus deputatul, referindu-se la modul în care majoritatea activează în Parlament.
Cei de la balcon au avut chiar şi un scurt schimb de replici cu deputaţii din sala de plen. „Nu votaţi la mai multe cartele!”, le-a strigat deputatul Adrian Solomon celor din plen atrăgând astfel atenţia a doi deputaţi PDL de Braşov, Gheorghe Ialomiţianu şi Gabriel Andronache. „Alea-s locuri neplătite?”, i-a întrebat fostul ministru de Finanţe. „Cam puţini”, a constatat şi Andronache.
Marţi, PSD intenţionează să reia „filajul”, Rodica Nassar anunţând deja că va fi printre parlamentarii care vor monitoriza puterea de la balcoane.
Tot cu misiunea de monitorizare a activitităţii puterii s-a aflat şi viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolăescu, însă acesta a fost prezent în sala plenului. De altfel, a stat câteva minute bune de vorbă cu liderul grupului PDL, Mircea Toader.
Deşi pe listele de prezenţă au figurat 181 de semnături ale deputaţilor, la şedinţa de plen au fost în sală puţin peste 80 de parlamentari, toţi aparţinând arcului guvernamental.
Cvorumul de lucru, adică 50% plus unu din numărul deputaţilor, nu este obligatoriu decât la şedinţele de vot final.