La termenul de joi al procesului, după audierea a aproape 50 de martori, judecătorul a cerut avocaților să prezinte probele pe care le propun în apărarea clienților lor. Astfel, apărătorul lui Paul Cătălin Gancea, a cerut ca probă în apărarea clientului său proba video integrală care a apărut recent în presă și în care se vede de aproape activitatea celor care au intervenit în primă fază la clubul Colectiv după alertarea autorităților, potrivit sursei citate. Judecătorul de caz a admis proba cerută de apărarea lui Gancea și a stabilit emiterea unei adrese către ISU prin care să se solicite punerea la dispoziție a documentului video.
Nuanțele pe care le poate introduce această filmare ar fi, pentru Gancea, aceea că deși nu a fost la club la momentul izbucnirii incendiului, cum a a aflat a venit pentru încerca să estompeze cât mai mult din efectul tragediei, iar pentru ceilalți doi patroni aceea că ei nu s-au aflat în club la momentul dezastrului.
În acest fel, cei trei speră să minimizeze în viziunea judecătorului rolul avut în economia întregii stări de fapt și astfel să primească o pedeapsă redusă, dar și să arate cum salvatorii așteptau ordine de la superiori ceea ce a condus la momente de inactivitate.
Un subofiţer care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul incendiului a filmat dezastrul de la Colectiv. Zeci de victime întinse pe ciment la ieşirea din club, victime cărate cu paleţi de lemn spre ambulanţe. Potrivit Libertatea.ro, imaginile au fost ascunse publicului în toţi aceşti ani.
Procurorii care au instrumentat dosarul Colectiv nu au avut înregistrarea video prezentată joi de Libertatea.ro și nici nu au avut ştiut de existența ei în cursul anchetei penale, a anunţat Parchetul General într-un comunicat de presă.
Pachetul General a cerut înregistrarea de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, „urmând a fi valorificată în cadrul urmăririi penale în cauza aflată în prezent pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică, referitoare la incendiul din clubul Colectiv”, se mai arată în comunicat.
În dosarul Colectiv au fost trimise în judecată șase persoane și două societăţi comerciale.