„În 1990 familia Iohannis a revendicat procesul pentru imobile, este vorba de 10 imobile de pe Gh. Magheru 35 şi 3 apartamente pe Bălceascu plus un spaţiu comercial. Justitia a fost indusa in eroare prin acte false. Statul a fost deposedat in baza acestor acte, prin hotarari irevocabile. În momentul in care Iohannis in lacomia sa a atacat oamenii de la care a luat apartamentul, a inceput disputa. În 99 am inceput primul proces, el s-a finalizat in 2015. A avut mai multe etape, prima s-a finalizat in 2005, apoi intr-o intelegere cu complicele lor din SUA s-a facut o intelegere fictiva si astfel a ajuns familia prezidentiala actuala, pe vremea aia erau profesori, in 2001 devenise primar, va dati seama ca a trebuit sa mutam procesele de la Sibiu la Brasov. Prima etapa in 2005 s-a constituit anularea certificatului de mostenitor si restituirea s-a constatat ca mosternirea apartamentului era vacanta si apartinea statului roman. Nu vreau sa intru in detalii de natura succesorala, mostenirea e unitara, nu se poate transmite un singur imobil. Nu vreau sa intru in detalii de natura succesorala, mostenirea e unitara, nu se poate transmite un singur imobil. Nimic nu mai este de discutat”, a declarat avocatul Virgil Vulcan.
Avocatul mai spune că proprietarii casei nu au dorit şi despăgubiri ci doar recuperarea locuinţei:
„În principal oamenii astia simpli, ca sunt simpli, doi au murit in cei 17 ani de proces, si-au aparat proprietatea. Au cumparat in momentul in care s-a dat posibilitatea sa cumpere in rate. S-au trezit ca au fost atacate actele de vanzare cumparare, s-au dat si hotarare irevocabila la cererea lui Iohannis, a doamnei Iohannis si mamei. Maine avem la Alba Iulia apel formulat de Iohannis care a atacat cu recurs decizia tribunalului. Atat au dorit oameneii, locuinta, nu vroiau despagubiri. La parterul actualului imobil era o librarie Mihai Eminescu. Libraria a fost evacuata de profesorii Iohannis la 15 ian 2001, de ziua poetului national Luceafarul a fost evacuat din propria casa„, a completat acesta.
Virgil Vulcan, avocatul proprietarului casei pierdute de preşedinte, a mai declarat că banii pe care Iohannis i-a încasat în tot acest timp de pe urma chiriilor trebuie să fie recuperati de către Ministerul de Finanţe:
„In spatele acestei librarii un naiv si-a inchipuit ca poate infiinta o biblioteca privata. Cu o luna inainte a fost evacuata aceasta biblioteca. Bunul Iohannis a preferat in locul bibliotecii sa inchirieze spatiul generos pe o chirie de 5 ani de cate 50 de mii de euro pe an. Vreti sa stiti de ce a durat atat procesul, de ce au apelat la toate procedurile pentru a amana procesul? Daca calculati sumele, din 2005 pana in 2015 si pana azi veti vedea care e suma pe care Ministerul Finantelor trebuie sa o recupereze de la Iohannis. In urma cu 2 ani, s-a dat certificat prin care statul a devenit proprietar pe proprietatea acestora, pentru ca in 99 prin hotarare irevocabila, Iohannis scosese din patrimoniu statului. Ministerul Finantelor trebuie sa completeze certificatul de mostenitor cu imoblilul alaturi de imobilul preluat anterior apoi sa recupereze prin actiune civila sumele. Acesti bani trebuie sa revina cetatenilor Sibiului pe care Iohannis i-a condus in calitate de primar. In faza de recurs ne trezim cu o intampinare a Primariei Sibiu, semnata de primarul Iohannis care cerea sa fie admis de Cureta de Apel Brasov recursul cetateanului Iohannis care era formulat importiva hotararii Tribunalului Brasov. Noroc ca, Calarasiul nu e parte din Ardeal. In 99 reclamantii in proces au fost doamna Iohannis, mama dansei si acel Ion Nastea decedat in SUA. Au adus in fata instantei doua testamente false, ambele au fost verificate, instanta nu a ajuns sa se pronunte pe ele. In prima instanta actul a fost respins de un judecator, s-a facut apel si in baza unei adeverinte false data de un secretar de stat din Porumbacu de Sus, in care se spunea ca Bastea e proprietar, instanta de fond a matrasit procesul in baza unor acte si din acest punct de vedere hotararea a ramas irevocabila prin neatacare de catre Municipiul Sibiu. La vremea respectiva Iohannis nu era primar, era inspector scolar„, a spus avocatul Virgil Vulcan.
Familia Iohannis a pierdut casa din centrul Sibiului, în urma unei decizii date, miercuri, de către magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti.