FINALA EUROVISION 2015 LIVE: CASTIGATORUL EUROVISION 2015… este Suedia. UPDATE

FINALA EUROVISION 2015 LIVE, CASTIGATOR EUROVISION 2015 este SUEDIA, Romania doar locul 15. Trupa Voltaj a cântat, sâmbătă, alături de reprezentanții a 26 de țări, într-o finală Eurovision în care au fost votate piese cu mesaj social, de la "Wars for Nothing" al Ungariei și "Face the Shadow" al Armeniei până la titlul autohton "De la capăt", dedicat copiilor lăsați acasă de părinții plecați la muncă în străinătate. RomaniaTV.net vă ţine la curent cu ultimele nouătăţi de la finala Eurovision 2015. 
Alina Costache
23 mai 2015, 15:02
FINALA EUROVISION 2015 LIVE: CASTIGATORUL EUROVISION 2015... este Suedia. UPDATE

CASTIGATOR EUROVISION 2015 este Suedia!!! 

CASTIGATOR EUROVISION 2015. Suedia a fost declarată câştigătoarea concursului, cu piesa „Heroes”, interpretată de Måns Zelmerlöw. Pe locul doi s-a clasat Rusia, fiind urmată de Italia.

Suedia a fost reprezentată de Mans Zelmerlow, cu piesa „Heroes”.

Pe locul al doilea s-a clasat Rusia iar pe al treilea, Italia.

CASTIGATOR EUROVISION 2015. România, reprezentată de Voltaj, cu piesa „De la capăt”, s-a clasat pe locul al 15-lea. Voltaj a multumit fanilor cu o postare pe Facebook imediat după finala Eurovision 2015. Paula Seling şi Ovi, reprezentanţii României la Eurovision 2014, s-au situat pe locul al 12-lea. 

În total, 20 de țări au intrat în finala Eurovision în urma a două semifinale, în care au fost selectați câte 10 finaliști. Acestora li s-au alăturat șapte concurenți ai țărilor calificate automat în finală — Australia (invitata ediției jubiliare, a 60-a), Austria — țara gazdă și țările din „Marele 5” — marile finanțatoare Eurovision — Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Germania.

Câștigătorul Eurovision a fost ales în urma votului juriilor de specialitate din țările participante, cumulat cu votul publicului. Votul juriului și votul publicului au avut ponderi egale.

CASTIGATOR EUROVISION 2015. UPDATE – Suedia a fost declarată câştigătoarea concursului, cu piesa „Heroes”, interpretată de Måns Zelmerlöw. Pe locul doi s-a clasat Rusia, fiind urmată de Italia. România, reprezentată de trupa Voltaj, cu melodia „De la capăt/ All Over Again”, a ocupat poziţia 15-a.

UPDATE – Deşi mai sunt patru ţări pentru a anunţa votul, Suedia a fost declarată câştigătoarea concursului.

UPDATE – După votul a 20 de ţări din 40, România ocupă locul 15, cu doar 19 puncte. Primele trei locuri sunt ocupate de Rusia, Suedia, respectiv Italia.

FINALA EUROVISION 2015 LIVE VIDEO UPDATE: Cum pot vota românii din diaspora, castigatorul se anunta dupa 12.00

UPDATE: Votul s-a incheiat, incepe numaratoarea voturilor pentru fiecare melodie

EUROVISION 2015 LIVE VIDEO TVR

CASTIGATOR EUROVISION 2015. Prima care a intrat în concurs a fost reprezentanta Sloveniei, Maraaya, care a cântat „Here for You” având ca element principal de costumație un set de căști. Reprezentanta Franței, Lisa Angell, a venit cu emoționantul cântec „N’oubliez pas” — care vorbește despre situația de după Primul Război Mondial — completat de proiecții cu mici orașe din Franța.

Reprezentanții Israelului, cei de la Nadav Guedj, au electrizat publicul cu ritmatul „Golden Boy”. Din Estonia, Elina Born și Stig Rasta au spus „Goodbye to Yesterday”. Artiștii Marii Britanii, Electro Velvet, au adus rock’n’roll-ul „old school” în show, cu „Still in Love with You”.

Apoi au urcat pe scena Eurovision Genealogy, din Armenia, care au cântat emoționantul „Face the Shadow”. Reprezentanții Lituaniei, Monica Linkyte și Vaidas Baumila, s-au sărutat, în aplauzele publicului, în timpul interpretării cântecului „This Time” iar apoi a venit rândul Serbiei să electrizeze publicul, cu „Beauty Never Lies”, melodie interpretată de Bojana Stamenov.

Din partea Norvegiei, Morland și Debrah Scarlett au cântat cântecul de despărțire „A Monster Like Me”, urmați de reprezentantul Suediei, Mans Zelmerlow, cu „Heroes”, acompaniat, de pe un ecran negru, din spatele scenei, de un omuleț desenat minimalist, care, pe parcursul interpretării, s-a multiplicat.

După reprezentantul Ciprului, John Karayiannis, care a cântat „One Thing I Should Have Done”, a urmat invitatul special, Guy Sebastian, din Australia, care i-a entuziasmat pe cei aproximativ 10.000 de spectatori de la Wiener Stadthalle cu „Tonight Again”.

Tot un cântec plin de energie a adus și reprezentantul Belgiei, Loic Nottet, cu „Rhythm Inside”, într-un decor matematic, alb-negru. Reprezentanții Austriei, The Makemakes, au cântat „I Am Yours”, cu ritmuri ce amintesc anii ’70 și cu unul dintre cele mai spectaculoase show-uri, un pian în flăcări.

Maria Elena Kyriakou, reprezentanta Greciei, a cântat „One Last Breath”, acompaniată de artificii, urmată de Knez, din Muntenegru, în stil clasic, cu”Adio”. Reprezentanta Germaniei, Ann Sophie, a interpretat „Black Smoke”, într-un show senzual, urmată de vocea Poloniei, Monyka Kuszynska. Piesa ei, „In the Name of Love”, este un cântec despre renașterea de după un moment foarte greu. De altfel, artista este imoblizată într-un scaun cu rotile, după ce a suferit un accident.

Reprezentanta Letoniei, Aminata, a avut și ea un show senzual, luminat în nuanțe de roșu, cu „Love Injected”. Cei de la Voltaj, reprezentanții României, au cântat „De la capăt „, pe scena pe care au fost așezate valize, în timp ce în spatele lor rulau imagini din filmul „Calea Dunării”, ce are ca protagonist un băiețel român ai cărui părinți sunt plecați în străinătate, la muncă. De altfel băiețelul care joacă rolul principal în film, Răzvan Schinteie, a fost prezent în publicul de la Stadthalle.

României i-a urmat reprezentanta Spaniei, Edurne, care a cântat „Amanecer”, pe fundalul unor proiecții dramatice. Interpretării de divă a lui Edurne — ce a inclus mașina de vânt, proiecții puternice de lumină și un dans senzual — i-a urmat Boggie, din Ungaria, care a cântat „Wars for Nothing”. Proiecțiile din spatele acesteia, un copac format din arme, au completat mesajul cântecului. Georgia a venit cu unele dintre cele mai impresionante proiecții, care au acompaniat piesa „Warrior” a Ninei Sublatti.

Prestației artistei din Georgia i-a urmat Elnur Huseynov, Azerbaidjan, cu „Hour of the Woolf”. Reprezentanta Rusiei, Polina Gagarina, îmbrăcată într-o rochie lungă, de un alb strălucitor, în concordanță cu proiecțiile din show, a electrizat publicul cu „A Million Voices”.

Elhaida Dani, din Albania, a cântat „I’m Alive”, înaintea trioului opera-pop Il Volo. Aceștia au interpretat, în uralele mulțimii, „Grande amore”, într-un show ce a inclus proiecții ale unor spectaculoase statui renascentiste.

(w500) Publicul d

Țările care au votat cel mai mult cu România la Eurovision

Aceeaşi hartă interactivă ne arată că topul ţărilor care au acordat cele mai multe voturi României în ediţiile Eurovision este:

Republica Moldova – 19,48% din totalul de puncte acordate

Spania – 9,52% din totalul de puncte

Italia – 8,62% din numărul total de puncte

Cele mai „loiale” ţări la Eurovision

Cele mai vizibile tipare de acordare a voturilor de la o ţară la alta identificate în 1994-2014 sunt: Cehia către Armenia, Republica Moldova către România, Belarus către Rusia, Cipru-Grecia, Armenia-Rusia, Andorra-Spania, Albania-Grecia, Azerbaijan-Ucraina, Bulgaria-Grecia şi Danemarca-Suedia.

Blocurile majore de țări care se votează

Parametrii specifici ai blocurilor de țări care se votează de obicei la Eurovision variază de la studiu la studiu, dar cele care se disting cel mai bine sunt:

Țările Balcanice – statele din fosta Iugoslavie, împreună cu România și Albania, scrie The Telegraph, deși studiul hărții pe România arată că Abania este una dintre cele mai puţin votate ţări de către ţara noastră.

Fosta Uniune Sovietică – Polonia, Rusia şi Ucraina sunt principalii jucători din acest bloc

Regiunea Scandinavă – principalele naţiuni nordice, inclusiv Islanda, Lituania, Danemarca şi Letonia. Ar mai fi avut ABBA un succes atât de mare dacă nu s-ar fi putut baza pe puncte din partea Finlandei şi Norvegiei? se întreabă cotidianul britanic.

Nu toate ţările participante la Eurovision se supun unui tipar în ceea ce priveşte voturile acordate. Într-un studiu din 2008 privind alianţele care se formează în acordarea punctelor, Dr Derek Gatherer a identificat şase ţări considerate în general ca nefăcând parte din niciun fel de schimb de voturi: Monaco, Franţa, Israel, Elveţia, Portugalia şi Germania.

Uneori voturile la Eurovision se desfăşoară contrar aşteptărilor şi ostilităţilor tradiţionale. Anul trecut, Rusia şi Ucraina au surprins publicul atunci când fiecare ţară i-a acordat puncte celeilalte în ciuda conflictelor violente din regiune.

EUROVISION 2015: Trupa Voltaj va reprezenta România anul acesta în finala concursului internaţional Eurovision. Anul acesta concursul se desfăşoară în Austria, iar ţara noastră va fi reprezentată pe scena de la Viena cu melodia „De la capăt” (All over again), o piesă cântată atât în limba română, cât şi în engleză. 

EUROVISION 2015: Emoţii mari pentru băieţii de la Voltaj, dar şi pentru restul Românilor! În această seară, piesa „De la capăt” (All over again) va răsuna pe scena Eurovisionului, în aplauzele publicului de la Viena, dar şi a telespectatorilor. 

EUROVISION 2015: România s-a calificat în finala de sâmbătă, a concursului internaţional Eurovision, pe locul 4, în urma voturilor venite din partea celorlalte ţări europene.

EUROVISION 2015: Înainte de marea finală, trupa Voltaj a postat pe pagina personală de facebook un mesaj video prin care ruga românii de pretutindeni, dar şi pe fanii străini ai formaţiei să voteze melodia „De la capăt”, ce va intra cu numărul 20 în concurs.

EUROVISION 2015: Cele zece ţări finaliste, în ordinea în care au fost desemnate au fost: Albania, Armenia, Rusia, România, Grecia, Estonia, Georgia, Serbia, Belgia.

EUROVISION 2015: Voltaj este o formaţie românească de muzică pop-electronic. A câştigat premiul pentru „Cea mai bună prestaţie a unei trupe româneşti“ la MTV Europe Music Awards în anul 2005.

FINALA EUROVISION 2015 LIVE: România, reprezentată de trupa Voltaj, intră în competiție pe pozitia 20, după Letonia și înainte de Spania.

Potrivit regulamentului concursului, publicul din România nu-i poate vota pe reprezentanţii noştri, dar românii şi fanii din străinătate pot face acest lucru.

Telespectatorii pot vota prin intermediul aplicatiei oficiale, pe telefon și / sau SMS. Fereastra de vot se deschide după ce ultima piesă din concurs a fost interpretată, și se încheie 15 minute mai târziu.

Astfel, publicul din toate cele 40 de ţări participante la Eurovision poate vota pentru reprezentanţii noştri de 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

Publicul din alte ţări îi poate susţine pe artiştii noştri trimiţând un SMS sau sunând la numărul afişat pe ecran la postul care transmite finala Eurovision 2015 în ţara respectivă.

La ce numere de telefon pot vota românii şi fanii din străinătate pentru Voltaj:

(w500) Publicul d

România va fi a şasea ţară care va anunţa punctajele cumulate – acordate de juriu şi de telespectatorii din ţară -, acestea fiind dezvăluite de prezentatoarea TVR Sonia Argint Ionescu.

Citeşte şi EUROVISION 2015: Cu cine se bate Voltaj în FINALA EUROVISION

EUROVISION 2015. Anul acesta, concursul se va ține în Austria, Viena, după ce Conchita Wurst a câştigat finala de anul trecut. Totuși, telespectatorii din toată lumea vor putea urmări concursul Eurovision 2015 la televizor, și își vor putea vota favoriții. 

De-a lungul anilor, formatul concursului s-a mai schimbat, însă principiile de bază au rămas aceleași: țările participante înscriu cântece care vor fi, apoi, interpretate live într-o emisiune TV transmisă în direct simultan în tările ce aparțin Rețelei Eurovision.

Finala Eurovision 2015. Cu doar câteva ore înaintea finalei celei de-a 60-a ediții a Eurovision Song Contest, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a intrat în Cartea Recordurilor – Guinness World Record – pentru cel mai ”longeviv” concurs muzical televizat din lume. Un reprezentant al Cărții Recordurilor a fost prezent la Viena, în Austria, unde are loc finala Eurovision 2015 pentru oferi premiul. Din partea au acceptat distincția directorul general Ingrid Delterne și observatorul executiv Jon Ola Sand. 

FINALA EUROVISION 2015 LIVE VIDEO UPDATE: Cum pot vota românii din diaspora

Fanii din străinătate au posibilitatea să #voLteze20, în această seară, de până la 20 de ori de pe același număr de telefon
• Finala va fi transmisă în direct la TVR 1, TVR HD, TVRi și online, pe 

EUROVISION 2015 LIVE VIDEO TVR

Personalități din diferite domenii din România își unesc forțele în ziua Finalei Eurovision 2015, pentru a-i susține pe reprezentanții țării noastre. Rețelele de socializare au fost împânzite de fotografii în care vedetele, dar nu numai ele, își îndeamnă admiratorii și prietenii să #voLteze20 în această seară. Finala Eurovision 2015 poate fi urmărită în direct de telespectatorii români, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi și online pe www.tvrplus.ro.

Gheorghe Hagi, 3Sud-Est, Cezar Ouatu, Deepcentral, Randi, Brighi, George Zafiu și Vlad Petreanu, Simona Gherghe sau Crina Mardare sunt printre cei care își îndeamnă prietenii și admiratorii din străinătate să voteze pentru Voltaj. Publicul din toate cele 40 de țări participante la Eurovision (cu excepția României) poate vota pentru reprezentanții noștri de 20 de ori de pe același număr de telefon.

România va fi a șasea țară care va anunța punctajele cumulate – acordate de juriu și de telespectatorii din țară, acestea fiind dezvăluite de prezentatoarea TVR Sonia Argint Ionescu.

România, reprezentată de trupa Voltaj, intră în competiție pe poziția 20, după Letonia și înainte de Spania. Românii pot urmări spectacolul de sâmbătă în direct, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi și online pe www.tvrplus.ro. Finala Eurovision este precedată, de la ora 21.00, de emisiunea Viena, venim!, prezentată de Irina Cordoneanu, Florina Constantinescu şi Ioana Voicu.

FINALA EUROVISION 2015 LIVE VIDEO UPDATE: Ce şanse are Voltaj

Trupa Voltaj, care va reprezenta România în finala Eurovision 2015, ce se va desfăşura sâmbătă, la Viena, se situează pe locul 22 într-un clasament al mai multor case internaţionale de pariuri, care îl dau drept câştigător al concursului pe reprezentantul Suediei, Måns Zelmerlöw, arată Mediafax.

Potrivit site-ului eurovisionworld.com, care prezintă, vineri, cotele a zece case de pariuri pentru finala Eurovision, favorita la câştigarea competiţiei din acest an este Suedia, care este reprezentată de cântăreţul Måns Zelmerlöw, cu melodia „Heroes”. De exemplu, acesta are o cotă de 2,35 să câştige finala Eurovision 2015, potrivit casei de pariuri Unibet.

Pe locul al doilea în finala Eurovision 2015 se situează reprezentanta Rusiei, Polina Gagarina, cu melodia „A Million Voices” (cotă de 4,5 potrivit Unibet).

Locul al treilea este ocupat de reprezentanţii Italiei, trupa Il Volo, cu melodia „Grande Amore”.

Topul zece al favoriţilor la câştigarea finalei Eurovision este continuat de: Australia, Estonia, Belgia, Serbia, Norvegia, Azerbaidjan şi Slovenia.

Reprezentanta României, trupa Voltaj, cu melodia „De la capăt/ All Over Again”, se situează pe locul 22,având o cotă de 126 în finala Eurovision 2015, potrivit caselor de pariuri Unibet, Bet365 şi Coral, şi o cotă de 101 la alte case de pariuri, precum Boyle Sports, Sky Bet şi Betway.

România este urmată în acest clasament al caselor de pariuri de Armenia, Austria, Germania, Polonia şi Muntenegru, aceasta din urmă fiind pe ultimul loc, 27, cu o cotă de 251, conform Unibet.

FINALA EUROVISION 2015 LIVE: Voltaj va intra cu numărul 20 în finala Eurovision. Ordinea de intrare în competiție a fost stabilită de televiziunea publică austriacă ORF și aprobată de EBU.

EUROVISION 2015 LIVE VIDEO TVR

FINALA EUROVISION 2015 LIVE: Voltaj, cadou de la Conchita Wurst

În ziua în care vom afla marele câștigător al concursului Eurovision 2015, Călin Goia a dezvăluit ce cadou a primit de la Conchita Wurst.

Reprezentanta Austriei de la Eurovision 2014, marea câştigătoarea a celei de-a 59-a ediţii a competiţiei muzicale, le-a făcut un cadou băieților de la Voltaj.

Este vorba despre un CD al travestitului cu autograf chiar de la celebra Conchita Wurst. Călin Goia a postat pe Facebook fotografia cu darul primit de la câștigătoarea Eurovision 2014.

FINALA EUROVISION 2015 LIVE: La finalul cântecului, solistul Voltaj, Călin Goia, spune, pe scenă, în limba engleză, „Nu lăsați copiii în urmă”. Acesta nu este singurul mesaj cu substrat social din finală. Un altul este „Face the Shadow”, al trupei Genealogy, care reprezintă Armenia. Intitulată inițial „Don’t Deny/Nu nega”, piesa face o referire la genocidul armenilor din urmă cu un secol.

Cu versuri precum „Do you know our earth’s a mess/ All the wars for nothing, it never ends” („Știți că planeta noastră este distrusă/ Războaie fără rost, fără sfârșit”), piesa „Wars for Nothing” a reprezentantei Ungariei, Boggie, vorbește despre militarizare iar în show-ul de la Eurovision, în timpul interpretării, pe ecranul din spatele scenei este proiectat un copac creat din arme.

EUROVISION 2015 LIVE VIDEO TVR. Finala, marcată de cântece cu substrat social. Voltaj nu face excepţie

FINALA EUROVISION 2015 LIVE: Reprezentanta Georgiei, Nina Sublatti va cânta în finală „Warrior”. Întrebată, într-o conferință de presă, dacă „Warrior” e un cântec inspirat de situația politică a țării sale, ea a răspuns că poporul ei a fost mereu luptător. De asemenea, reprezentanta Franței, Lisa Angell, vine în concurs cu piesa „N’oubliez pas”, care este inspirată de situația socială din Primul Război Mondial și forța femeilor din acea perioadă, după cum a mărturisit artista la o întâlnire cu jurnaliștii.

Reprezentanta Rusiei, Polina Gagarina, aduce la Eurovision un mesaj de pace — „A Million Voices”.

De altfel, prezența Rusiei în concursul de anul trecut, când artistele care au reprezentat această țară au fost huiduite, a readus în discuție chestiunea implicării politicii în concursul cântecului european. În acest sens, Jon Ola Sand, supervisor executiv Eurovision, a declarat marți, înainte de prima semifinală, că Eurovision este „o arenă a prieteniei, nu una a mesajelor politice” și, în acest sens, organizatorii vor descuraja orice texte sau atitudini nepotrivite în timpul show-urilor.

„Nu putem deschide Eurovision să fie o arenă a mesajelor politice. (…) De asta vom anunța publicul să primească fiecare participant corect, să lase politica afară. Aici e o arenă a prieteniei. Cred că trebuie să păstrăm așa. EBU (European Broadcasting Union — organizatorii Eurovision — n.r.) este concentrat pe libertatea de exprimare. Tot ce facem, facem pentru a asigura libertatea de exprimare în Europa. Dar nu e echivalent cu a transforma Eurovision într-o arenă a mesajelor politice”, a spus acesta.

La această ediție a Eurovision, a 60-a, țara invitată, în mod excepțional, pentru acest eveniment este Australia. Organizatorii au declarat că au luat această decizie pentru că în Australia există foarte mulți fani ai competiției dar și pentru că majoritatea australienilor au strămoși europeni.

FINALA EUROVISION 2015 LIVE: Voltaj va intra cu numărul 20 în finala Eurovision. Ordinea de intrare în competiție a fost stabilită de televiziunea publică austriacă ORF și aprobată de EBU.

FINALA EUROVISION 2015 LIVE: Show-ul va fi deschis de Maraya din Slovenia, cu „Here for You”, iar artiștii care vor cânta înaintea celebrului „Start vot” sunt cei de la Il Volo, reprezentanții Italiei, cu „Grande amore”.

Astfel, ordinea intrării în finală este următoarea: Slovenia, Franța, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania și Italia.

În total, 20 de țări au intrat în finala Eurovision în urma a două semifinale, în care au fost selectați câte 10 finaliști. Acestora li s-au alăturat șapte concurenți ai țărilor calificate automat în finală — Australia (invitata ediției jubiliare), Austria — țara gazdă și țările din „Marele 5” — marile finanțatoare Eurovision — Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Germania. Câștigătorul Eurovision va fi ales în urma votului juriilor de specialitate din țările participante, cumulat cu votul publicului. Votul juriului și votul publicului au ponderi egale. Vineri seară, la cea de-a doua repetiție cu public, juriile din 40 de țări au punctat concurenții.

Finala Eurovision are loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Wiener Stadthalle din capitala Austriei.

Sistemul de votare de la Eurovision

Sistemele de votare utilizate în trecut s-au schimbat de-a lungul anilor. Sistemul actual se folosește începând din 1975 și este un sistem de votare pozițional. Țările acordă un set de puncte (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12) celorlalți participanți, 12 puncte primind favoritul.

Voturile sunt verificate de un supervizor, care este responsabil de asigurarea corectitudinii alocării punctelor. Această funcție este ocupată din 2011 de Jon Ola Sand.

După actul de interval, când toate punctele sunt deja calculate, prezentatorii intră în direct cu purtători de cuvânt din fiecare țară votantă pentru a afla rezultatele voturilor. Înainte de 1994, acest lucru s-a realizat prin convorbiri telefonice în direct. Din 1994, purtătorii de cuvânt apar în transmisiune directă audio-video prin satelit. 

Astăzi, punctele de la 1 la 7 sunt afișate automat pe ecran (schimbare adusă în 2006), iar celelalte puncte sunt citite în ordine ascendentă de către purtătorul de cuvânt, culminând cu scorul maxim (12 puncte). Țările trebuie să își anunțe punctajele în una dintre limbile oficiale ale EBU (engleză, franceză), iar prezentatorul va repeta scorurile în cealaltă limbă. Exclamația „douze points” („douăsprezece puncte” în franceză) este frecvent asociată Concursului Muzical Eurovision.

Fiecare televiziune participantă este obligată să transmită integral și în direct programul, inclusiv toate cântecele, trecerile în revistă, votarea și interpretarea de la final a cântecului câștigător, înlocuind doar intermediul cu pauze publicitare dacă dorește.

România la Eurovision 2015

Trupa Voltaj, care reprezintă România la Eurovision, va intra sâmbătă în finală cu numărul 20, după ce organizatorii concursului au decis ordinea interpretărilor în show-ul în care va fi stabilit câștigătorul competiției cântecului european 2015.

Astfel, ordinea intrării țărilor concurente în finala Eurovision este următoarea: Slovenia, Franța, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania și Italia.

Citeşte şi EUROVISION 2015: Cu cine se bate Voltaj în FINALA EUROVISION

Reguli de vot:

– Telespectatorii pot vota prin intermediul aplicatiei oficiale, pe telefon și / sau SMS. Fereastra de vot se deschide după ce ultima piesă din concurs a fost interpretată, și se încheie 15 minute mai târziu.

– În fiecare țară va fi organizat un clasament al tuturor cântecelor, aranjate în funcție de rezultatele unui televot. 

– Un alt clasament va fi alcătuit pe baza notelor obținute de juriu, 12 fiind punctajul maximum pe care îl poate obține fiecare țară.

– Câștigătorul Eurovision va fi ales în urma votului juriilor de specialitate din țările participante, cumulat cu votul publicului. 

– Votul juriului și votul publicului au ponderi egale.

– Publicul și membrii juriului nu pot vota pentru țara pe care o reprezintă.

– Dacă există o egalitate între două sau mai multe piese în clasamentul combinat între voturile publicului și juriului, piesa care obține un clasament mai bun la tele-vot va prevala asupra celeilalte.

CASTIGATOR EUROVISION 2015. Mihai Trăistariu a reprezentat România la Eurovision în anul 2006, cu melodia „Tornero”, cu care a reușit să obțină locul al patrulea în finală, cu 172 de puncte. Anul acesta, Mihai Trăistariu a criticat și a lăudat participanții la Eurovision 2015, realizând un jurnal cu păreri pe pagina lui de Facebook. La începutul mesajului, artistul a ținut să menționeze faptul că scena este foarte bine gândită, lăudându-i pe organizatorii austrieci, scrie Click.ro.

În opinia lui Mihai Trăistariu, cântecul Suediei ar putea câștiga Eurovision 2015, având de partea sa calitatea compoziției, vocea și spectacolul care însoțește momentul artistic.

Eurovision 2015, Suedia: „I-am pus nota maximă astăzi”

Mihai Trăistariu consideră că prestația participantului Suediei la a doua semifinală Eurovision 2015, Måns Zelmerlöw cu piesa „Heroes“, a fost una foarte bine pusă la punct. Artistul și-a exprimat dorința ca Suedia să fie câștigătoarea concursului: „I-am pus nota maximă astăzi! De altfel, e preferata mea pe tot concursul! Refrenul îți rămâne în minte, vocea e la superlativ, iar show-ul e demn de vremurile futuriste în care trăim. Așa DA! MI-AȘ DORI SĂ CÂȘTIGE MARELE CONCURS”.

Eurovision 2015, Israel: „Nu m-ar surprinde să câștige maneaua asta”

Interpretarea celui care reprezintă Israelul la Eurovision 2015, Nadav Guedji cu melodia „Golden Boy”, nu l-a lăsat indiferent pe Trăistariu. Acesta spune că, deși nu i-au plăcut ritmurile orientale ale melodiei și numele manelistic al melodiei, i-a dat notă mare la concurs: „Nu m-ar surprinde să câștige maneaua asta! Deși băiatul are voce foarte bună. Refrenul oriental, însă, nu mă lasă să-mi doresc prea mult de la Israel! Mai are și numele «Golden boy» (Băiatul de aur). Ce mi-e Copilul de aur… ce mi-e Băiatul de haur… oricum, i-am pus notă mare. E, totuși, concurs de creație și… chiar e o piesă care-ți rămâne în minte”.

Eurovision 2015, Muntenegru: „Bătrânicios, învechit, old-fashioned”

Trăistariu a criticat aspru prestația reprezentantului țării Muntenegru la Eurovision 2015, Knez, care a cântat melodia „Adio”. Artistului nu i-a plăcut deloc stilul de modă veche și nu își explică cum a ajuns în finală: „Bătrânicios, învechit, old-fashioned… și, BINEÎNȚELES că au luat datorită blocului balcanic. Că altfel nu-mi explic!”.

Eurovision 2015, San Marino: „Cea mai ușoară piesă cântată vreodată la Eurovision”

Cei doi concurenți care au reprezentat San Marino la Eurovision 2015, Anita Simoncini și Michele Perniola cu melodia „Chain of Lights”, nu l-au surprins cu nimic pe Trăistariu. Mai mult, acesta a fost dezamăgit de felul în care concurenții și-au reprezentat țara la Eurovision: „Am auzit azi… poate cea mai ușoară piesă cântată vreodată la Eurovision. Ce naiba! N-au putut să găsească un pasaj unde să ridice un pic vocea?! Chiar așa banal ne prezentăm? Totuși, bine că n-au mai trimis-o din nou pe tipa aia care tot vine de trei ani încoace, de parcă ăștia n-au decât o cântăreață în toata țara”.

La sfârșitul mesajului, Trăistariu anunță că va urmări și finala concursului și va realiza o analiză similar în legătură cu prestațiile concurenților. Finala Eurovision 2015 se va desfășura sâmbătă (23 mai), iar pe scena de la Viena vor cânta nu mai puțin de 27 țări, printre care și România.

EUROVISION 2015. Anul acesta, concursul se va ține în Austria, Viena, după ce Conchita Wurst a câştigat finala de anul trecut. Totuși, telespectatorii din toată lumea vor putea urmări concursul Eurovision 2015 la televizor, și își vor putea vota favoriții. 

De-a lungul anilor, formatul concursului s-a mai schimbat, însă principiile de bază au rămas aceleași: țările participante înscriu cântece care vor fi, apoi, interpretate live într-o emisiune TV transmisă în direct simultan în tările ce aparțin Rețelei Eurovision.

Eurovision 2015: Finala concursului

La finala concursului vor participa cele șapte țări care au finanțat Eurovision 2015, Austria, Australia, Germania, Italia, Franța, Spania și Regatul Unit, împreună cu primele 10 țări din fiecare semifinală care au reușit să treacă mai departe.

În finală vor ajunge țările cele mai votate de telespectatori prin sistemul de votare.

Concursul va avea patru prezentatori, Alice Tumler, Mirijam Weichselbraun, Arabella Kiesbauer și Conchita Wurst, câștigătoarea ediției Eurovision de anul trecut, care va găzdui celebra Cameră verde la Eurovision 2015.

Citeşte şi EUROVISION 2015: Patriarhul Rusiei, Kirill, speră într-un INSUCCES al ţării sale. Este dezgustat de concurs

Sistemul de votare de la Eurovision

Sistemele de votare utilizate în trecut s-au schimbat de-a lungul anilor. Sistemul actual se folosește începând din 1975 și este un sistem de votare pozițional. Țările acordă un set de puncte (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12) celorlalți participanți, 12 puncte primind favoritul.

Voturile sunt verificate de un supervizor, care este responsabil de asigurarea corectitudinii alocării punctelor. Această funcție este ocupată din 2011 de Jon Ola Sand.

După actul de interval, când toate punctele sunt deja calculate, prezentatorii intră în direct cu purtători de cuvânt din fiecare țară votantă pentru a afla rezultatele voturilor. Înainte de 1994, acest lucru s-a realizat prin convorbiri telefonice în direct. Din 1994, purtătorii de cuvânt apar în transmisiune directă audio-video prin satelit. 

Astăzi, punctele de la 1 la 7 sunt afișate automat pe ecran (schimbare adusă în 2006), iar celelalte puncte sunt citite în ordine ascendentă de către purtătorul de cuvânt, culminând cu scorul maxim (12 puncte). Țările trebuie să își anunțe punctajele în una dintre limbile oficiale ale EBU (engleză, franceză), iar prezentatorul va repeta scorurile în cealaltă limbă. Exclamația „douze points” („douăsprezece puncte” în franceză) este frecvent asociată Concursului Muzical Eurovision.

Fiecare televiziune participantă este obligată să transmită integral și în direct programul, inclusiv toate cântecele, trecerile în revistă, votarea și interpretarea de la final a cântecului câștigător, înlocuind doar intermediul cu pauze publicitare dacă dorește.

România la Eurovision 2015

Trupa Voltaj, care reprezintă România la Eurovision, va intra sâmbătă în finală cu numărul 20, după ce organizatorii concursului au decis ordinea interpretărilor în show-ul în care va fi stabilit câștigătorul competiției cântecului european 2015.

Astfel, ordinea intrării țărilor concurente în finala Eurovision este următoarea: Slovenia, Franța, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania și Italia.

Citeşte şi EUROVISION 2015: Cu cine se bate Voltaj în FINALA EUROVISION

Reguli de vot:

– Telespectatorii pot vota prin intermediul aplicatiei oficiale, pe telefon și / sau SMS. Fereastra de vot se deschide după ce ultima piesă din concurs a fost interpretată, și se încheie 15 minute mai târziu.

– În fiecare țară va fi organizat un clasament al tuturor cântecelor, aranjate în funcție de rezultatele unui televot. 

– Un alt clasament va fi alcătuit pe baza notelor obținute de juriu, 12 fiind punctajul maximum pe care îl poate obține fiecare țară.

– Câștigătorul Eurovision va fi ales în urma votului juriilor de specialitate din țările participante, cumulat cu votul publicului. 

– Votul juriului și votul publicului au ponderi egale.

– Publicul și membrii juriului nu pot vota pentru țara pe care o reprezintă.

– Dacă există o egalitate între două sau mai multe piese în clasamentul combinat între voturile publicului și juriului, piesa care obține un clasament mai bun la tele-vot va prevala asupra celeilalte.

EUROVISION 2015: În semifinala de joi seară au participat, în ordine, Lituania, Irlanda, San Marino, Muntenegru, Malta, Norvegia, Portugalia, Cehia, Israel, Letonia, Azerbaidjan, Islanda, Suedia, Elveţia, Cipru, Slovenia şi Polonia.

Cele zece ţări calificate în semifinala de joi seară se alătură altor zece ţări calificate în prima semifinală, care a avut loc marţi seară, printre care s-a numărat şi România, reprezentată de trupa Voltaj, cu piesa „De la capăt/ All Over Again”.

Astfel, în finala de sâmbătă vor participa România, Grecia, Estonia, Belgia, Armenia, Serbia, Rusia, Albania, Georgia, Ungaria, Lituania, Muntenegru, Norvegia, Cipru, Slovenia, Polonia, Israel, Letonia, Azerbaidjan şi Suedia. Acestora li se adaugă ţările calificate direct în finală – Marea Britanie, Spania, Germania, Franţa, Italia, Australia şi Austria.

Ca şi marţi seară, finaliştii de joi – desemnaţi pe baza votului telespectatorilor şi a votului unui juriu de specialitate, în egală măsură – au fost anunţaţi într-o ordine întâmplătoare.

În semifinale au avut drept de vot doar telespectatorii care au urmărit competiţia la televiziunile publice în ţările participante în etapa respectivă şi în ţările calificate direct în finală (Marea Britanie, Spania, Germania, Franţa, Italia, Australia şi Austria).

Un număr de 40 de ţări au participat la ediţia din acest an a Eurovision.

Semifinalele Eurovision 2015 au fost transmise live de TVR, iar finala de sâmbătă va fi şi ea transmisă în direct de Televiziunea Română, de la ora 22.00 (ora României).

Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision are loc la Viena, în Austria, după ce artistul travestit Conchita Wurst a câştigat ediţia din 2014 a competiţiei, cu piesa „Rise Like a Phoenix”.

Ordinea intrării în concurs în cea de-a doua semifinală:

Lituania

Irlanda

San Marino

Muntenegru

Malta

Norvegia

Portugalia

Cehia

Israel

Letonia

Azerbaidjan

Islanda

Suedia

Elveţia

Cipru

Slovenia

Polonia

Trupa Voltaj, reprezentanta României, s-a calificat în finala Eurovision 2015, care va avea loc sâmbătă.

Ţările calificate în finala concursului în prima semifinală:

Armenia

Belgia

Grecia

Estonia

Serbia

Ungaria

Rusia

Albania

România

Georgia

 

DailyBusiness
Românii mai scot bani din buzunar! Va intra în vigoare pe 1 ianuarie 2025
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Minerva spune zodiile care își schimbă viața pe final de an. Ei sunt nativii care au noroc la bani. Era timpul să vină și vremea lor
Capital.ro
Harry și Meghan Markle au făcut marele anunț privind mariajul lor. Au pus capăt!
Playtech.ro
Dezvăluiri tulburătoare despre ultimele zile ale lui Gabriel Cotabiță. Familia l-a internat în mare secret, prietenii nu mai știau nimic de el
DailyBusiness
România și Bulgaria, controale la granițele terestre încă 6 luni după aderare!
Adevarul
Detaliul interesant care a fost găsit în Dnipro, la locul prăbușirii rachetei balistice rusești. Tehnologia învechită pe care o folosește armata lui Putin
wowbiz.ro
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Marea trădare a lui Meghan. Ce lovitură pentru Harry
Ego.ro
Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Statul oferă ajutoare persoanelor care trec prin situații critice! Cât primesc acești oameni din partea Guvernului
Cancan.ro
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că nu îl mai…
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Cel mai iubit actor a murit. Drum lin, maestre! A cucerit generații la rând
StirileBZI
Crește valoarea tichetelor de masă! Cine va primi mai mulți bani
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat
substantial.ro
Volodimir Zelenski discută posibilitatea încheierii războiului în Ucraina după alegerea lui Trump ca președinte al SUA
MediaFlux
ULTIMELE IMAGINI cu GABRIEL COTABIȚĂ! Era de NERECUNOSCUT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Captură neobișnuită: Poliția olandeză a descoperit un pitic de grădină din… MDMA,o substanță cunoscută și sub numele de ecstasy