FINALA US OPEN 2018: DJOKOVIC s-a impus pentru a treia oară în SUA

Tenismenul sârb Novak Djokovici, locul 6 ATP, a câştigat a treia oară în carieră turneul de la US Open, după ce l-a învins, duminică, în finală, pe argentinianul Juan Martin Del Potro, locul 3 ATP, cu scorul de 6-3, 7-6 (4), 6-3.
Romania TV
09 sept. 2018, 17:57
FINALA US OPEN 2018: DJOKOVIC s-a impus pentru a treia oară în SUA

UPDATE: Djokovici s-a impus după un meci care a durat trei ore şi 15 minute. Sârbul a reuşit astfel să-şi adjudece al XIV-lea trofeu de grand slam şi al doilea consecutiv, după ce s-a impus şi la Wimbledon în acest an. La US Open, el a mai câştigat în 2011 şi 2015.

El va primi un premiu de 3,8 milioane de dolari, în timp ce Del Potro, care a câştigat openul american în 2009, va încasa 1,85 de milioane de dolari.


DEL POTRO-DJOKOVIC LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT finala US OPEN 2018. Sârbul Novak Djokovic, cap de serie 6 la US Open, s-a calificat în a 6-a sa finală la Flushing Meadows şi speră că duminică va reuşi să câştige al treilea său titlu, după 2011 şi 2015, împotriva argentinianului Juan Martin del Potro, cap de serie 3. Djokovic, 31 ani, l-a eliminat pe japonezul Kei Nishikori cu un sec 6-3, 6-4, 6-2 şi aşteaptă cu încredere finala cu Del Potro, pe care îl conduce la meciurile directe cu 14-4. Cei doi nu s-au întâlnit însă în acest an.

Argentinianul Juan Martin del Potro s-a calificat în finala US Open, prima sa finală de Grand Slam la 9 ani după succesul său de la Flushing Meadows, în contextul în care în 2015 a fost la un pas să renunţe la tenis din cauza problemelor persistente la încheietura mâinii. Del Potro a profitat la abandonul lui Rafa Nadal, care a acuzat o accidentare la genunchi. Del Potro luase primele două seturi, 7-6, 6-2, în momentul în care adversarul său s-a retras.

Anul trecut, Del Potro a fost eliminat de Nadal în semifinale la US Open şi acum se concentrează să-şi continue cât mai mult cariera de jucător, făcând zilnic yoga şi petrecând ore de întărire a încheieturii sale: ”Ştiu că nu sunt 100%, dar pot juca tenis şi aşa. Voi fi mândru dacă voi putea juca tenis încă mulţi ani”.

DEL POTRO-DJOKOVIC LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT finala US OPEN 2018

‘Revenit la forma care l-a care l-a consacrat, Novak Djkovoic nu i-a dat nicio șansă lui Nishikori, în semifinale. ‘Nishikori este un jucător rapid care ia mult timp adversarilor. Ştiam că dacă reuşesc să-mi menţin ritmul, voi avea şansă să-l incomodez şi să-l fac să greşească. Ceea ce s-a şi întâmplat. În momentele bune, serviciul a funcţionat bine. Am returnat bine, am pus o presiune constantă pe el, am încercat să-l facă să alerge, să-i rup ritmul. Am făcut un meci foarte bun”, a declarat Djokovic, care în acest an s-a impus la Wimbledon.

Despre meciul cu Del Potro, Djokovic a declarat că ”el a fost afectat de lupta sa împotriva accidentărilor care l-au ţinut departe de circuit 2-3 ani. Dar, el a fost mereu considerat de toată lumea ca un jucător de Top 5. Chiar când a căzut în clasament şi a trebuit să revină, toţi ştiam că are capacitatea şi calitatea de a ajunge unde este azi. E un jucător căruia îi plac meciurile mari. Joacă tenisul vieţii sale în ultimele 15 luni”.

Finala împotriva lui Djokovic are o importanța aparte pentru Del Potro, care a trecut prin momente extrem de grele în decursul carierei. ”Am fost aproape să renunţ la acest sport pentru că nu găseam o cale să rezolv problema de la încheietură. Am suferit mult. Am trecut prin depresii timp de câteva luni, a declarat Del Potro după meci. Nu mă aşteptam la acest gen de emoţii când am reuşit să joc din nou. Să ating finale, să câştig titluri, să am cel mai bun clasament din cariera mea în acest moment (nr. 3 ATP), totul este aproape perfect”.

DEL POTRO-DJOKOVIC LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT finala US OPEN 2018.

În urmă cu 9 ani, Del Potro a câștigat chiar la Flushing Meadows primul lui titlu de Grand Slam, însă apoi au urmat problemele de sănătate pentru argentinian, care s-a operat de trei ori la încheietura mâinii stângi. Pauza forțată l-a făcut să ajungă, în februarie 2016, tocmai pe locul 1.045 în clasamentul ATP. Acum, „Turnul din Tandil”, așa cum este supranumit argentinianul, se află pe locul 3, cea mai bună poziție a carierei.

Del Potro se află astfel la a doua finală la US Open în timp ce Novak Djokovic este în căutarea celui de-al 14-lea trofeu de Grand Slam din carieră, iar dacă îl va obţine îl va egala pe americanul Pete Sampras, la două luni după ce a câştigat titlul la Wimbledon. Djokovic, aflat pentru a opta oară în finala US Open, a fost campion la Flushing Meadows în 2011 şi 2015.

Rămâne de văzut cum vor gestiona cei doi jucători problema umidității ridicate de la New York. Novak Djokovic, ca şi alţi jucători, a suferit din cauza umidităţii care afectează New York-ul de la începutul turneului US Open. ”Nu am transpirat niciodată aşa de mult ca aici, e incredibil. Trebuie să schimb cel puţin zece tricouri pe meci! Iar după două ghemuri eram deja ud. Atât ziua, cât şi noaptea, nu există aer la nivelul terenului. Poţi să crezi că eşti într-o saună! Cred că organizatorii turneului trebuie să se ocupe de această problemă. Bineînţeles, este fantastic că există un acoperiş, ploaie nu mai întrerupe meciurile. Dar, cu toate abandonurile care au fost în primul tur, iar toţi jucătorii au avut probleme de respiraţie, în principal pe terenul ‘Arthur Ashe’, unde aerul nu circulă deloc, mai ales la nivelul terenului. Cred că este un lucru care trebuie să dea de gândit, trebuie luat în considerare şi trebuie lucrat la el”, a explicat Djokovic. 

DEL POTRO-DJOKOVIC LIVE VIDEO ONLINE EUROSPORT finala US OPEN 2018.

Odată cu această calificare în finala US Open, Djokovic, de cinci ori câştigător al Turneului Campionilor (2008, 2012-2015), şi-a obţinut biletul la Londra. Sârbul a ratat ediţia din 2017 din cauza accidentării la cot. Tot la US Open a obținut și Roger Federer bilelele pentru Turneul Campionilor, acolo unde este de 6 ori campion (2003, 2004, 2006, 2007, 2010 şi 2011)

Juan Martin del Potro poate obţine de la New York biletul la Londra, dacă va câştiga finala US Open cu Novak Djokovic. Ceilalţi favoriţi pentru calificarea în Turneul Campionilor sunt Alexander Zverev, Marin Cilic, Kevin Anderson şi Dominic Thiem.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Vacanță de coșmar pentru un român care a mers în Turcia. Ce a ieșit dintr-o bucată de pâine în timp ce mânca la restaurantul hotelului: ”Bătaie de joc pe banii tăi”
Capital.ro
Statul va VEDEA TOT. Ordin fără precedent, aprobat pe 8 august: Un moment întunecat
Playtech.ro
Primul răspuns de la TAS în cazul Sabrinei Voinea. Nimeni nu se aștepta, detaliul ȘOC care schimbă totul
DailyBusiness
Atenție! Se schimbă radical vremea în următoarele 4 săptămâni!
Adevarul
EXCLUSIV. Dezvăluiri din dosarul morților suspecte de la Spitalul „Sf. Pantelimon”: „Practica era de a stabili cine trăiește și cine moare”
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Vama Niki din Macedonia, alternativă la Evzoni. Ce spun turiștii care au trecut pe acolo
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Pescobar va înnebuni! A fugit la Mykonos cu fostul iubit Mama copilului său l-a luat pe cameră pe 😮 😮 😮
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Tragedie în Portul Midia! Patru persoane și-au pierdut viața după ce o navă a fost cuprinsă de flăcări
Capital.ro
Crește vârsta de pensionare. Ordin la Ministerul Muncii: Nu pedepsim femeile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta cumnată a lui Ilie Năstase arată senzațional la 43 de ani!
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Guvernul Federației Ruse alocă 220 de milioane de ruble pentru locuitorii regiunii Kursk afectați de incursiunea ucraineană
MediaFlux
RĂSTURNARE în ALEGERILE din SUA! ESTE OFICIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!