Ministerul Finanţelor propune extinderea regimului special de TVA aplicabil serviciilor electronice şi asupra altor tipuri de servicii, scrie avocanet.ro. Astfel, pentru evitarea înregistrării prestatorilor de servicii în toate statele membre, ar putea fi extins regimul special pentru servicii electronice (de care beneficiază în prezent persoanele impozabile nestabilite în Uniunea Europeană) şi pentru celelalte servicii, de telecomunicaţii, radiodifuziune şi televiziune.
Concomitent, ar putea fi implementat un regim similar şi pentru persoanele impozabile stabilite în Uniunea Europeană, dar nestabilite în statul membru de consum, respectiv în statul membru în care este stabilit beneficiarul.
În prezent, regimul special de TVA nu se poate aplica pentru serviciile de telecomunicaţii, radiodifuziune şi televiziune. În condiţiile în care categoria serviciilor urmează să fie extinsă, locul prestării pentru serviciile electronice, de telecomunicaţii, radiodifuziune şi televiziune prestate către persoane neimpozabile stabilite în Uniunea Europeana va fi cel din statul membru în care este stabilit beneficiarul, se precizează în dispoziţiile propuse de Finanţe.
Codul fiscal prevede ca locul prestării numai pentru serviciile electronice prestate de către o persoană impozabilă nestabilită în Uniunea Europeană către persoane neimpozabile stabilite în Uniune este considerat a fi în statul membru în care este stabilit beneficiarul. De asemenea, persoanele impozabile nestabilite în Uniune pot aplica un regim special în vederea plăţii TVA în statele membre de consum.
In plus, legislatia in vigoare mai stabileste ca pentru serviciile electronice, de telecomunicatii, radiodifuziune si televiziune prestate de persoane impozabile stabilite in Uniunea Europeana catre beneficiari persoane neimpozabile din Uniune, locul prestarii este in prezent considerat a fi statul membru în care este stabilit prestatorul.
Proiectul de act normativ mai prevede ca implementarea regimului special pentru prestatorii stabiliţi în Uniunea Europeană ar presupune crearea unor proceduri administrative, în acest sens fiind necesară adoptarea prevederilor legale naţionale cel puţin cu un an înainte de intrarea în vigoare a acestuia.
Ce se mai vrea modificat în Codul Fiscal aici.