Gabriela Firea a precizat că proiectul de hotărâre se va afla pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Edilul a explicat că, în momentul de faţă, de situaţia clădirilor cu risc seismic se ocupă mai multe instituţii din cadrul municipalităţii neexistând un organism care să se dedice exclusiv rezolvării acestei probleme.„Erau persoane din diferite direcţii şi departamente care se ocupau de consolidare, dar printre altele. Şi nu sunt de acord cu printre altele. În 20 de ani s-au consolidat doar 70 de imobile. Nu mi se pare normal. Acest proces trebuie să fie unul rapid, constant, eficient”, a spus Firea adăugând că această stare de lucruri a făcut ca, până acum, doar 70 de clădiri să fie reconsolidate.
Ea a estimat la 180 numărul clădirilor cu risc seismic clasa I care ar putea intra în prima serie de reconsolidări, dintre care 70 sunt în proprietatea Primăriei Generale, fapt care facilitează considerabil intervenţia acestor clădiri întrucât nu mai este nevoie de acordul locatarilor pentru reconsolidare, un obstacol important în cazul altor clădiri. Totodată, Firea a anunţat că a vorbit cu directorii teatrelor bucureştene privind reconsolidarea clădirilor în care funcţionează, primăria urmând să pună la dispoziţie o clădire în care fiecare teatru să funcţioneze temporar pe durata reconsolidării astfel încât activitatea teatrelor să nu fie perturbată.
„Avem 83 de locuinţe unde se pot muta familiile ale căror apartamente urmează să fie consolidate. Dacă e nevoie mai luăm în chirie încă o sută- două sute de apartamente ca să începem această procedură de urgenţă. Doar a sta şi a ne gândi că nu se întâmplă nu e eficient. Toate teatrele din Capitală vor intra în procedură de consolidare. Toţi managerii teatrelor vor să participe. Am propus construirea unui teatru în care să se mute pe rând toate teatrele ca să nu-şi piardă spectatorii. Din fericire, nu avem grădiniţe în clasa I de risc seismic. Nu sunt asemenea situaţii”, a mai spus Gabriela Firea.