Firea anunţă un RECORD de gravide în Bucureşti după perioada de izolare. Câte persoane s-au înscris în programul „Voucher Materna”

Primarul general Gabriela Firea a anunţat, marţi, după perioada de izolare, în lunile şi iulie au fost depuse nu mai puţin de 5.000 de solicitări pentru stimulente financiare, acordate de Primăria Capitalei, pentru achitarea analizelor şi tratamentelor necesare în sarcină. Femeile însărcinate primesc 2.000 de lei prin programul "Voucher Materna".
Romania TV
28 iul. 2020, 06:50
Firea anunţă un RECORD de gravide în Bucureşti după perioada de izolare. Câte persoane s-au înscris în programul

„Record de gravide în Bucureşti, după perioada de izolare! În lunile iunie şi iulie s-au depus 5 000 de solicitări pentru stimulente financiare, în valoare de 2 000 de lei de persoană, acordate de Primăria Capitalei, pentru achitarea analizelor şi tratamentelor necesare în sarcină.

Suntem alături de viitoarele mamici din Bucureşti pe care doresc să le asigur că programul ‘Voucher Materna’, lansat la iniţiativa mea în anul 2018, continuă!

Consider că este un program esenţial pentru sănătatea tinerelor însărcinate, pentru ca acestea, cu ajutorul stimulentelor financiare acordate de noi, îşi pot cumpăra medicamente sau pot achita analize sau proceduri medicale esenţiale, care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate şi care, de cele mai multe ori, sunt inaccesibile ca preţ.

Este un program care s-a bucurat de un succes enorm : până în prezent, aproape 40 000 de femei însărcinate au primit vouchere în valoare de 2.000 de lei, bugetul acestui proiect fiind de peste 11 milioane de euro!

Lunile iunie si iulie ale acestui an au reprezentat depuneri record de solicitări, fiind lunile in care s-au primit cele mai multe dosare de la debutul programului – aproape 2500 de dosare în fiecare lună de vara.

Acest fapt ne demonstrează încă o dată că este un proiect extrem de necesar, care ajută zeci de mii de femei să traverseze perioada de sarcină sub atenta supraveghere a unui medic pentru ca, din pacate, sunt foarte multe cazurile în care viitoarele mămici, din lipsa de bani, nu merg la un consult de specialitate şi nici nu îşi fac toate analizele necesare.

• În prezent sunt circa 5 000 de dosare în analiză şi procesare pentru care urmează să se acorde voucherele Materna în perioada imediat următoare.

• Reamintim că voucher-ul Materna București se acordă oricărei femei cu vârsta de peste 18 ani, cu domiciliul stabil în București sau viză de reședință de cel puțin 6 luni pe raza Capitalei, la data depunerii cererii, după săptămâna a 10-a luna de sarcină.

Deşi principalele resurse financiare merg către spitale, în această perioadă, facem eforturi şi, în câteva zile se vor plăti dosarele din iunie şi imediat după evaluarea dosarelor din iulie vor intra la plată şi acestea.

• Voucherul Materna se acordă de către Primaria Capitalei prin DGASMB, începând cu luna iunie 2018, în baza H.C.G.M.B nr. 120/2018, modificată și completată prin HCGMB nr. 260/2018 și HCGMB nr. 824/2018, privind stabilirea unor condiții de acordare a unui sprijin financiar femeilor gravide din București pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale.

Pentru detalii si informatii :

021.314.23.15
021 314 23 16

Mail: [email protected]„, a scris edilul Capitalei, Gabriela Firea, pe Facebook.

Gabriela Firea: Vom avea voturi astfel încât moţiunea să treacă, indiferent de suportul lui Victor Ponta

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'