Firea, despre lipsa apei calde în Bucureşti: „Astăzi vor să încarce instalaţia cu apă”. Pe cină dă vina primarul general al Capitalei

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a vorbit în timpul unei conferinţe despre problema alimentării cu apă caldă din sectoarele 2 şi 3, că CET Sud, care ţine de Ministrul Energiei, a luat această decizie pentru a face revizia în mai multe zone, însă acest lucru s-a suprapus cu nişte avarii şi din această cauză anumite părţi ale Bucureştiului au rămas făsă apă caldă.
Romania TV
28 iul. 2020, 11:39
Firea, despre lipsa apei calde în Bucureşti:

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a precizat că astăzi va fi reîncărcat instalaţia şi sistemul va funcţiona din nou. 

„Din nefericire, CET Sud, care aparţine de Ministerul Energiei, a oprit pentru revizie mai multe zone şi a oprit alimentarea cu apă caldă. Dar sunt probleme cu alimentarea apei caldă pentru bucureşteni. De asemenea, această perioadă s-a suprapus şi cu o avarie. Am discuutat cu colegii şi astăzi vor să încarce instalaţia cu apă şi să funcţioneze sistemul”, a afirmat Gabriela Firea, întrebată marţi într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD, despre problema alimentării cu apă caldă din anumite zone ale sectoarelor 2 şi 3 ale Bucureştiului.

Citeşte şi: Gabriela Firea, critici la adresa Guvernului Orban: „Mărirea alocaţiilor cu 15% nu acoperă nici scumpire fructelor”

De asemenea, Firea a precizat că a reuşit să depună dosarul pentru a accesa 300 milioane de euro, bani care vor fi folosiţi pentru modernizarea reţelei de termoficare. 

„Suntem singuri care am început să înlocuim la propriu conducteţe de termoficare vechi de 50, 60 de ani. Vor veni aproape 300 milioane euro fonduri europene, pentru că am reuşit să depunem dosarul. Dacă şi cei dinaintea mea s-ar fi ocupat de acest proiect, lucrurile ar fi stat mult mai bine. Din păcate, am găsit într-un sertar un dosar plin de praf privind termoficarea”, a adăugat Firea.

Citeşte şi: Firea anunţă un RECORD de gravide în Bucureşti după perioada de izolare. Câte persoane s-au înscris în programul „Voucher Materna”

Aceasta a mai spus că „nu vor mai fi probleme în cartierul Aviaţiei cu apa caldă şi căldura, pentru că am înlocuit aceste ţevi”.

„Vreau să subliniez faptul că din păcate 30 de ani un s-a făcut nimic. Termoficarea nu a fost o prioritate pt administrația din București. Suntem singurii care am început să înlocuim conductele de termoficare care sunt bătrâne de 50-60 de ani. În scrut timp vor veni ți 300 de milioane de fonduri europene. Este un dosar foarte greu, foarte complicat pe care am reușit să îl depunem. Dacă și cei dinaintea mea s-ar fi ocupat de acest proiect probabil lucrurile ar fi stat mult mai bine”, a mai declarat Firea.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Joe Biden se simte bine după infectarea cu Covid-19, conform medicului de la Casa Albă
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'