„Dezmint cu toată tăria aceste informații, aceste supoziții, nu știu de unde le-a luat doamna reprezentantă a KPMG, noi știm ce discutăm și ce facem la Primăria Generală și le garantez tuturor bucureștenilor că nu se pune problema să se întrerupă furnizarea de apă caldă pe tot parcursul anului și de căldură pe perioada sezonului rece. Cine mai face astfel de afirmații pe viitor ne vom rezerva și noi dreptul să ne apărăm în instanță, pentru că nu putem să stăm nepăsători să vedem cum vine câte cineva și ce interese are și să dea verdicte. Care este baza tehnică, legală?”, a susținut Firea, la conferința „Marile proiecte de investiții strategice care pot dezvolta România”, eveniment ce se desfășoară la Palatul Parlamentului.
Ea a adăugat că Primăria Capitalei are „suficient” buget pentru plata gazelor în avans.
„Suntem foarte avansați cu raportul auditoriului, pentru că RADET-ul este în insolvență ca și ELCEN-ul. Acest raport de redresare va arăta o companie viabilă”, a precizat edilul general.
Firea a menționat că, în paralel, Primăria Capitalei a înființat o companie municipală care va achiziționa centrale de cogenerare pentru a asigura apă caldă și căldură din surse proprii, în cazul în care fuziunea dintre ELCEN și RADET nu se va mai realiza.
„În cazul în care fuziunea dintre ELCEN și RADET nu se va mai realiza și după prezentarea raportului de evaluare a pachetului de 98% din acțiunile ELCEN, ca urmare a OUG care a fost aprobată de Guvern în această vară, Primăria Capitalei va decide să nu achiziționeze acest pachet dacă evaluarea va fi la o sumă pe care noi nu o considerăm corectă. Cu siguranță avem și planul B, în care să ne putem descurca la un nivel rezonabil, să furnizăm continuu apă caldă și căldură în Capitală, prin surse proprii”, a arătat primarul general.
Potrivit acesteia, peste un milion de familii sunt racordate la rețeaua de termoficare RADET, dar și spitale, școli, instituții publice.