„Edilul șef a solicitat operatorilor de salubrizare să fie pregătiți pentru a interveni în toate sectoarele Capitalei, în degajarea rigolelor și a gurilor de scurgere, îndepărtând acumulările necontrolate de deșeuri. Reprezentanții Apa Nova vor avea echipe operative în teren, astfel încât să poată interveni cât mai rapid pentru eliminarea acumulărilor de apă, numărul de echipaje urmând a fi suplimentat în cazul în care este necesar. De asemenea, dispeceratul Apa Nova este în contact permanent cu dispeceratul Administrației Naționale Apele Române pentru a monitoriza nivelul apei în colectorul casetat, iar în cazul în care volumul de precipitații acumulat va impune acest lucru se va redeschide Canalul de Legătură al Casetei cu râul Dâmbovița, pentru a permite tranzitarea unui debit cât mai mare de apă”, a informat PMB, prin intermediul unui comunicat.
RATB are echipe pregătite să intervină în cazul în care se vor înregistra acumulări de apă la nivelul refugiilor sau al stațiilor sau copaci căzuți pe liniile de contact, a menționat sursa citată.
Echipele de intervenție ale Administrației Străzilor se vor afla în teren pentru a repune în funcțiune, în cel mai scurt timp, eventualele semafoare defecte, dar și pentru a verifica starea acestora, din punctul de vedere al siguranței.
„Echipele Luxten și Enel vor fi pregătite să intervină în cazul producerii unor defecțiuni la sistemul de iluminat public și la nivelul sistemului de alimentare cu energie electrică al Capitalei, iar RATB va avea în atenție rețeaua aeriană a transportului electric — tramvaie și troleibuze. Reprezentanții ALPAB și ai ADP-urilor de sector vor interveni astfel încât copacii afectați de vânt din parcurile sau aliniamentele stradale pe care le administrează să nu reprezinte un pericol pentru bucureșteni”, precizează PMB, potrivit Agerpres.
Reprezentanții Poliției Locale vor lua legătura cu toți deținătorii de structuri publicitare pentru ca aceștia să securizeze corespunzător panourile, astfel încât acestea să nu reprezinte un pericol pentru trecători. Polițiștii locali vor solicita, de asemenea, tuturor deținătorilor de utilități să ia măsuri pentru ca semnalizarea lucrărilor aflate în execuție să fie întreținută corespunzător.
Totodată, dispeceratele RADET și echipele de intervenție vor funcționa în regim permanent, pentru soluționarea oricăror probleme apărute în teren, a arătat PMB.
Pentru informații suplimentare, bucureștenii au la dispoziție numerele de telefon: TELVERDE — 0800.800.868.
PROGNOZA METEO anunţă schimbări radicale în weekend. Meteorologii au emis avertizare COD PORTOCALIU în intervalul 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00 pentru cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei. Sunt aşteptate ploi importante cantitativ şi vânt intens.
Citeşte şi: Cod Galben de inundaţii în Dobrogea
În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov și Municipiul București, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea ploile vor fi temporar abundente și se vor cumula cantități de apă importante, în general între 40 și 60 l/mp, iar pe arii restrânse peste 80…90 l/mp.
Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși local 60 km/h, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (7 octombrie) în Dobrogea vântul va sufla tare, cu peste 80…90 km/h.