Firea: Reparaţiile de la RADET să fie făcute împreună cu cele de la ELCEN

Reparațiile de la RADET trebuie să fie făcute împreună cu cele de la ELCEN, iar închiderea simultană a două CET-uri este o premieră, a declarat joi primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea.
Filip Stan
09 iun. 2016, 12:20
Firea: Reparaţiile de la RADET să fie făcute împreună cu cele de la ELCEN

„În acest moment, o mare parte a Capitalei nu are apă caldă, am vorbit cu reprezentanții de la RADET și ELCEN, într-adevăr este o noutate, pe care aș vrea să o semnalez: în premieră au fost închise două CET-uri pentru revizie, nu doar unul, așa cum se proceda în verile anterioare. Am spus că nu este normal să se facă revizie simultană, pentru ca atâția oameni să sufere. I-am rugat să ia toate măsurile care se impun și voi discuta și cu ministrul Economiei dacă se impune. Nu vreau să mă gândesc la acțiuni neortodoxe. (…) Reparațiile de la RADET să fie făcute împreună cu cele de la ELCEN și nu să fie o altă perioadă de timp în care bucureștenii să nu aibă apă caldă. Mă bucur că se bate la porți deschise. (…) Este totuși inadmisibil ca bucureștenii să plătească erorile care s-au făcut, atât legislative, cât și administrative, preț de 25 de ani. Din punctul meu de vedere, aceste entități economice trebuie să lucreze sinergic, trebuie să aibă un management unic. Am început discuțiile pe acest subiect și le voi continua ca primar general în funcție”, a afirmat Firea, la sediul PSD.

Ea a făcut apel la ELCEN să deblocheze din conturile lor sumele necesare și pentru reparațiile RADET.

„De ce? Pentru că dacă nu le eliberează în acest moment, ca lucrările să se facă simultan, și din partea RADET-ului, atunci înseamnă că până pe 26 — 27 iunie vor fi revizii ELCEN, după care încep reparațiile RADET. Asta înseamnă că ajungem în luna iulie fără apă caldă, nu este normal, am luat toate măsurile care se impun, deși sunt primar ales și abia săptămâna viitoare îmi preiau prerogativele din punct de vedere oficial, dar am crezut normal, ca senator și ca cetățean, să fac aceste demersuri și sper ca în perioada următoare, adică în cât mai puțin timp, să se remedieze. (…) Considerăm că și acestea sunt reparații urgente, prin urmare se pot elibera pe cale legală fonduri și pentru reparațiile RADET, astfel încât în această perioadă de vară să se încheie toate și să nu trebuiască să prelungim perioada în care bucureștenii nu au apă caldă. Eu am adresat rugămintea reprezentanților ELCEN și o voi face și către Ministerul Economiei să urgenteze aceste lucrări în primul rând și esențial este să se lucreze doar la un CET. Nu este normal să fie închise două CET-uri atât de mari, cum sunt Sudul și Grozăveștiul în același moment, niciodată nu s-a întâmplat așa ceva. Îmi pun și eu întrebarea de ce s-a decis acest lucru exact acum. Sper că nu este vreun avertisment”, a subliniat Gabriela Firea, potrivit Agerpes.

Întrebată dacă poate merge în sediul PMB să vadă care e situația, aceasta a răspuns: „Din câte am înțeles, de la juriști, primarul interimar își încheie mandatul mâine de dimineață, prin urmare ce aș mai putea să vorbesc? Dacă domnia sa voia să facă ceva, o făcea până acum. Eu m-am întâlnit cu reprezentanții RADET și ELCEN încă din perioada în care eram candidat, pentru că, în calitate de senator, eram interesată de toate aceste subiecte și, de asemenea, mă întâlnesc și astăzi, ca primar ales. Cu alte cuvinte, săptămâna viitoare, în calitate de primar general în funcție, cu siguranță că vom avea și mai multe întâlniri, dar eu am făcut-o deja”.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce pensie primești dacă nu ai muncit nicio zi. Suma pe care o vei lua de la stat
Capital.ro
Românii nu vor primi toți banii câștigați în mod corect. Legea peste care nici judecătorii nu au putere
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ de la șeful Casei de Pensii! Trebuie să afle toți pensionarii
Adevarul
Armata ucraineană a publicat înregistrări video cu operaţiunile din primele ore ale ofensivei în provincia Kursk VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
Românii care au acest obiect prin casă se îmbogățesc instant
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie: „Aerul unor funeralii…”
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a fost găsit. Martorii de pe plajă fac declarații cutremurătoare: „A strigat după ajutor”
Capital.ro
Marele artist al României a murit! Toți actorii plâng: Mi se rupe inima
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Rusia acuză Occidentul și SUA pentru sabotarea gazoductelor Nord Stream
MediaFlux
Cum îți dai seama dacă PENISIA a fost RECALCULATĂ GREȘIT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...